Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת מיט בחיפה

מיט בחיפה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"דיאגטו הוא פילה מגולגל הממולא בנתחי בייקון ומוקרם בגבינה, שמוגש על מצע שעועית - מחזה שכל סועד היה מוצא אותו מרהיב..." עוזי בשן מעביר את הבן טקס חניכה במסעדת מיט שבחיפה - מסעדה מהסוג שמכבד את התחביב הבשרי שלו

לבני ליעד מלאו חמישה עשר אביבים. זה זמן טוב, החלטתי, להכיר לו את עולמי הקרניבורי האמתי. לא היו לי הרבה לבטים בנוגע למקום החשיפה. זו הייתה צריכה להיות מסעדה מהסוג שיכבד את התחביב שלי, כדי שנוכל לערוך טקס חניכה נעים שילווה בחוויה על טהרת הבקר עם תוספות מעניינות מסביב.

במרכז הכרמל הסואן, על ציר שדרות הנשיא, נמצאת מסעדת מיט שמטפלת בבשר שלה היטב וגם מתהדרת בפטיו פסטורלי. אפשר לערוך במקום אירועים בעיצוב אישי שכוללים עד 100 מוזמנים, ובנוסף נערכות כאן סדנאות בשר בקבוצות של 15-40 משתתפים בהנחיית אדוארדו דאבי, האיש שמאחוריו ניסיון של 30 שנות בשר בדרום אמריקה ובישראל. לשמחתי, הטיפול שלו בבשר בהחלט בא לידי ביטוי במהלך הארוחה.

התפריט העשיר של מיט כולל דגים, פירות ים, פסטות וכמובן מגוון רחב של בשרים, כשאת הדגים והבשרים מעשנים ומיישנים במקום . שיטת היישון של המסעדה היא בתלייה ולא בוואקום, וכוללת את העצם. כך נשקפים למול עיני האורחים בכניסה למסעדה, דרך חלון הזכוכית של המקרר, נתחים שנותרים תלויים למשך יותר מ-50 ימים. בעוד שלושה חודשים ייפתח כאן אטליז, מה שאומר שנוכל ליהנות מהם גם מחוץ לכותלי המסעדה. בשר האסאדו שמוגש במסעדה ראוי להערכה בזכות מידת הרוך והטעם המיוחד, שנדרש תהליך של 40 שעות כדי להשיגו. בנוסף, לא פחות מ-50 סוגי יינות בוטיק מהארץ ומחו"ל, בטווח מחירים שנה בין 110 ל-180 ₪, מסודרים במקרר היינות הגדול מול הבר, והסועדים מוזמנים לטעום מהם לפני ההזמנה. בכל חודש מוצע יין מצטיין כיין הבית לסועדים.

יום אחד, בני, כל זה יהיה שלך

"מה תרצה לאכול?" שאלתי את הנער שפקח עיניים גדולות למראה המנות של הסועדים מסביב. "אבא," כך אמר לי, "אני משוכנע שתבחר עבורי את הטוב ביותר". אכן, גידלתי בן לתפארת. כך בחרתי בשבילו מנות ראשונות של ירקות בפנקו (59 ₪), ברוסקטת סלמון מעושן (46 ₪) וקרפצ'יו (49 ₪). במנת הירקות בפנקו נחו פטריית פורטובלו גדולה, קישוא וכרובית לצד רוטב צ'ילי וטחינה מתובלת. ריח הסלמון המעושן עלה באפי טרם הטעימה והשלים את חווית הנגיסה, והקרפצ'יו שמר על הטעם העדין של נתח הסינטה הטבעי, וזאת אחרי ששרה בתחמיץ בלסמי מצומצם וכוסה בפתיתי פרמזן.

לאחר כוס ראשונה של שירז וולקניק מיקב הבוטיק הר אודם, כבר הייתי בשל להכיל את המנות העיקריות. ה"טיגריס הלבן" (127 ₪) היא מנה של שרימפס טייגר המוגשת על מצע של רוטב יוגורט עזים נדיר, עגבניות שרי וכוסברה, והיא מילאה את השולחן בגוונים בהירים וניחוחות עדינים. בלי אומר חיסלנו, זה אחרי זה, שניים עשר חסילונים פריכים ברוטב המיוחד.

דיאגטו (190 ₪) הוא פילה מגולגל הממולא בנתחי בייקון ומוקרם בגבינה, שמוגש על מצע שעועית - מחזה שכל סועד היה מוצא אותו מרהיב. מיד אחריו הוגשה לנו מנה ענקית של מיננזה פומודורה (97 ₪), והפעם מדובר בשניצל מנתח בקר מובחר ששוכן תחת שכבה של בייקון ומוקרם בהרבה גבינה. "ממש כמו פיצה אבל לא", הסברתי לליעד התוהה, והוא אכל בתאווה. לומו אלה פומיינטה היא המנה העיקרית האחרונה שאכלנו. זהו פילה עגל שנעטף בבייקון והוגש לצד פירה שורשים ורוטב יין. זו בהחלט הייתה המנה העיקרית.

למרות הכול, לא ויתרנו על קינוח. עוגת שוקולד ממולאת דובדבנים, ואלפינה (42 ₪) - גליל קרם חלבה מצופה פירורי עוגיות ומתובל בסילאן. לשני אלו הוספנו שתי כוסות אספרסו קצר וחזק, כי ככה זה כשמגיעים לגיל 15. לא הייתה דרך טובה יותר לסיים את הארוחה הזו, וגם נדמה שהעברתי לבני את המסר.

עסקים

בימי חול, בשעות 12:00-16:00, המנות הראשונות והעיקריות מוצעות ב-50% הנחה, והיושבים על הבר יכולים ליהנות בימי חול מ-50% הנחה גם אחרי השעה 16:00. תיהנו.