מי אמר משמש ולא קיבל? על חגיגות ט"ו בשבט במרכזים הקולינריים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

פרט לנטיעת עצים, מנהג החג הפופולארי ביותר בט"ו בשבט, הוא אכילת פירות יבשים. מקורו של המנהג בגלות, כשלא ניתן היה להשיג את פירות ארץ ישראל טריים. בשפע של היום, נותר רק להתלבט בין קרמבולה מיובשת לג'ינג'ר מסוכר

מכל החגים של לוח השנה העברי, החג שמקדש יותר מכל את הקשר של האדם לטבע הוא ט"ו בשבט. במרוצת השנים נוצקו לחג משמעויות שונות וכך הוא הפך ממועד לציון תחילת השנה החקלאית, לחג המבטא את הגעגועים של היושבים בגלות לארץ ישראל, לחג לציון חידוש ההתיישבות הציונית בארץ ולימים, גם לחג שמירת ערכי הטבע והסביבה. ובכל זאת, לבד מנטיעת עצים, מנהג החג הפופולארי ביותר בט"ו בשבט, הוא אכילת פירות יבשים. מקורו של המנהג אגב, הוא ביושבי הגלות, שלא יכלו לשים את ידם על פירות ארץ ישראל הטריים.

"פרי בשבט" ב- SPICES כלים וטעמים
ברשת "SPICES כלים וטעמים" מציינים את ט"ו בשבט בחגיגה של פירות יבשים, שתימשך חודש שלם. ואם צמד המלים "פירות יבשים" מעלה בכם מיד אסוציאציות למשמש מיובש או דבלה, ב- SPICES היו הרבה יותר מקוריים ובחגיגה שלהם יהיו גם גויאבות מיובשות, ג'ינג'ר, קרמבולה, פפאיה, קיווי, קלמנטינה, מלון, קוקוס, אנונה, אפרסמון וגם פירות יבשים מיוחדים לשוחרי הבריאות והדיאטה (כמו מנגו דל סוכר או אננס ללא תוספת סוכר), ופירות יבשים מכל רחבי העולם – מאוזבקיסטן, תאילנד, אמריקה, אירופה ומישראל.
לצד הפירות יככבו גם כל סוגי השקדים והאגוזים ומבחר גדול של מרקחות קונפי בלעדיות של "SPICES כלים וטעמים", כמו קונפי פלפלים אדומים, עגבניות שרי, חצילים, אגסים, תפוחים, בצל אדום, גזר ותפוחים וקישואים. כל המוצרים מכילים מרכיבים טבעיים בלבד, מצטיינים בתכולת פרי גבוהה במיוחד ומיועדים להעשרת תבשילי קדרה.
לקראת החג תינתן על כל הפירות היבשים האקזוטיים הנחה מיוחדת של 20 אחוז.
תבשיל עוף בקדרה עם שום שורשים משמשים מיובשים ואגסים של רותי קרניאל
החומרים הדרושים::
קילו חלקי עוף
כוס וחצי יין אדום
3 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות דבש
שינים מ-2 ראשי שום
2 בצלים חתוכים לקוביות
8 משמשים מיובשים
ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות.
8 אגסים קלופים ללא חרצנים חתוכים לרבעים
מלח / פלפל שחור
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. מטגנים את חלקי העוף בסיר ברזל (הנכנס לתנור ) עם שמן הזית.
2. מוציאים את חלקי העוף ומניחים בצד.
3. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את יתר החומרים.
4. מחזירים את הבשר לסיר ומביאים לרתיחה. מעבירים לתנור מחומם ל- 180 מעלות ואופים עד התרככות.
* אם הרוטב מצטמצם מאוד, מוסיפים יין אדום. מומלץ להוסיף קוביות תפוחי אדמה כשעה לפני סיום הבישול. משך הבישול כשעתים וחצי.
"SPICES כלים וטעמים", קהילת סלוניקי 11 תל אביב, טלפון 6475555 -03
"SPICES כלים וטעמים", מתחם ביל"ו סנטר, טלפון 9455223 -08

לגעת באוכל
גם ברשת המתחמים הקולינאריים "לגעת באוכל" מציעים מגוון פעילויות לכבוד החג. בסניפים בראשון לציון וברעננה יתקיים בט"ו בשבט הפנינג ענקי, לכבודו יובאו עשרות זנים ומינים של פירות יבשים מהארץ ומכל רחבי הגלובוס, וליתר דיוק, למעלה מ-35 סוגים!. ביניהם למשל, ג'ק פרוט תאילנדי , סנטול ורמבוטן (פירות יבשים מתאילנד) ,תמרהינדי, גויאבה מסוכרת וגויאבה פלחים, חציל תאילנדי, תפוח תאי מיובש, אתרוג מסוכר, תפוזון קומקווט, משמש תאילנדי, שבעה סוגים של חבושים (עם קוקוס קלוי, על גרנולה, עם גרעיני חמניות, עם פפאיה, או עם גרנולה), ליצ'י מיובש, קרמבולה, בננה מעושנת , קוקוס צ'יפס, אננס צ'יפס, בננה צ'יפס, פסיפלורה מיובשת, מנגו מיובש, רצועות קוקוס מיובשות, סוכריות קוקוס, , תותים מיובשים, שורש אננס ואפילו אננס דל סוכר, זנגוויל במגוון סוגים (עם סוכר חום, מופחת סוכר, זנגוויל גרנולה, סוכריות זנגוויל) ועוד. וכאילו זה לא מספיק, יתקיימו ב"לגעת באוכל" שפע של סדנאות בישול והדגמות לקהל, בהן אפשר יהיה ללמוד מה ניתן להכין מהפירות היבשים "החדשים". (בסניפים יתקיימו גם טעימות של פירות אקזוטיים).
"לגעת באוכל" רח' הסדנא 4 (מתחם ACE), אזור התעשייה רעננה. טלפון: 09-7404474
רח' לישנסקי 9, מתחם חונים קונים, ראשון לציון. טלפון: 03-9520390
רח' לישנסקי 9, מתחם חונים קונים, ראשון לציון. טלפון: 03-9520390