Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> מסעדת הדגים עין גב

מסעדת הדגים עין גב בימת הכנרת


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דגים טריים להפליא המוגשים במסעדה ותיקה ומנוסה במיוחד - היש שילוב טוב מזה? יש: דגיים טריים להפליא המוגשים במסעדה ותיקה ומנוסה במיוחד השוכנת אל מול ימת הכנרת שכל כולה קסם ונחת - וזו בדיוק החוויה המצפה לכם במסעדת הדגים עין גב.

כפי שניתן להבין מהשם, המסעדה שוכנת בקיבוץ שנמצא בשפה המזרחית של האגם הלאומי. הקיבוץ הוקם כבר ב-1937 במסגרת ישובי "חומה ומגדל", והמסעדה החלה לפעול מספר שנים לאחר מכן כך שהיא ותיקה אף יותר ממדינת ישראל. בתחילת הדרך היה זה קיוסק צנוע שאפשר לעוברי אורח באזור היפה ליהנות מהפוגה נעימה וממלאת מצברים, וכיום זוהי מסעדה שוקקת חיים המארחת את תושבי האזור, את המטיילים הרבים שפוקדים את הצפון המלבלב בכל עונות השנה וגם את הצליינים שמגיעים לכנרת ולסביבתה בעקבות ישו שחי חלק ניכר משנותיו באזור והותיר אחריו לא מעט אתרים בעלי חשיבות היסטורית ודתית.


ענף הדייג הוא אחד הנדבכים העיקריים עליהם מבוססת כלכלת הקיבוץ (לצד כפר הנופש המפורסם, הנמל היפה שמציע שלל אטרקציות, מרכז מבקרים מושקע, הגלריה לאמנות "מינוס 200" ומוזיאון בית העוגנים המתאר את התפתחות ענף הדייג סביב הכנרת ב-3,000 השנים האחרונות) - כך שאך טבעי הוא שהמסעדה תתבסס אף היא על התוצרת הטרייה המועלית מדי יום מהאגם (כפי שלא מעט מסעדות בגליל המערבי למשל מושתתות על דגי ים טריים).

שעות פתיחה


בחודש נובמבר 2015, לאור בקשות רבות של לקוחות נאמנים שחוזרים ופוקדים את המסעדה, הוארכו שעות הפתיחה: בימים ראשון עד רביעי תוכלו להתארח וליהנות מהמטעמים המגוונים החל מ-12:00 ועד 20:00, ובסופי השבוע, כלומר חמישי, שישי ושבת, המסעדה נפתחת ב-12:00 ונשארת פתוחה עד שאחרון הסועדים מפליג ממנה אל הלילה הציורי שבחוץ, מסופק ושבע.

התפריט המנצח של מסעדת הדגים עין גב


התפריט כאמור מתבסס על דגים שכמה שעות קודם לכן עוד שחו להנאתם בכנרת, ומוסיף עליהם טעמים ואפשרויות בדרך לחוויה קולינרית איכותית ובעיקר ישראלית מאוד.

כך למשל במסגרת מנות הפתיחה ממתינה לכם טחינה גלילית משובחת, פלאפל שכולו פריכות וטעם, סלט ירקות "כמו בקיבוץ", חציל עג'מי על האש, חומוס עם פטריות ועוד ועוד.

בין המנות הראשונות תוכלו ליהנות מגבינת לבנה ביתית אשר מוגשת עם סלמון כבוש, קוביות חציל מטוגן, עגבניית תמר, רצועות של פיתה שטוגנה בסומאק, זיתים שחורים וזעתר; מקיפודי גבינה - כדורים של גבינות שונות (צהובה, כחושה, ברינזה ושמנת) אשר צופו בפנקו בזיליקום וטוגנו, ואשר מוגשים על מצע של עלים ירוקים; פילה ברבוניה על מצע של עלי ארוגולה ורוטב צ'רמלה; ועוד מנות טעימות ומפתות - אבל כדאי בכל זאת לשמור מקום גם לעיקריות…

העיקריות כוללות מבחר דגים - בורי, פורל דן, דניס, המושט של מסעדת הדגים עין גב ועוד - כשאופן ההכנה הוא בהתאם לטעמכם: ניתן לבחור בין טיגון עמוק לבין טיגון קל ולאחר מכן צלייה על גריל הפחמים של המסעדה עם עשבי תיבול, ובנוסף ניתן לבחור תוספת מבין מספר אפשרויות.

בנוסף ישנם המיוחדים, שהפכו את המקום לאחת מאותן מסעדות מומלצות באזור הכנרת: "בין הגלים" - מיקס דגים עם רטבים דוגמת צ'ימיצ'ורי אניס או צ'רמלה; סרדינים משובחים; חריימה ייחודית; ועוד.

עוד תמצאו בתפריט מנות פסטה לטובת אלה הנרתעים מדגים, וגם מנות ילדים מושקעות.

לא רק אוכל


מסעדות בצפון באופן כללי הן נקודת סיום - או נקודת מוצא, או תחנת ביניים, איך שתרצו - לחוויות מרגשות נוספות באזור הכל כך יפה ועתיר אפשרויות.

עין גב בפרט היא מקום מתאים מאין כמותו לטיולים באזור, ובהחלט כדאי לשלב בחוויה הקולינרית הנאות אחרות.

סופרה ראשון לציון
לחם בשר הרצליה אירועים חדש