חנוכה הוא חג הקונדיטוריות, המעדניות ובתי הקפה, שמציעים לכבוד החג סופגניות ולביבות בפרשנות אישית ומעניינת. אספנו בשבילכם כמה המלצות לסופגניות חנוכה, כי החג נמצא ממש בפתח, והשנה החלטנו שהוא יהיה מאד טעים
הרי יש בה הכול, בעיר הנפלאה הזו: מאוכל ביתי עם ייצוג לכל עדה, דרך מסעדות יפהפיות השוכנות במבנים עתיקים, נוף מרהיב של ים סוער ועד לגורמה עם טוויסט. אז אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בתל אביב, רק על קצה המזלג
שירלי רחמים לומדת דבר או שניים על המושג רווקה תל אביבית בסיור של העמותה לתיירות תל אביב, שמתחיל בכיכר דיזינגוף ועובר דרך התחנות בחייה. בדרך היא גם מוצאת כמה מסעדות. מי יודע, אולי משם יבוא עזרן של הבנות הלא-נשואות
גיא מעוז לוקח את רונה-מוכנה-לאכול-רק-סושי לסניף אידלסון של סופר סושי בתל אביב. כאן הם מוצאים וריאציות מעניינות על מנות הסושי המסורתיות, מנות נודלס עם ניחוחות של אווז וקינוחים רציניים. עכשיו הם יכולים להישען אחורה
השיפודיה, ליד שוק מחנה יהודה בירושלים, היא אחת ממסעדות הבשר הוותיקות בעיר. הבשלנית יהודית מוציאה תחת ידיה בכל יום מנות משובחות, כשהטאבון שבעזרה מייצר פיתות עיראקיות חמות. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית משתלמת
פסטיבל חמשושלים בעיצומו. עד סוף חודש דצמבר יימשכו אירועי התרבות והאמנות בעיר, הסיורים המודרכים יפעלו בכל הכוח, המוזיאונים ישאירו את שעריהם פתוחים גם בשעות הערב המאוחרות, ולכם יהיו המון הזדמנויות לאכול במסעדות
"בברולו, שהיא ספק מסעדה ספק בר, אפשר לסמוך שרוטב היין המצומצם שמלווה את הסטייק יגיע מבקבוק שהיית נהנה גם לשתות ממנו..." אדם בר גם אוכל וגם שותה בערב בברולו שבפתח תקווה. וזה לפני שהוא פשוט נשען לו לאחור
מסעדות ויין: ליליות ביסטרו ברעננה עם השף נעם דקרס עורכת ערב יינן שכולל מנות ממטבח השף עם יין משובח מיקב יתיר. מסעדת טאבולה מציגה את יין החודש שלה, ו-Meat and Wine, שבה אוכלים בשר ושותים יין, חושפת סטייקים חדשים
"למנה עיקרית היא קיבלה פילה לברק טרי במעטפת עלי גפן ברוטב חמאה, יין לבן ולימון. התיבול היה טעים ועוקצני אך השכיל להישאר ברקע על מנת שלא להאפיל על הכוכב האמתי..." מוריס פייבוש מתפייט על פונדק עין כרם
רק הסרנו את שרשרת הנייר מדופן הסוכה והחזרנו הביתה את הכלים החד פעמיים, ומיד צצו הסופגניות בכל המאפיות והקונדיטוריות באזור. ככה אנחנו, חיים מחג לחג. אבל עכשיו חנוכה מתקרב באמת, אז אספנו בשבילכם מתכונים לסופגניות
שפרה צח משתתפת בסיור "טעם וצבע בדרום תל אביב" מביתה של העמותה לתיירות תל אביב, ומגלה פינות נסתרות בנווה צדק ובשוק לווינסקי. אחרי הבורקס, הנשיקות, הפירות היבשים, המרצפן, הכנאפה והקדאיף אפשר לתת לשבת להיכנס
העמק משופע במסעדות טובות, אבל נדמה שרובן מתפזרות בישובים הקטנים מסביב, ודווקא בעיר עפולה, בירת העמק, יש מחסור. אנחנו יוצאות לבחון את מסעדת בשרים החדשה
ימאטויה – ביסטרו בר יפני שבראשו ניצבת בגאון השף איה אימטני. התפריט של יאמטויה שופע מאכלים יפניים ובראשם מגוון וריאציות של סושי יצירתי ומשובח. מדי יום בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת, והנה לכם הפרטים
המנות ייחודיות, השירות מכובד, המטבח צוהל וניכר שהעוסקים במלאכה עושים זאת מתוך אהבה גדולה למסעדה. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות שף מומלצות, כי אף אחת מהן אינה דומה לאחרת, ובכל פעם שתבואו יהיה בתפריט משהו חדש
בין אם גשום ובין אם לא, החורף הזה קר. הקונטיינר שבנמל יפו מציע לכם מנות מחממות אל מול הנמל הסוער, ומסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים מתהדרת גם היא בתפריט מיוחד לחודשי החורף הירושלמי הקרים . כדי שלא יהיה לנו קר
פסטיבל חמשושלים, שנפתח היום, יימשך לאורך חודש דצמבר, ויביא לעיר הבירה אירועים רבים. אנחנו ממשיכים עם ההמלצות לפסטיבל, והפעם – סיורים בעיר בכלל ובשכונת מוסררה בפרט, ביקור במוזיאון יהדות איטליה ו-4 מסעדות מעולות
"מנת הקלאמרי התגלתה כמנה של טבעות וראשים, עם צימוקי עגבניות וזיתים, שום וצנוברים בשמן זית, על מצע ריזוטו שחור..." אדם ומיה בר הולכים לקלואליס שברמת גן, וזוהי החגיגה וגם עילתה. כאן התגלה השף ויקטור גלוגר כמכשף
יש לה עיר עילית וגם תחתית, יש לה נמל ויש לה חוף, ויש לה המון מסעדות שמציעות אוכל מצוין. אספנו בשבילכם כמה מסעדות מומלצות בחיפה, לפעם הבאה שתגיעו לטיול באזור. מהחומוס ועד לקפה, מהסינטה ועד לאספרסו. חיפה, חיפה
מרבד הקסמים – היכל שלמה ירושלים היא מסעדה שמציעה אוכל ביתי, וגם מתמחה באירועים ובקייטרינג. התפריט המגוון כולל מאכלי עדות עם נגיעה תימנית-מזרחית, סלטים, מרקים ופיתות שאופים במקום. ובשעת צהריים – כמובן – ארוחה עסקית
כל סוגי הבשר שאי פעם רציתם לאכול: הפרות, הכבשים, הפרגיות, האיברים הפנימיים שלהן, וגם עוד כמה קצת פחות כשרים, לא עלינו. אתם מאלו שצריכים תוספת עם מנת הבשר שלכם, או שבעיניכם היא רק קישוט מיותר? מסעדת בשרים מומלצת
"קרפצ'יו השחיתות, כשמו כן הוא, הוכן מנתח פילה עגל שנמשח בעדינות במחית כמהין ועוטר בחומץ בלסמי מעודן ובשבבי פרמזן..." אורלי פרש-אזולאי חוזרת אל חלום הנעורים – מסעדת וואלה הוותיקה שבחיפה. יש מרק בצל כמו פעם
חדשות חורף חמות: מסעדת רשלה הירושלמית מציעה ארוחת בוקר במדרחוב ב-25 ₪, הנערים של מיזם קוקיות פותחים דוכן בשוק האיכרים של נמל תל אביב ובמסעדת מושבוצ שבמושב רמות הצפוני עורכים סדנת בשר מרתקת. שיהיה חורף נעים
ב-1 בדצמבר ייפתחו אירועי חמשושלים בעיר הבירה, שיכללו אירועי תרבות, אמנות וקולינריה בכל פינה בעיר. אנחנו מתחילים עם שתי המלצות לאטרקציות חמות ועם ארבע מסעדות מיוחדות, שיציעו במסגרת הפסטיבל תפריט ירושלמי חם
"אחרי המנה הבאה - מוסר ים עם טאבולה קוסקוס - כבר למדנו את השיעור, השף תום קבאלו הוכיח שכשיוצאים מהקופסא קוסקוס יכול להיות מצע פורה ליצירתיות רבה..." שירלי רחמים על שיתוף הפעולה בין מסעדת דקה לחברת קוסקוס מזון