Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת מעלות בירושלים

מעלות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אל תבינו אותי לא נכון, אני מת על קבבים, אבל רוב המסעדות נוטות לקחת את המנה הזו כמובנת מאליה, ולעתים קרובות היא לא מאד מעניינת או ייחודית. הגרסה של מעלות לא נכנסת לתוך הקטגוריה הזו..." יונתן שטרנברג, מעלות ירושלים

ברחוב מעלות שבמרכז ירושלים נמצא ביסטרו וטאפאס-בר אינטימי וכשר, שנושא את שמו. כשלעצמו הרחוב נקרא על שם בניין מעלות שנבנה ב-1935 בתקופת המנדט הבריטי, ולפי המסורת הירושלמית הוא היה אחד הבניינים הראשונים בעיר עם מעלית חשמלית. אז הנה לכם סקירה היסטורית קצרה, ועכשיו אפשר להגיע להיבטים ההדוניסטיים והמעניינים יותר שיש לרחוב הזה להציע.

הביסטרו וטאפאס-בר מעלות מציע מגוון רחב של מנות בסגנון מיני-טאפאס, שהותאמו בטעמן ובגודלן לחיך המקומי. אם מערבבים ביניהן, אפשר לטעום כמעט את כל התפריט, ומי שרוצה ליהנות מהחוויה במלואה, יכול להזמין תפריט טעימות מיוחד, ולהפקיד עצמו לידי השפים, שמנה-אחרי-מנה, מוציאים אותן מהמטבח.

לשפים גד יערי וישראל בכר יש רקורד מרשים בהובלת מטבחים בישראל ובחו"ל, כולל מסעדות עילית בלונדון ובניו יורק. היום הם התאחדו, ונראה שהם באמת משלימים זה את זה, כשכל אחד מהם מביא את הגישה הקולינרית והסגנון הייחודיים שלו. התוצאות, אגב, לא פחות טעימות.

מצעד המנות:

החלטנו לדגום הרבה מיני-מנות, והתחלנו עם סלטים ולחם תוצרת הבית. כאן במיוחד נהנינו מסלט גזר טרי עם נענע ונגיעות חריפות. שאר הסלטים היו טובים גם כן, גם אם לא מרגשים כמו חלק מהמנות הבאות. כי קודם כל נהנינו משתי מנות שונות ומלאות טעם של דגים נאים: אחת הייתה סביצ'ה בסגנון פרואני עם המון הפתעות, והשנייה הייתה הגרסה של מעלות לגרבלקס, מסלמון נורווגי טרי.

קציצות הבקר והכרישה (או פרסה, כמו שקוראים לה בירושלים) היו אחת המנות האהובות עליי, אם לא האהובה ביותר – גם במרקם וגם בטעמים, שקלעו בול. רק כשקבב הטלה הונח על שולחננו, הייתי קצת סקפטי. אל תבינו אותי לא נכון, אני מת על קבבים, אבל רוב המסעדות נוטות לקחת את המנה הזו כמובנת מאליה, ולעתים קרובות היא לא מאד מעניינת או ייחודית. הגרסה של מעלות לא נכנסת לתוך הקטגוריה הזו. זה היה אחד הקבבים הטובים שאכלתי מזה זמן רב – חרוך קלות מבחוץ ועסיסי מאד בפנים, בעל טעמי כבש ותיבול עדין – כל מה שקבב צריך להיות.

ולקינוח:

הקינוחים גם כן היו די טובים, אף על פי שלא הוכנו במקום. אני מעריך את העובדה שהשפים השותפים מכירים במגבלות ושבמקום לעשות קיצורי דרך, עובדים עם התוצרת הטובה ביותר שהם יכולים למצוא, ובמקרה של הקינוחים, מדובר באאוטסורסינג. חשוב: בימי חמישי בלילה מומלץ להזמין מקום מראש, כדי להצליח ליהנות מהופעות חיות של ג'אז או בלוז שלרוב נערכות כאן.

ותיהנו!