מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות דגים מומלצות

מסעדות דגים מומלצות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דגים בגריל, מטוגנים, מבושלים או על הפלנצ'ה - אספנו בשבילכם מסעדות דגים מומלצות, כי הקיץ כבר כאן, ואתם בטח רעבים למשהו קל ובריא. חוץ מזה, אם יש משהו יותר טעים מטעם הדגים, הרי זהו הנוף שמתלווה אליהם – הייתם כבר בים?

שילה בתל אביב

שרון כהן, השף שעומד בראשה של מסעדת שילה, הוא אמנם ירושלמי, אבל את המטבח של שילה התל אביבית דווקא, הוא מנהל כאילו היה בברצלונה - עם מרכיבים טריים, הרבה צחוקים ומנות רעננות. מבין מנות הים תוכלו לטעום קרפצ'יו דג ים עם ארטישוקים חרוכים, יוגורט וזיתי קלמטה; מעורב תל אביבי על ציזיקי (פלמידה, בצלים ותבלינים); פילה דג על פסטה טרייה, חמציצים וזיתים. ועוד לא הגענו לחלק של פירות ים.

הדייגים בנמל יפו

הדבר הראשון שצריך להגיד על מסעדת הדייגים בנמל יפו, הוא שהיא נמצאת בנמל יפו. כך שאווירת הנמל עם רשתות הדייגים וריח הים מתמזגת עם מנות הדגים הטעימות שהמסעדה מציעה. הנה כמה דוגמאות: אנשובי הבית; קרפצ'יו סלמון; לוקוס טרי (לפי משקל) שמוגש בתוספת תפוח אדמה אפוי; שיפודי דג חרב ואפילו חריימה. גם במסעדת הדייגים נופלים פירות ים ברשת.

הלנה בקיסריה

הלנה של השף עמוס שיאון שוכנת בנמל העתיק של קיסריה, וסביבה – הנוף הכחול והאהוב של הים. עם אלו משתלבות מנות דגים נהדרות ממטבח השף, דוגמת שווארמה דג ים שמוגש על טחינה היונה עם צנוניות, זיתי טאסוס וצנוברים; פיש & צ'יפס ואיולי זעפרן; סינייה מדג בורי בתבשיל תרד מנגולד ובהרט עם טחינה חמה וצנוברים; ולשאר האורחים – מנות בשרים ופירות ים עסיסיות.

אבו כריסטו בעכו

ומנמל לנמל – בעכו נמצאת כבר מאז שנת 1948 מסעדת אבו כריסטו בבעלות משפחת טריאנדפלידס מיוון. מול הנוף של מפרץ חיפה והכרמל, אתם מוזמנים לאכול מהדגים שעלו ברשת: דניס, לברק, אמנון, סול או ברבוניה. עוד דבר משמח במסעדת אבו כריסטו הוא פינוקי השף, שמורכבים לרוב מנתחי בשר משובחים, וכמובן, לא שכחנו את פירות הים.

בין הקשתות בירושלים

אמנם לא הייתם מצפים שדווקא ירושלים תציע מסעדה עם מנות דגים טובות, ובכל זאת הנה בין הקשתות – מסעדה הסמוכה לכותל המערבי שמתמחה בז'אנר. מנות הדגים אצל בין הקשתות הן תוצר מעניין של הניסויים במטבח של השף שי לוצאטי, שבצורתן דומות למנות בשריות, אך מורכבות מדגים בלבד, כמו "מעורב ירושלמי" שמונח על מצע לאפה טרייה ומוכן מבס צרוב, פטריות, גרגרי חומוס, חצילים ותבלינים.

המחבוא של אדי באילת

באילת, מנות דגים הן הדבר המתבקש, ובמחבוא של אדי, שגם שוכנת הרחק ממעוז התיירות בעיר, מתמחים בדיוק בזה (אבל לא רק). קחו לדוגמה את הסלמון טורינו, שמוגש עם גבינת אדי; דניס פרובנסל; או פילה סלמון חלוט בריחן טרי ועגבניות. עוד בתפריט של המחבוא של אדי – שפע של פירות ים, מנות בשרים ופינה איטלקית לתפארת.