ההתפתחות המואצת של ראשון לציון, שנוסדה כבר ב-1882 והפכה לעיר ב-1950, באה לידי ביטוי באופן טבעי גם בפן הקולינרי. העיר הרביעית בגודלה בארץ, עם כ-250,000 תושבים, מציעה מבחר רחב במיוחד של מקומות בילוי ומסעדות, ואם בעבר היא הייתה ידועה בעיקר כפרבר שינה של המטרופולין שבליבו תל אביב הרי שכיום היא מהווה מוקד לאינספור התרחשויות תרבותיות ואחרות כמו גם ביתן של מסעדות שף במרכז העניינים.
המון מסעדות ישנן בנתניה, כיאה לאחת הערים המרכזיות בארץ שגם הפכה למוקד תיירות חוץ בשנים האחרונות - ולא מעט מהן הן כשרות.
נווה צדק היא אחת השכונות היפות והמיוחדות לא רק בתל אביב אלא גם בארץ כולה, ואך טבעי הוא שהיא תמשוך אליה מבקרים רבים ועל כן גם תהפוך למעוז קולינרי ולביתן של לא מעט מסעדות שף בתל אביב. המטבח האיטלקי הוא אחד האהובים בישראל, בזכות שמחת החיים והדולצ'ה ויטה שהוא מביא לידי ביטוי, בזכות הטעמים הפשוטים מצד אחד ומענגים מצד שני וכנראה שגם בשל הדמיון הבלתי מבוטל בינינו לבין אנשי ארץ המגף - וכשמשלבים את שתי המגמות הנ"ל קל להבין מדוע ישנן כמה וכמה מסעדות איטלקיות משובחות במיוחד בנווה צדק.
קפה קפה כפר שמריהו הוא אחד הסניפים היפים של רשת בתי הקפה המצליחה ובעצם הוא לא רק בית קפה אלא גם מסעדה (כשרה) שמציעה מבחר רחב של מנות כמו גם אווירה נעימה במיוחד.
יש מסעדות איטלקיות בתל אביב, יש מסעדות אסיאתיות, מסעדות מקסיקניות, בלקניות ועוד - ויש את סקול יארד: בית קפה נינוח בשעות היום שהופך לבר מדליק בשעות הערב, כשלאורך כל היום מוצעים במקום גם מבחר מטעמים ובעיקר אווירה שעושה בית ספר לשגרה המתסכלת.
סושיאל קלאב הוא ביסטרו עדכני שמציע תפריט מוקפד ואווירה סקסית ונינוחה גם יחד. על הקמתו, בשנת 2010, אחראית קבוצת יזמים קולינריים מהבולטים בעולם המסעדנות והברים בתל אביב, ומי שעומדים גם מאחורי הצלחת הבר "223" בדיזינגוף ועוד. חברי הקבוצה, עמית לביד, אורי רז, מוש בודניק ויובל בראשי, אחראים גם על הקונספט המוצלח של ה"סושיאל", זה שהפך אותו לאחת מאותן מסעדות מומלצות בתל אביב שתמיד כיף לפקוד אותן: חוויה הוליסטית הנשענת הן על אוכל מעולה, הן על אלכוהול מעולה והן על מוזיקה מעולה - וכמובן גם על קהל איכותי.
המטבח היפני הפך במאה ה-21 לאחד האהובים בישראל. לכאורה המסורת הקולינרית היפנית שונה מאוד מזו הישראלית, שהרי חומרי הגלם שבהם עושים שימוש השפים היפנים שונים מאלה שרווחים בארץ, צורת ההגשה המינימליסטית באופיה גם כן רחוקה למדי מהתרבות הישראלית, ואפילו העיצוב והאווירה, לפחות לכאורה, מתאימים יותר למזרח הרחוק מאשר למזרח התיכון - ובכל זאת מסעדות יפניות זוכות לפופולריות גבוהה, ומסעדת ימאטויה היא אחת השגרירות הנאמנות של המטבח היפני בישראל.
"הזקן והים" הוא אחד הספרים היותר מפורסמים בתולדות המין האנושי - וגם מקור השראה למסעדה יפואית מוצלחת בעלת אותו שם.
"דרבי בר" הוא אחד המותגים הוותיקים בתחום הקולינרי. בתחילת הדרך הייתה זו מסעדת בשרים בתל אביב (ברחוב דיזינגוף), מאותן מסעדות שזכו לכינוי "מיתולוגי" ובפרט בימי הזוהר של הרחוב התל אביבי הארוך והמפורסם. בהמשך הפכה "דרבי" למסעדה המתמחה בדגים ובפירות ים, עם שני סניפים מצליחים - ברמת אביב ובהרצליה פיתוח. דרבי בר דגים יגאל אלון הוא הסניף השלישי ברשת.
גרג קפה היא אחת מהרשתות המובילות בתחום המזון בארץ, עם קרוב ל-100 סניפים הפרוסים לאורכה ולרוחבה של ישראל, מקרית שמונה בצפון ועד אילת בדרום. נמל תל אביב המחודש הוא אחד ממתחמי הבילוי האהובים בעיר הגדולה - ואך טבעי הוא שיווצר חיבור בין הנמל לבין הרשת שהתחילה ב-1994 עם בית קפה חיפאי צנוע והפכה למותג שמזוהה עם איכות ושירות ברמה גבוהה במיוחד, ואכן "גרג נמל תל אביב" הוא אחד מסניפי הדגל ומקום בילוי הומה אדם לאורך כל שעות הפעילות.
בוקצ'ו היא מסעדת שף איטלקית השוכנת בתל אביב ומציעה חוויה קולינרית ותרבותית גם יחד. היא נקראת על שמו של אחד הסופרים המפורסמים של ארץ המגף, ג'ובאני בוקאצ'יו, ופועלת בהצלחה מזה שנים רבות תוך שהיא משכילה גם לשמור על המסורת וגם לחדש ולהפתיע.
"שורות-שורות של רולים נפלאים מכל הסוגים: ספייסי טונה רול עם מיונז ספייסי, ספיידר רול עם בשר סרטן רך שריון משובח בטמפורה, סלמון שרימפס רול נהדר...". ליאור פנחסי יוצא לשייט קולינרי מענג בין המטבח הים-תיכוני לזה היפני המוצע במסעדת נאמוס, מהמובילה בין שלל מסעדות שף בהרצליה פיתוח
"רולדת קרפצ'יו ושרימפס, מנה מעורבת, ים ויבשה, שכללה שרימפס מבושלים למחצה עם מחית שום וצ'ילי, עטופים בנתחי פילה דקיקים שנצרבו קלות" גיא סופר-זמרני יודע איפה הוא יאכל במפגש הבא עם החברים שלו – בלא אחרת מאשר פלימרקט, הסוחפת והמרתקת בין שלל מסעדות בשוק הפשפשים
צלחת זכוכית עם מנה ציורית של שלוש ברוסקטות קריספיות ועליהן תלולית של בורי כבוש קלות עם חציל קלוי, עגבניות, זיתים ובצל ירוק וסגול, כשכל מרכיב תורם מצבעיו וטעמיו להרמוניה הכללית... שפרה צח יצאה לבדוק מה התחדש בתפריט המוכר והאהוב של מרתה, מסעדה ים תיכונית בניחוח איטלקי
"אבל ההברקה ששנינו חותמים עליה היא מרק היוגורט בתוך דלעת ערמונים צלויה, שתוכה נאכל יחד עם המרק. בשר הדלעת האגוזי משתלב להפליא בחמצמצות של היוגורט המתובל..." שפרה צח חוגגת יום הולדת לאיש שלצידה בקוצ'ינה תמר, מסעדה איטלקית קסומה ורומנטית בלב תל אביב
"בצלחת אחת מונח "משטח העבודה" עם שלוש פרוסות עבות ונדיבות של עוגת פאדג' עם שלוש מבחנות בהן: קרם לוטוס (מטריף חושים), קרם שוקולד חלב (נו מה חשבתם?) וקרם גבינה חמצמץ..." חגית גרוס יצא לגלות אלו מנות יוגשו בט"ו באב במקס ברנר, מסעדה בה מתמזגים יחד שוקולד וטונות של אהבה
חדשות מהמסעדות: מסעדת פאלאס היוקרתית בירושלים משיקה תפריט טעימות חדש, טייגר לילי התאילנדית של תל אביב מוסיפה ספיישלים מיוחדים לעונה החמה, במסעדת הדגים בעין גב דואגים גם לסועדים הקטנים ותפריט מדורה חדש במטבח של רמה
יש צלעות טלה, יש חומוס, יש קבב, יש צוואר כבש ממולא - מעולה, אלה המאכלים שאנחנו אוהבים. ריכזנו עבורכם כמה מסעדות מזרחיות בצפון, שבהן האוכל טעים, האווירה נעימה, המחירים שווים לכל כיס ויש דו-קיום בצלחת
"נתחי הבשר היו רכים ונימוחים, ובמקום תפוחי אדמה שמופיעים במנה הקלאסית, במודרן הבשר מוגש לצד ערמונים וארטישוק ירושלמי המבושלים בציר בשר וירקות שורש..." יובל בלנקובסקי לוקח הפסקת צהריים במודרן, המסעדה הכי תרבותית בין שלל מסעדות בירושלים
"מהצלחת חייך אלינו קינוח גזר עם חלב קוקוס, חמוציות, קדאיף וקשיו שהתפצחו בפה. קינוח שונה, עדין ולא מתוק מדי, שבהחלט שווה להכניס לתפריט הקינוחים הקבוע במסעדה...". ליאור פנחסי מגלה מהו הפרויקט החדש של השף ניצן רז לבית טוקו בראשון לציון. היה מפתיע, עשיר בטעמים ומעלה זיכרונות מהמזרח הרחוק.
"שתי אצבעות עבות של שוקולד מריר מוקצף עם אגוזי לוז, מצופה כדורי דגנים, שמוגש עם סלט פירות ורוטב שוקולד מריר. וחוץ מזה שזו מנה מעודנת יחסית, ופחות מתוקה, היא גם מתאימה לטבעונים..." גיא סופר-זמרני בערב שכולו הצדעה לשוקולד, על כל צורותיו, טעמיו ומרקמיו, במקס ברנר, רשת מסעדות בתל אביב והסביבה
"מנת הפונדו היתה פרזנטציה מרשימה בירוק לבן: גבעולי אספרגוס בשרניים בחליטה קצרה מאוד, שהונחו שתי וערב על צלחת רבועה, ועליהם מעטה קטיפתי של גבינות פיקנטיות שהותכו ביין לבן – מנה עדינה וטעימה מאוד בהשראת המטבח הצרפתי..." שפרה צח בפגישת היכרות עם אריא, ביסטרו אורבני עדכני בנחלת בנימין בתל אביב. היו מלא הפתעות. מוזמנים לגלות
בין אם אתם עובדים בסביבה ובין אם האוטובוס הוריד אתכם על פינת ארלוזורוב, לא תהיו רעבים. רחוב אבן גבירול בתל אביב מציע שפע של מסעדות, מאיטלקית ועד סושי, מפלאפל ועד המבורגר. אספנו בשבילכם רשימת מסעדות באבן גבירול
במעלה הר הכרמל, עם תצפית לנוף מהפנט של מפרץ חיפה, שוכנת צ'יינה ביי, מסעדת סינית כשרה המציעה אוכל טוב וטרי ללא פשרות, אותנטיות מהמזרח הרחוק ושירות מעולה. יש גם ארוחה עסקית משתלמת במיוחד. קופצים לצהריים?