קרניבורים במושב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

נעמה הלוי, צמחונית בארון, הצטרפה לסדנת הבשר המעשית של ''פודסטפס סדנאות בישול'' ונזכרה מה טוב בחיים

על הסדנאות המצוינות של ''פודסטפס'' שמעתי כבר מזמן, אלא שרק כשעמדתי בפתח המקום, נפלה עליי ההארה והבנתי את משמעות השם: פוד (אוכל) סטפס (צעדים) על משקל פוט (רגל) סטפס. נחמד, לא?

את פני המשתתפים בסדנת הבשרים קידם ערן ירוחם. ערן ושותפתו עינת, פתחו את המקום לפני כחמש שנים. עד אז ניהל ערן ובישל במסעדה בתאילנד. אחר כך פתח חברה לתבלינים, שמן זית וחליטות תה, ולמד שנה בבית-הספר ''תדמור''. בנוסף לסדנאות הכשרות שהוא עורך בפודסטפס, סיפר לנו ערן, הוא מקיים גם סדנאות בישול תוך כדי טיול בחו''ל, בשלושה מסלולים שונים. האחד מתקיים בצפון איטליה, במחוז אמיליה רומניה, השני בתאילנד, והמסלול השלישי, הנבנה ממש בימים אלו בשיתוף עם קלודין, ממסעדת ''קלודין'' המפורסמת, יפליג לצרפת. בנוסף, עורכים ערן ועינת קייטרינג לאירועים.

הסדנאות בפודסטפס הן הדרכות בישול מעשיות, מהסוג הנקרא ''Hands On'' שפירושו, שכולם מכניסים ידיהם לתבשיל. כזאת היתה גם סדנת הבשר שאליה הגעתי, בחשש מה, אני חייבת להתוודות. כשהייתי ילדה קטנה, מספרת אמא שלי – וגם אני זוכרת – הודעתי מפעם לפעם שאני רוצה להיות צמחונית, אבל כזאת שאוכלת שניצל ונקניק. ובאמת, מאז שעזבתי את בית הורי, התפריט שלי כולל בעיקר מוצרי חלב וירקות אבל יש ימים בהם רק סטייק עסיסי של 300 גרם ישביע את רעבוני.

עם פתיחה אמביוולנטית כזאת סקרתי ממקומי את האביזרים שהיו מסודרים על השולחן: סינר, סכין גדולה ודף מאויר הכולל הסברים על חלקי הבשר השונים בגוף הבקר. ממול הונחה קערה גדולה ובה בנתחי בשר גדולים ויפים. ערן פתח בהסברים ואט אט ככל שהפליג בתיאור המנות שנכין, הפך החשש שלי לסקרנות ואחר כך לרעב, מין תשוקה חייתית כמעט לבשר.

תחילה למדנו על חלקי הבשר השונים, הסינטה, האסאדו והאנטרקוט, זמני היישון האופטימאליים והתאמת הנתח לתבשיל. בהמשך, התחלקנו לזוגות וקיבלנו משימות בישול מתוך חוברת המתכונים. מדלן, בת זוגי לבישולים, ואני, בחרנו להכין את מנת תבשיל הבקר בקארי אדום ובוטנים. מאחר ואני חובבת אוכל אסייתי ציפיתי למשימה בהתלהבות רבה.

סדנה מעשית כמו שגילינו, היא סדנה מהנה מאוד. ההתרוצצות בין הסירים, התבלינים וההתעסקות במרכיבים השונים של המנות שלנו, מצטברים לחוויה מיוחדת. ערב כזה יכול להיות מהנה עוד יותר לקבוצות של מכרים ממקום העבודה, חברים או משפחה. בתום שעה וחצי של בישולים התיישבנו סביב שולחן חגיגי וטעמנו את מעשה ידינו: קרפצ'יו בקר צרוב ומתובל, שהוגש על עלים ירוקים, קיווי ורוטב חמצמץ טעים; פאייה אנטריקוט; מנת בשר הבקר בקארי של מדלן ושלי (שהצליחה מאוד); קבבים תאילנדים לוהטים בקארי ירוק הכולל בין היתר עשבי תיבול שונים, צ'ילי ירוק וכמון; אסקלופ בקראסט שום ופטרוזיליה, עם רוטב תמרהינדי-תפוזים; ומנת סינייה מבשר בקר טחון, חצילים ועגבניות מהגריל, שהיתה מעולה.

הערב כולו היה מהנה, טעים ומאוד מוצלח. עשר בסולם נעמה.

• מחיר הסדנא, 250 שקל למשתתף.

פודסטפס, סדנאות בישול פרטיות, הדרכות בישול מעשיות, אורחות שף, אירועים לקבוצות מאורגנות

50 מטר אחרי הכניסה למושב לפנות שמאלה לכיוון ההרחבה. להמשיך לפי השילוט עד לחניה, משק 23, בני עטרות
טלפון: 03-9795813, 052-5938845 052-5938814