עין כרם היא אזור ציורי וקסום בדרום-מערב ירושלים, השופע מסלולי הליכה ונוף הרים ירוק. המסעדות בעין כרם מציגות ברוב המקרים פסטורליה המנותקת להפליא מן העיר הצפופה. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בעין כרם, לביקור הבא
"שרימפס ברוטב גבינות וכמהין עם פטריות העונה – מנה שבה מתחרים השרימפס ראש בראש עם הטעמים הנפלאים של הגבינות, הכמהין והפטריות, תחרות שיצאנו ממנה מרוויחים בגדול..." אדם בר, בר פירות הים אושן (Ocean) הרצליה
כיף במסעדות של יפו: הקונטיינר עורכת הערב מסיבה טורקית-צוענית מטורפת, הזקן והים התרחבה לנמל וכעת מציעה ארוחות בוקר מפוארות, והמאמות ממסעדת אל מטבח מציעות לכם אוכל מקומי במבצע מיוחד. כמו ביפו
"חובב הבשרים זוכה במנה עונתית ומיוחדת של צלעות טלה אדמדמות עם ארטישוק וירקות צלויים, וחובבת הדגה מתכבדת בפילה לוקוס עסיסי, עם פירה תפוחי אדמה מתחתיו וכסות עשירה של פטריות שימאג'י..." שפרה צח, הירקון 99, תל אביב
עיר עתיקה עם מבני אבן היסטוריים, נמל יפהפה, חומוס, בקלאווה, דגים טריים, פירות ים עסיסיים, בריזה – וכל זה מרחק נסיעת רכבת לא מאד ארוכה. העיר הצפונית היא אתר מעניין לטיולים, אספנו בשבילכם מסעדות מומלצות בעכו
מסעדות חדשות בתל אביב: אביגדור הוא לופט מיוחד לאירועים, שנפתח לאחרונה בניתוחו של השף רן שמואלי בשכונת מונטיפיורי. הוא מציג עיצוב אורבני, מטבח פתוח ותפריט מקומי ברמת הגשה של מסעדת שף. משתתפים בשמחתכם
פישרמן – דגים ופירות ים בפינה יפה על שדרות רוטשילד, תל אביב, ובאווירת שוק דייגים שוקק, ובימים א'-ה' מוגשת כאן בשעת צהריים ארוחה עסקית משובחת. מאחלים לכם שבוע טוב וטעים לפחות כמו סוף השבוע שכרגע עבר
משנכנס ניסן, נכנסה עונת הרחצה בים. ומה יותר כיף מבירה צוננת בשעת שקיעה מול הגלים? נכון, ארוחה שווה. אספנו בשבילכם מסעדות על הים – כדי שיהיה גם לכם כיף במים
"ימאטויה, בית לתרבות יפנית ומסעדה איכותית ואותנטית להפליא, יצאה עם תפריט חדש שכולו נטול גלוטן, ואנחנו כמובן קפצנו על המציאה..." שירלי רחמים אוכלת בלי גלוטן במסעדת יאמטויה – יפנית שבראשה השף איה אימטני בהוד השרון
מי טל שבתאי מגיעה למסעדת לה בוקה שבירושלים, לארוחה אצל השף גיא קמחי. נמצאו מנות צבעוניות בעיצוב של אי קאריבי, תשוקה רבה לבשר משובח והתאמתו לחיך המקומי, והכי חשוב – פירה שמוכן עם שמן זית. כשרה וטוב לה
מסעדת שלו ביער חוגגת את חודש מאי בצורה מיוחדת – עם הרבה דגים ויין. מתחילים היום (3 במאי) עם ערב שהוא כולו שוק דגים אירופי וממשיכים ב-16 במאי, עם טיול בעולם היין והאוכל. ומה בתכנית? כמובן, הרבה אוכל ויין
כמה נעים שהגיעה עונת הטיולים ושכבר לא צריך להישאר ספונים בבית. אם אתם מתכננים טיול צפונה, נשמח להמליץ על הגלבוע – אזור של רכס הרים שטובלים בתוך ים של פרחים ופינות חמד עתירות היסטוריה. אספנו בשבילכם מסעדות בגלבוע
לפני כארבעה חודשים נפתחה ברחוב אבן גבירול 65 תל אביב מסעדה חדשה וליתר דיוק חומוסיה: קסטון חומוס חם. בתפריט: חומוס בכל מני צורות, כולל חומוס-שקשוקה, עלי גפן, קובה בשר וסלט ירקות. ביום שישי: עראק, וודקה וטברנה – תיהנו
"אז כן, במטבח הצ'רקסי בהחלט יודעים מה לעשות עם גבינה, אבל הייתי חייב לנסות גם את הבשר..." עוזי בשן לומד על התרבות ועל האוכל הצ'רקסיים במסעדת צ'רקסיה שבכניסה לכפר כמא. מתכננים בקרוב נסיעה לאזור התבור?
השף עומר מילר (חדר האוכל) פתח לפני חודשים ספורים את שולחן בשדרות רוטשילד בתל אביב, מסעדה אורבנית שמתכתבת היטב עם סביבתה. לשמחת כולם מוגשות כאן באמצע השבוע ארוחות עסקיות, כך שאפשר גם ליהנות וגם בזול
ועוד מסממני הישראליות שלנו – החומוסיה – ומה זה משנה מי היה הראשון שהמציא את הפיתה. לשמחתנו, יש לנו כאלו בשפע, רק צריך לפקוח את העיניים. ובכל זאת, קחו לכם כמה המלצות לחומוסיות משובחות
"מנה תאילנדית בשם שי שו פלה. מדובר בדג בורי שטוגן בבלילה, שהפכה את הציפוי של הדג לפריך. לאחר מכן הוא בושל בקארי אדום, חלב קוקוס, אפונה ירוקה והרבה כוסברה..." דניאל לוין בסינית האדומה שבצפון דיזינגוף, תל אביב
יום העצמאות, הלא הוא חג המנפנפים, הזכיר לנו שעונת הציד מתחילה, ולכן אספנו בשבילכם הצעות לארוחות במסעדת בשרים. איך אתם אוהבים את נתח הבשר שלכם? עסיסי, מדמם, צלוי, משויש, מגויד, שומני ונוטף? הגעתם למקום הנכון
"אבל אני כבר מתענגת על המנה הבאה: פקאניה, נתח ייחודי ונדיר מאחורי הפרה..." ערב יום העצמאות, אפרת רוזנטל חוגגת בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון. מה יותר טעים, הבשר או הקינוח?
ממהרים? אספנו בשבילכם עוד כמה הצעות למסעדות שחוגגות את יום העצמאות, שלא תפספסו את חג החומוס-שיפודים-מסיבות וזיקוקים. מהופעות חיות דרך מנות חדשות, חגיגות של בשרים וגרסאות כיסוי לשירי כחול-לבן מכל הזמנים
למבקרים בירושלים: ופל מתוק ומנחם, מאפים טריים, ארוחות בוקר נדיבות וקפה משובח. אספנו בשבילכם כמה בתי קפה בירושלים, שיעשירו וירככו את הביקור השנתי שלכם בעיר הקודש
מסעדת נמו שבלב המושבה הגרמנית בחיפה היא בית לחובבי סושי ופירות ים, שגם מתמחה בהכנת מנות יצירתיות. אל אלו מצטרפים עיצוב באווירת ים עם רצפה ורהיטי עץ מחוספסים וגם אפשרות ישיבה בחוץ. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית
השילוב של יום העצמאות עם האביב תמיד מוציא אותנו החוצה, והפעם אנחנו מתמקדים בכינרת. מים וחוף, שמש ונוף, אנחנו, אתם והמוני בית ישראל. אפשר הפעם במקום לנפנף פשוט ללכת למסעדה. אספנו בשבילכם מסעדות ליד הכנרת, תיהנו
אספנו בשבילכם כמה הצעות למסעדות שחוגגות את יום העצמאות 2012: גריל בשרי, עצמאות סטייל חבר העמים ועצמאות ישראלית-הודית. ומה אתכם? איך אתם חוגגים?
"הוויכוח על מהותו של האוכל הישראלי הוא ישן נושן. שכן, מי החליט ש'לנו יש פלאפל'? מתי בדיוק המצאנו את החומוס? מה זה סלט ישראלי?..." אספנו בשבילכם רשימה קצרה של מסעדות ישראליות. אבל מה ישראלי בעיניכם?