המטבח היפני הפך במאה ה-21 לאחד האהובים בישראל. לכאורה המסורת הקולינרית היפנית שונה מאוד מזו הישראלית, שהרי חומרי הגלם שבהם עושים שימוש השפים היפנים שונים מאלה שרווחים בארץ, צורת ההגשה המינימליסטית באופיה גם כן רחוקה למדי מהתרבות הישראלית, ואפילו העיצוב והאווירה, לפחות לכאורה, מתאימים יותר למזרח הרחוק מאשר למזרח התיכון - ובכל זאת מסעדות יפניות זוכות לפופולריות גבוהה, ומסעדת ימאטויה היא אחת השגרירות הנאמנות של המטבח היפני בישראל.
"הזקן והים" הוא אחד הספרים היותר מפורסמים בתולדות המין האנושי - וגם מקור השראה למסעדה יפואית מוצלחת בעלת אותו שם.
"דרבי בר" הוא אחד המותגים הוותיקים בתחום הקולינרי. בתחילת הדרך הייתה זו מסעדת בשרים בתל אביב (ברחוב דיזינגוף), מאותן מסעדות שזכו לכינוי "מיתולוגי" ובפרט בימי הזוהר של הרחוב התל אביבי הארוך והמפורסם. בהמשך הפכה "דרבי" למסעדה המתמחה בדגים ובפירות ים, עם שני סניפים מצליחים - ברמת אביב ובהרצליה פיתוח. דרבי בר דגים יגאל אלון הוא הסניף השלישי ברשת.
גרג קפה היא אחת מהרשתות המובילות בתחום המזון בארץ, עם קרוב ל-100 סניפים הפרוסים לאורכה ולרוחבה של ישראל, מקרית שמונה בצפון ועד אילת בדרום. נמל תל אביב המחודש הוא אחד ממתחמי הבילוי האהובים בעיר הגדולה - ואך טבעי הוא שיווצר חיבור בין הנמל לבין הרשת שהתחילה ב-1994 עם בית קפה חיפאי צנוע והפכה למותג שמזוהה עם איכות ושירות ברמה גבוהה במיוחד, ואכן "גרג נמל תל אביב" הוא אחד מסניפי הדגל ומקום בילוי הומה אדם לאורך כל שעות הפעילות.
בוקצ'ו היא מסעדת שף איטלקית השוכנת בתל אביב ומציעה חוויה קולינרית ותרבותית גם יחד. היא נקראת על שמו של אחד הסופרים המפורסמים של ארץ המגף, ג'ובאני בוקאצ'יו, ופועלת בהצלחה מזה שנים רבות תוך שהיא משכילה גם לשמור על המסורת וגם לחדש ולהפתיע.
"שורות-שורות של רולים נפלאים מכל הסוגים: ספייסי טונה רול עם מיונז ספייסי, ספיידר רול עם בשר סרטן רך שריון משובח בטמפורה, סלמון שרימפס רול נהדר...". ליאור פנחסי יוצא לשייט קולינרי מענג בין המטבח הים-תיכוני לזה היפני המוצע במסעדת נאמוס, מהמובילה בין שלל מסעדות שף בהרצליה פיתוח
"רולדת קרפצ'יו ושרימפס, מנה מעורבת, ים ויבשה, שכללה שרימפס מבושלים למחצה עם מחית שום וצ'ילי, עטופים בנתחי פילה דקיקים שנצרבו קלות" גיא סופר-זמרני יודע איפה הוא יאכל במפגש הבא עם החברים שלו – בלא אחרת מאשר פלימרקט, הסוחפת והמרתקת בין שלל מסעדות בשוק הפשפשים
צלחת זכוכית עם מנה ציורית של שלוש ברוסקטות קריספיות ועליהן תלולית של בורי כבוש קלות עם חציל קלוי, עגבניות, זיתים ובצל ירוק וסגול, כשכל מרכיב תורם מצבעיו וטעמיו להרמוניה הכללית... שפרה צח יצאה לבדוק מה התחדש בתפריט המוכר והאהוב של מרתה, מסעדה ים תיכונית בניחוח איטלקי
"אבל ההברקה ששנינו חותמים עליה היא מרק היוגורט בתוך דלעת ערמונים צלויה, שתוכה נאכל יחד עם המרק. בשר הדלעת האגוזי משתלב להפליא בחמצמצות של היוגורט המתובל..." שפרה צח חוגגת יום הולדת לאיש שלצידה בקוצ'ינה תמר, מסעדה איטלקית קסומה ורומנטית בלב תל אביב
"בצלחת אחת מונח "משטח העבודה" עם שלוש פרוסות עבות ונדיבות של עוגת פאדג' עם שלוש מבחנות בהן: קרם לוטוס (מטריף חושים), קרם שוקולד חלב (נו מה חשבתם?) וקרם גבינה חמצמץ..." חגית גרוס יצא לגלות אלו מנות יוגשו בט"ו באב במקס ברנר, מסעדה בה מתמזגים יחד שוקולד וטונות של אהבה
חדשות מהמסעדות: מסעדת פאלאס היוקרתית בירושלים משיקה תפריט טעימות חדש, טייגר לילי התאילנדית של תל אביב מוסיפה ספיישלים מיוחדים לעונה החמה, במסעדת הדגים בעין גב דואגים גם לסועדים הקטנים ותפריט מדורה חדש במטבח של רמה
יש צלעות טלה, יש חומוס, יש קבב, יש צוואר כבש ממולא - מעולה, אלה המאכלים שאנחנו אוהבים. ריכזנו עבורכם כמה מסעדות מזרחיות בצפון, שבהן האוכל טעים, האווירה נעימה, המחירים שווים לכל כיס ויש דו-קיום בצלחת
"נתחי הבשר היו רכים ונימוחים, ובמקום תפוחי אדמה שמופיעים במנה הקלאסית, במודרן הבשר מוגש לצד ערמונים וארטישוק ירושלמי המבושלים בציר בשר וירקות שורש..." יובל בלנקובסקי לוקח הפסקת צהריים במודרן, המסעדה הכי תרבותית בין שלל מסעדות בירושלים
"מהצלחת חייך אלינו קינוח גזר עם חלב קוקוס, חמוציות, קדאיף וקשיו שהתפצחו בפה. קינוח שונה, עדין ולא מתוק מדי, שבהחלט שווה להכניס לתפריט הקינוחים הקבוע במסעדה...". ליאור פנחסי מגלה מהו הפרויקט החדש של השף ניצן רז לבית טוקו בראשון לציון. היה מפתיע, עשיר בטעמים ומעלה זיכרונות מהמזרח הרחוק.
"שתי אצבעות עבות של שוקולד מריר מוקצף עם אגוזי לוז, מצופה כדורי דגנים, שמוגש עם סלט פירות ורוטב שוקולד מריר. וחוץ מזה שזו מנה מעודנת יחסית, ופחות מתוקה, היא גם מתאימה לטבעונים..." גיא סופר-זמרני בערב שכולו הצדעה לשוקולד, על כל צורותיו, טעמיו ומרקמיו, במקס ברנר, רשת מסעדות בתל אביב והסביבה
"מנת הפונדו היתה פרזנטציה מרשימה בירוק לבן: גבעולי אספרגוס בשרניים בחליטה קצרה מאוד, שהונחו שתי וערב על צלחת רבועה, ועליהם מעטה קטיפתי של גבינות פיקנטיות שהותכו ביין לבן – מנה עדינה וטעימה מאוד בהשראת המטבח הצרפתי..." שפרה צח בפגישת היכרות עם אריא, ביסטרו אורבני עדכני בנחלת בנימין בתל אביב. היו מלא הפתעות. מוזמנים לגלות
בין אם אתם עובדים בסביבה ובין אם האוטובוס הוריד אתכם על פינת ארלוזורוב, לא תהיו רעבים. רחוב אבן גבירול בתל אביב מציע שפע של מסעדות, מאיטלקית ועד סושי, מפלאפל ועד המבורגר. אספנו בשבילכם רשימת מסעדות באבן גבירול
במעלה הר הכרמל, עם תצפית לנוף מהפנט של מפרץ חיפה, שוכנת צ'יינה ביי, מסעדת סינית כשרה המציעה אוכל טוב וטרי ללא פשרות, אותנטיות מהמזרח הרחוק ושירות מעולה. יש גם ארוחה עסקית משתלמת במיוחד. קופצים לצהריים?
מפעם לפעם מדווחים כלי התקשורת השונים על הפגנות סוערות של הציבור החרדי בירושלים בעקבות פתיחת חניון בשבת, או הפעלת בית קולנוע בעיר הבירה לאורך כל סוף השבוע. דיווחים אלה, בצירוף העובדה כי חלק ניכר מאוכלוסיית העיר נמנה על המגזר החרדי והדתי, עלולים ליצור את התחושה כאילו העיר כולה סגורה במהלך השבת - אבל כל מי שמגיע אליה, וכמובן כל מי שחי בה, יודע שלא כך הדבר, וכי גם בעיר הקודש ישנן אינספור אפשרויות בילוי גם ביום שישי בערב וגם בשבת, ובפרט לא מעט מסעדות בירושלים פתוחות בשבת
בואו להכיר את תל אביב הכשרה, המסעדות שלא הכרתם בתל אביב, עיר הבילויים של ישראל.
הרומנטיקה - שבמקור, אגב, הוא שמה של תנועה אמנותית ואינטלקטואית שהתפתחה באירופה של סוף המאה ה-19 כאנטיתזה לתנועת הנאורות שקידשה את הרציונליזם - היא אחד הנושאים המרכזיים בתרבות המערבית בת זמננו, ובהתאם גם משקלה בחיינו.
השרון - שעפ"י ההגדרה הרשמית תחום בצפון ע"י נחל התנינים, בדרום ע"י נחל הירקון, במזרח ע"י הרי השומרון ובמערב כמובן ע"י הים התיכון - הוא אחד האזורים היותר מפותחים בארץ וכולל הן ערים בולטות דוגמת רעננה, נתניה, הרצליה, רמת השרון והוד השרון, והן שורה ארוכה של מושבים וקיבוצים.
חלקה הצפוני של ישראל הוא אזור קסום במיוחד: בין אם מדובר בגליל העליון שכולו פסגות רבות הוד וירוק מכל עבר, בין אם עמק יזרעאל על המרחבים מעוררי ההשראה שלו, בין אם חיפה הנעימה והרבגונית, בין אם ערים ייחודיות דוגמת עכו ונצרת ובין אם אזור החוף הצפוני - בכל חלק וחלק של הצפון ממתינים לכם שלל לוקיישנים מרגשים, ובהתאם גם לא מעט מסעדות רומנטיות להפליא.
אמנם בכל רחבי הארץ נפתחות כל העת מסעדות רבות מכל גווני הקשת הקולינרית, אבל גם כך עדיין תל אביב היא נושאת הדגל - דגל החיים הטובים, שכוללים כמובן גם ארוחות מושקעות במיטב המסעדות. הרבגוניות שמאפיינת את תל אביב באופן כללי באה לידי ביטוי גם מבחינה קולינרית, ויש בה פשוט הכל: מסעדות שמגישות אוכל מכסיקני, וקובני, וכמובן איטלקי וצרפתי, כל המטבחים של המזרח הרחוק מיוצגים אף הם בעיר הזו, מסעדות כשרות יש בשפע, ולא פחות מכך אופציות ידידותיות לטבעונים וגם כל טרנד קולינרי בעולם מוצא את דרכו חיש קל לעיר החוף התוססת.