9 קבין של יופי מתוך 10 שירדו לעולם נטלה ירושלים, ועוד ניתן ליהנות בה מאוויר הרים צלול כיין - וגם מהמון מסעדות שמתוכן, באופן טבעי, חלק גדול מקפיד על כשרות. בהתאם בפני כל מי שמחפש מסעדה כשרה בירושלים ניצבות אפשרויות רבות, שמצד אחד מקנות חופש בחירה נרחב ומצד שני לעתים דווקא יוצרות התלבטות אינסופית. על מנת לסייע לבחור נכון, הנה מספר מסעדות כשרות מומלצות במיוחד:
רבים מבין שומרי הכשרות - בירושלים כמו גם בערים אחרות - אינם מסתפקים בתעודת כשרות "רגילה" אלא מוכנים לאכול אך ורק במסעדות כשרות למהדרין (כדאי לדעת כי אין תקן אחיד ל"כשרות למהדרין" אולם בכל מקרה מדובר ברמת השגחה גבוהה יותר ופיקוח מדוקדק יותר, כדי להסיר גם צל צילו של ספק שמא המזון המוגש באותה מסעדה אינו כשר).
ירושלים אולי מזוהה יותר מכל עם היסטוריה מורכבת ומקומות קדושים לדתות השונות, אבל יש בה גם סצנה קולינרית עשירה ותוססת - ובהתאם לא מעט מסעדות בירושלים מומלצות לא רק לתושבי העיר ולמי שממילא רוצה לבקר בה אלא אף מצדיקות עלייה לרגל במיוחד עבורן
זכרון יעקב היא ישוב קטן יחסית - רק כ-20,000 תושבים - אולם בשנים האחרונות הוא הפך למעצמה קולינרית, ואין פלא שכך: את המושבה שהוקמה ע"י עולים מרומניה פוקדים בכל ימות השנה לא מעט אורחים, שכן מדובר במקום שמשלב אוויר צלול, אווירה נעימה, היסטוריה עשירה ונופים יפים - ואותם מבקרים מן הסתם מחפשים גם חוויה קולינרית שתשלים את הביקור המהנה
חיפה היא אחת הערים הייחודיות לא רק בארץ אלא בעולם, עם חיבור מושלם בין ים להר, בין אורבניות תוססת לנינוחות כפרית, עם רב תרבותיות מבורכת שמאפשרת לבני כל העדות והדתות לבטא את עצמם ולהוכיח כי ניתן לחיות יחדיו (ולחיות טוב!) - ועם שלל מסעדות רומנטיות שמבטיחות חוויה מענגת במיוחד לזוגות אוהבים.
הגליל כולו חווה פריחה קולינרית מרהיבה בשנים האחרונות, ובפרט נפתחו לא מעט מסעדות בגליל המערבי שהצטרפו למוסדות הקולינריים הוותיקים באזור היפהפה שבין ראש הנקרה לעכו, בין הים לבין הקו (הדמיוני, כמובן) שמחבר את כרמיאל וראמה עם שתולה ונטועה - כך שלכל מי שחי באזור או מגיע לטייל בו ממתינות לא מעט אפשרויות לאכול טוב
רמת החייל הייתה שכונה שלווה ומנומנמת בחלקה הצפון מזרחי של תל אביב, אולם פריחתם של מתחמי ההיי-טק קרית עתידים ואזור התעשייה עבר הירקון (המתחם הכולל את הרחובות ראול ולנברג והברזל) הפכה את האזור כולו להומה אדם, שוקק חיים - וגם לביתם של כמה וכמה מוסדות קולינריים מובחרים.
באופן טבעי, כיאה לעיר הקודש, לא מעט מסעדות בירושלים הינן כשרות, והמבחר הרחב שלהן מאפשר לכל מי שרוצה לאכול טוב, ולא לעבור על חוקי הכשרות, לעשות זאת - בין אם חשקה נפשו במסעדת דגים, בין אם במסעדת בשרים, בין אם במקום האמון על רזי המטבח הצרפתי, בין אם כזה המביא לארץ את טעמי המטבח האסייאתי ובאופן כללי ניתן למצוא מסעדות כשרות בירושלים מומלצות לכל טעם ובכל מסגרת תקציב
כמו בכל עיר בולטת בארץ, גם בטבריה ישנו מבחר רחב מאוד של מסעדות כשרות. למעשה, כשלוקחים בחשבון שבין המאה השנייה לבין המאה העשירית הייתה העיר שלחופי הכנרת מרכז יהודי חשוב, וכי מדובר באחת מארבע ערי הקודש (יחד עם צפת, חברון וכמובן ירושלים), אך טבעי הוא שניתן למצוא שלל מסעדות כשרות בטבריה - וליהנות בהן עד מאוד.
"עלו על הבמה שלושת הטנורים של הבשר: האנטריקוט בתפקיד לוצ'יאנו פבארוטי, שני נתחי פילה מרשימים כפלאסידו דומינגו, ועמם שלובה יד ביד, גאה ויפה עם כתר של קונפי שום, הסינטה בתפקיד חוזה קאררס...". ליאור פנחסי מגיע שוב לגן העדן של אוהבי הבשר באשר הם - רובינשטיין בנתניה. היה כמו תמיד משובח, ממכר ועם ציפייה לפעם הבאה
"הפייבוריט שלי הוא כרובית שהופרדה לפרחים קטנטנים שהוקפצו על הפלנצ'ה והם מכוסים בגירורי פרמזן..." שפרה צח בשגב קיצ'ן גארדן הוד השרון, המסעדה הרביעית של השף המוערך שגב משה. היא זכתה גם לאכול מעציצים, מוזמנים גם
אזור השרון הפך בשנים האחרונות לגזרה קולינרית לוהטת: עוד ועוד מסעדות בהרצליה, בנתניה, ברעננה, בהוד השרון, בכפר סבא וגם במושבים הציוריים שמסתתרים בינות לערים הגדולות תמצאו מוסדות קולינריים פופולריים. אחת מהן היא "חנדלה" - מסעדה כפרית השוכנת במושב גבעת חן ושמהווה חלום שהתגשם עבור בעליה ולא פחות מכך עבור אורחיה הרבים.
קיטשן בר הינו ביסטרו ים תיכוני השוכן בנתניה ומוכיח לכל מי שחושב שרק מסעדות בתל אביב יכולות להציע מנות גורמה ואווירה משובחת שלא כך הדבר.
אם בעבר כשרות נתפשה כמגבלה שאינה מאפשרת הגשת מטעמים משובחים באמת הרי שכיום כבר ברור שעם יצירתיות ומעוף ה"מגבלה" הופכת לקרש קפיצה למנות מרהיבות ובלתי נשכחות. גם בתל אביב, עיר שמזוהה בעיקר עם חופש, נהנתנות וליברליזם, ניתן למצוא מגוון רחב של מסעדות כשרות איכותיות ולמעשה יש הרבה מסעדות מומלצות בתל אביב שהן כשרות - ובפרט כמובן מסעדות שף כשרות.
הגליל העליון הוא אחד האזורים היפים ביותר בארץ, ואין פלא שהוא מושך אליו המוני מבקרים בכל ימות השנה. באופן טבעי צצו גם אינספור מסעדות בצפון, מתוכן לא מעט פועלות לאורכו ולרוחבו של הגליל העליון - וכך ניתן ליהנות לא רק מהנופים המופלאים והאווירה הגלילית הייחודית אלא גם מחוויה קולינרית משמחת.
ההתפתחות המואצת של ראשון לציון, שנוסדה כבר ב-1882 והפכה לעיר ב-1950, באה לידי ביטוי באופן טבעי גם בפן הקולינרי. העיר הרביעית בגודלה בארץ, עם כ-250,000 תושבים, מציעה מבחר רחב במיוחד של מקומות בילוי ומסעדות, ואם בעבר היא הייתה ידועה בעיקר כפרבר שינה של המטרופולין שבליבו תל אביב הרי שכיום היא מהווה מוקד לאינספור התרחשויות תרבותיות ואחרות כמו גם ביתן של מסעדות שף במרכז העניינים.
המון מסעדות ישנן בנתניה, כיאה לאחת הערים המרכזיות בארץ שגם הפכה למוקד תיירות חוץ בשנים האחרונות - ולא מעט מהן הן כשרות.
נווה צדק היא אחת השכונות היפות והמיוחדות לא רק בתל אביב אלא גם בארץ כולה, ואך טבעי הוא שהיא תמשוך אליה מבקרים רבים ועל כן גם תהפוך למעוז קולינרי ולביתן של לא מעט מסעדות שף בתל אביב. המטבח האיטלקי הוא אחד האהובים בישראל, בזכות שמחת החיים והדולצ'ה ויטה שהוא מביא לידי ביטוי, בזכות הטעמים הפשוטים מצד אחד ומענגים מצד שני וכנראה שגם בשל הדמיון הבלתי מבוטל בינינו לבין אנשי ארץ המגף - וכשמשלבים את שתי המגמות הנ"ל קל להבין מדוע ישנן כמה וכמה מסעדות איטלקיות משובחות במיוחד בנווה צדק.
קפה קפה כפר שמריהו הוא אחד הסניפים היפים של רשת בתי הקפה המצליחה ובעצם הוא לא רק בית קפה אלא גם מסעדה (כשרה) שמציעה מבחר רחב של מנות כמו גם אווירה נעימה במיוחד.
יש מסעדות איטלקיות בתל אביב, יש מסעדות אסיאתיות, מסעדות מקסיקניות, בלקניות ועוד - ויש את סקול יארד: בית קפה נינוח בשעות היום שהופך לבר מדליק בשעות הערב, כשלאורך כל היום מוצעים במקום גם מבחר מטעמים ובעיקר אווירה שעושה בית ספר לשגרה המתסכלת.
סושיאל קלאב הוא ביסטרו עדכני שמציע תפריט מוקפד ואווירה סקסית ונינוחה גם יחד. על הקמתו, בשנת 2010, אחראית קבוצת יזמים קולינריים מהבולטים בעולם המסעדנות והברים בתל אביב, ומי שעומדים גם מאחורי הצלחת הבר "223" בדיזינגוף ועוד. חברי הקבוצה, עמית לביד, אורי רז, מוש בודניק ויובל בראשי, אחראים גם על הקונספט המוצלח של ה"סושיאל", זה שהפך אותו לאחת מאותן מסעדות מומלצות בתל אביב שתמיד כיף לפקוד אותן: חוויה הוליסטית הנשענת הן על אוכל מעולה, הן על אלכוהול מעולה והן על מוזיקה מעולה - וכמובן גם על קהל איכותי.
המטבח היפני הפך במאה ה-21 לאחד האהובים בישראל. לכאורה המסורת הקולינרית היפנית שונה מאוד מזו הישראלית, שהרי חומרי הגלם שבהם עושים שימוש השפים היפנים שונים מאלה שרווחים בארץ, צורת ההגשה המינימליסטית באופיה גם כן רחוקה למדי מהתרבות הישראלית, ואפילו העיצוב והאווירה, לפחות לכאורה, מתאימים יותר למזרח הרחוק מאשר למזרח התיכון - ובכל זאת מסעדות יפניות זוכות לפופולריות גבוהה, ומסעדת ימאטויה היא אחת השגרירות הנאמנות של המטבח היפני בישראל.
"הזקן והים" הוא אחד הספרים היותר מפורסמים בתולדות המין האנושי - וגם מקור השראה למסעדה יפואית מוצלחת בעלת אותו שם.
"דרבי בר" הוא אחד המותגים הוותיקים בתחום הקולינרי. בתחילת הדרך הייתה זו מסעדת בשרים בתל אביב (ברחוב דיזינגוף), מאותן מסעדות שזכו לכינוי "מיתולוגי" ובפרט בימי הזוהר של הרחוב התל אביבי הארוך והמפורסם. בהמשך הפכה "דרבי" למסעדה המתמחה בדגים ובפירות ים, עם שני סניפים מצליחים - ברמת אביב ובהרצליה פיתוח. דרבי בר דגים יגאל אלון הוא הסניף השלישי ברשת.
גרג קפה היא אחת מהרשתות המובילות בתחום המזון בארץ, עם קרוב ל-100 סניפים הפרוסים לאורכה ולרוחבה של ישראל, מקרית שמונה בצפון ועד אילת בדרום. נמל תל אביב המחודש הוא אחד ממתחמי הבילוי האהובים בעיר הגדולה - ואך טבעי הוא שיווצר חיבור בין הנמל לבין הרשת שהתחילה ב-1994 עם בית קפה חיפאי צנוע והפכה למותג שמזוהה עם איכות ושירות ברמה גבוהה במיוחד, ואכן "גרג נמל תל אביב" הוא אחד מסניפי הדגל ומקום בילוי הומה אדם לאורך כל שעות הפעילות.