שירלי רחמים מצטרפת לסיור "סיפורים מהכרם" שמארגנת העמותה לתיירות תל אביב. בין הלחוח, הסלוף, החומוס והסחוג היא לומדת על שכונה מלאה בהיסטוריה ובצמחי מרפא, ומקבלת טיפים חשובים על שוק הכרמל. ויש גם המלצות למסעדות
מסעדת מקסיקנה שברחוב בוגרשוב בתל אביב מציעה תפריט מקסיקני ומקסיקני-אמריקני. את הגוואקמולה, הטורטייה והפחיטס אפשר לאכול במסעדה בימים א'-ה' בשעת צהריים ב-20 אחוזי הנחה, והמרגריטה – עדיין זורמת כמו מים
גם בעונת החורף, צלחת חומוס מהבילה, עדיף עם ביצה ועם יש אז גם פול ופיתה חמה – עושה עבודה לא פחות טובה ממרק עשיר. אספנו בשבילכם חומוסיות מומלצות, ועכשיו גם אתם תוכלו ליהנות מבטן מלאה ומשעת צהריים מנומנמת
"היא בושלה במשך חמש שעות, ונתח נדיב ונימוח הונח על צלחת לצד ירקות שורש פריכים – גזר, ארטישוק ירושלמי, שורש סלרי ואפונה ירוקה. זהו אוכל חורפי מנחם באמת..." יונתן שטרנברג חוזר לתפריט של מסעדת החצר בירושלים
החורף כבר התחיל לשמח אותנו, גם בחוץ וגם במסעדות. אספנו בשבילכם כמה הצעות, כדי שתהיה לכם עונה חמה: ארוחה עסקית במסעדת בריבה שבנמל תל אביב, הופעות חמות בדבלין בירושלים והרבה אלכוהול במסעדת מקסיקנה, תל אביב
מעבר למיקום הנהדר של שוק הכרמל, שהוא המרכז הצבעוני של תל אביב, הרי שהקרבה אליו גם מאפשרת למסעדנים ולשפים להכין תפריט יומי מהרכיבים הטריים ביותר שניתן למצוא בדוכנים. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בשוק הכרמל
"על השולחן נפרש מגוון רחב מאוד של מנות, שטעמן וטריותן מעידים שלפנינו משהו אחר לגמרי מערכת הסלטים השגרתית לעייפה המוגשת בדרך כלל במסעדות מזרחיות..." שפרה צח מוצאת ביפו את אל מטבח: המיזם של לילה וחמודי חבשי
פסטה פנה זנזרה שהוגשה בדרגת עשייה אל דנטה ברוטב שמנת, עם נתחי עוף ואספרגוס ששולבו בו בעדינות; סקלופיני עגל שבושל ברוטב יין אדום מתקתק שצומצם היטב; סקלופיני עוף ברוטב שמנת עדין – אורלי פרש-אזולאי, זנזרה בחיפה
רביולי, פטוצ'יני, גורגונזולה, בזיליקום, קמפארי וטירמיסו – תל אביב שופעת מסעדות איטלקיות, וכל אחת מהן מפליאה בהרכבת מנות שלא היו מביישות אף מגף. אספנו בשבילכם כמה מסעדות איטלקיות בתל אביב, וזה היה מאד טעים
בעין כרם, גם סיור רגלי בתחילת השבוע מרגיש כמו טיול של שבת, והאוויר הצלול לצד הנוף ההררי משכיחים את כל צרות היום. בראסרי עין כרם שבאזור היפהפה היא ביסטרו ים-תיכוני מגוון, שלשמחת כולם מציע ארוחה עסקית
בשוק מחנה יהודה בירושלים נמצאים שורשיו של הסיפור הקולינרי של העיר, שהוציאה מאמתחתה שפים רבים. מעבר לדוכני ירקות, פירות, דגים וחלווה ממוקמות בו גם מסעדות רבות שמשלימות את האווירה. אספנו בשבילכם כמה, לסיור הבא
"אלא שמכאן לוקח השף את העניין קדימה, לכיוון של מטבח יצירתי, עם טוויסט אסייתי, שהבראסרי האמריקאי הממוצע יכול רק לחלום עליו..." אדם בר לוקח את התאים הדואבים לארוחת ערב במסעדת הדסון שברמת החי"ל תל אביב
לכבוד החורף שמכבד אותנו בנוכחותו, יוצא יונתן שטרנברג לפסטיבל הפטריות שעורכת מסעדת לבן בסינמטק שבירושלים עד סוף חודש נובמבר: מנות פטריות מצוינות מעטרות את התפריט של המסעדה, וארומה מקשטת את חלל המסעדה
חגיגות הבוז'ולה מתקרבות, הציפורים נודדות, 11.11.11 בפתח וגם מרוקו לא נשארת חייבת. המסעדות עורכות אירועים משמחים שכוללות חגיגות חורפיות ואוכל טעים. מוזמנים לטעום את מאראבו, הטרקלין, אדום, קולוני ומוסקט
החורף כאן, ואין נוף יפה יותר מחספוס הנמל ורשתות הדייגים הקרועות. הרוח, חזקה לפרקים, המנשבת מעל פני המים, דורשת סוודר, יד חמה, ותוספת של מסעדות, מסעדות בנמל. אספנו בשבילכם כמה, כדי שתעברו את החורף בשלום
"בשלב מסוים של שובע, כשנגמרו מלות השיחה הקולחת, מצאנו עצמנו בוהות בים. הדגים תחת הכחול העמוק התחננו לפיסה קטנה של פיתה טרייה, הגלים התנפצו על הסלעים והרקע נראה כציור שמן..." אורלי פרש אזולאי, אבו כריסטו, נמל עכו
המסעדה של רשלה שוכנת במרכז ירושלים. בשעות הערב היא מקום רומנטי ונעים במדרחוב קסום, ובשעות היום היא בית קפה שכונתי שמציע ארוחות עסקיות לאנשי עסקים, לעורכי דין, למרצים, לסטודנטים מהמכללה ולכל מי שרוצה לבוא
אפשר לשים בו הכול – מעגבנייה ומלפפון דרך עוף, קרוטונים, פרמזן, סלק חי ואגס – ואפשר גם לערבב את הכול יחד. אספנו בשבילכם ארבע הצעות לארבעה סלטים מיוחדים, כדי שבפעם הבאה שתחפשו את הדבר האמתי בתפריט, תדעו איפה הוא
"מנה שבשבילה אני חוזרת שוב ושוב לל'אנטרקוט – האנטרקוט כמובן. נתח נכבד של כ-300 גרם, עשוי מדיום לבקשתי, מעטהו החיצוני מעוטר רשת פסי צלייה שחומים מעוררי תיאבון ופנימו אדום ונוטף מיצים..." שפרה צח, ל'אנטרקוט תל אביב
עוד סוף שבוע מגיע לירושלים, והפעם הוא שופע אירועים במסעדות שלא כדאי לכם לפספס. מפסטיבל פטריות במסעדת לבן בסינמטק, דרך מסיבת רחוב הודית בחסות איצ'יקידנה, ועד פסטיבל אבירי הלילה הכולל שפע ארוחות אבירים במסעדות
העיר העתיקה של ירושלים מתקשטת. היום (חמישי) ובשאר ימי חמישי בחודש נובמבר, תמצאו אבירים על מגדל דוד, נביאי זעם בסמטאות, שוטים שיכורים ברחובות ורוכלים בשווקים. ואם באתם - יש מסעדות שמציעות לכם ארוחות אבירים נהדרות
ים צח, גבעות ירוקות, הרים נשגבים או שדות פתוחים – כל אלו מוסיפים לחוויית האכילה במסעדה. וכשהתפריט כולל אוכל מקומי טוב, הבשורה הופכת אולטימטיבית. אספנו בשבילכם כמה מסעדות עם נוף יפה, לפעם הבאה שתחפשו אותן
"תנועת הסועדים בסניף רמת החי"ל אמש הוכיחה לנו שהאיטלקייה הקטנה מהשכונה גדלה והתפתחה, ושגם הקהל המתוחכם והמפונק של רמת החי"ל יודע להעריך את מה שאנחנו גילינו לפני עשר שנים, ומצביע ברגליים..." מיה בר, פסטה מיאה
מתחילים את השבוע: במרכז ההייטק של גבעת שמואל מציע קפה אוריין מפלט נעים וארוחה טובה, חלבית וקלילה. קיש, לזניה, פיצה טרייה מתנור הלבנים, פסטה, סלט, שקשוקה, נשנוש קטן או עוגה, וגם ארוחה עסקית באמצע היום
אלו גובי, אלו מאטאר, סמוסה וצ'אטני – ההודים יודעים באיזה צד של הצ'פאטי למרוח את החמאה. קחו לכם המלצות לארבע מסעדות הודיות, כי לא זו בלבד שהאוכל ההודי טעים, הוא גם בריא וברוב המקרים מסמן אופציה זולה במציאות יקרה