בטור היין הנוכחי מציג יובל בלנקובסקי את סדרת הרזרב של יקב רקאנטי, סדרה הכוללת יינות אדומים מבציר 2006 ויינות לבנים משנת 2008, שחלקם אף נותנים תמורה מעולה למחיר. בכתבה שלפניכם, כל המידע החיוני על הסדרה החדשה
''לעיקריות בחרנו מנה אחת מתוך התפריט היפני העשיר. הפור נפל על קומבינציית סשימי, שכללה נתחים נאים (תרתי משמע!) של טונה אדומה, סלמון ודניס...'' אדם בר וידידו המסעדן מופתעים מרמת האוכל והשירות בריבר נודלס בר
''המשקה המככב במקום הוא הוודקה כמובן. אבל באונייגין לא חייבים להסתפק רק בוודקה, יש גם בר אלכוהול עשיר ומרתף יין משובח...'' יובל בלנקובסקי מספר שכשנכנסים לאונייגין בת''א, מיד מבינים שלא מדובר ב''עוד מסעדה''
''החלפנו את הבירה בכוס נדיבה של יין אדום, גולן שיאון, פשוט ויחד עם זאת עשיר בטעם. לשולחן הגיעה מחבת אדירת מימדים ובה כ - 800 גר' של בשר...'' זיו תפוז מטייל ברמת הגולן ומרגיש שהוא חייב להיפגש עם סוזנה ביסטרו בר
''הזמנו קוקטייל מנגו מרטיני וקוסמופוליטן, שניהם מעולים ומקצועיים לעילא. בינתיים, בלי שהרגשנו, התחילה במקום מסיבה. די ג'יי שמרקיד את כל האורחים, מלצרים מזמרים ועוד...'' נדב אבידן הרגיש שהגיע למקום הקיים רק בסרטים
''הקברנה סוביניון- שיראז, מהסדרה של יקב כרמל, שהופק לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, קיבל גוון ארגמני עמוק וארומות של פטל שחור, תבלינים ושוקולד מריר...'' יובל בלנקובסקי ממשיך לעדכן על יינות חדשים ומומלצים
''קבלנו יין שאטנוף קלאסי מורכב ומגוון, בעל גוון חום אדמדם וארומות נפלאות. זהו בדיוק היין המתאים, הוא לא רק מתוק או פירותי מדי, אלא גם עדין ומשמש כמלווה מצוין לאוכל...'' יובל בלנקובסקי הגיע לחגיגות 8 השנים של אדום
''מרוב שמחה, הזמנו עוד סיבוב של קברנה ושל בני הזוג, סטלה וסטולי. בכוחות אחרונים צירפנו לשולחן גם את בלה דונה – בסיס טורט ועליו שוקולד במגוון צבעים ופקאן סיני...'' אדם בר לקח את אשת העולם הגדול לפיאנו בר בת''א
''הזמנו למנה עיקרית את המנה הצרפתית ''קוק או וה'', עוף ביין שהיה רך ועסיסי, בצבע סגלגל כהה, כמו יינות היקב של גדי....'' יובל בלנקובסקי ביקר ביקב הנס שטרנבך וזכה ליהנות משלושה דברים: מסעדה טובה, יקב משובח וטיול מהנה
''קוקטייל האגס הרחובותי של ענת היה מצוין, מדויק במינונים, והשאיר אותה מחייכת למשך כל הערב. המרטיני שלי היה מתוק ועדין מבחינה אלכוהולית...'' סזאר ביסטרו בר סיפק לנדב אבידן, ללא קושי, את כל המרכיבים לערב משובח
''טעמנו את הגרנד וין 2006, שהוא כמו הבחור שמגיע בחולצה הנכונה לאירוע הנכון. זהו יין מכובד ומאופק. חווית השתייה שלו נעימה, אלגנטית ויוקרתית...'' יובל בלנקובסקי מקדיש את הטור האישי שלו, לשני היקבים האהובים עליו במיוחד
בברוהאוס מייצרים שלושה סוגי בירות שנבדלות זו מזו בגוון, בטעם, באחוז האלכוהול, ברכיבים ובתהליך הייצור. כל אוהב בירה ימצא כאן את בת הלוויה המושלמת שלו לארוחה שבדרך...'' אדם בר גילה עולם שלם של בירות בברוהאוס
''אני לקחתי את הדובה פריזר, המבוסס בעיקר על רום. מירב, חברתי, לקחה את הסופר דובה 4X4 – משקה הבית, הכולל הרבה מאוד אלכוהול עם חמוץ מתוק, ספרייט ונענע...'' גלי בן נון וחברתה יצאו מתנדנדות, אך שמחות, מפונדק הדב
''בקבוק של ברבדו וכמה דקות של ריכוז, ואני מבטיח לכם שתתחילו להבין למה עושים עניין כזה גדול מיין...'' יובל בלנקובסקי מציג ארבעה יקבים, המומלצים ביותר לביקור בחג הפסח. בואו ונקרא יחד על אילו ארבעה יקבים דיברה התורה
במקום ישנם ארבעה עשר ברזי בירה, כאשר בכל זמן נתון ישנם לפחות עשרה פעילים. על בר, מבחר עצום של וויסקי סינגל מאלט לצד וויסקי בלנד, כיאה לפאב באווירה אנגלית...'' יובל בלנקובסקי הרגיש את האלכוהול קרוב ללב בבל ווד בר
''אחרי שאכלנו והראש היה קצת מסוחרר מאלכוהול, נשענו על הכריות הרכות, התמסרנו לריח הנרגילות המתקתק ונתנו לכבדות להשתלט על איברנו...'' שירי טוב יצאה לטיול לילי בסמטאות יפו העתיקה וגילתה את המגדלור, בר שמחמם את הלב
''תפסנו שני כיסאות על הבר, כי ידענו שמטרת הביקור היא להטביע את יגוננו. אור ציין לטובה את הנוף הנשי ואני התרשמתי מכך שאין עשן סיגריות בפאב ואפשר לנשום...'' דניאל לוין יצא לחגוג את סיום הסמסטר העמוס בבלגו בר בכ''ס
יקב רמת הגולן, היקב בעל המסורת הארוכה ביותר בארץ של ייצור יינות איכות, מוציא בכל שנה לשוק קברנה ומרלו מסדרת ירדן, הסדרה הגבוהה ביותר של היקב. יובל בלנקובסקי חקר וטעם את יקבי רמת הגולן, הפירוט המלא בכתבה
חגיגות סנט פטריק נחגגות בכל העולם ב-17 למרץ. ביום זה יוצאים האירים לשתות בירה עד שהם מגיעים למצב בו הם כלל לא זוכרים מאיזה מוצא הם. מיטב הברים מצטרפים לחגיגה ומציעים שלל מסיבות, הנחות ומוסיקה אירית לכבוד החג
''מערכת הסאונד האפקטיבית עושה בדיוק את מה שהיא אמורה לעשות – יוצרת ריאקציה כימית עם האלכוהול בדם, ריאקציה שמתניעה את הגפיים לפי הביטים של הדי.ג'יי ...'' אדם בר התחיל לחגוג את אירועי הסופ''ש כבר ביום חמישי בבנקס
בפורים נהוג להרבות באכילה ושתייה (בעיקר אלכוהולית). אז אם כבר יש לנו אישור פורמאלי שאנחנו יכולים להשתכר, מדוע לא ללכת על זה? חיים גן, מומחה ליינות וכהלים, נותן לנו מספר טיפים ובעיקר מייעץ כיצד ''להשתכר בחכמה''
''הברמן זוכר מידורי סאוור ופיג'לינג סאוור שזרמו בנחלים קטנים אל שולחננו. לצד הנחל הוגשו לנו שניצלונים פריכים, צ'יפס וכריך רוסטביף מצוין...'' לאחר בילוי הכולל כמות אלכוהול נדיבה, אדווה גן סתיו מנסה להיזכר מה קרה בשמרוק
''לאחר שהסתיים הסיבוב הראשון של האלכוהול והאוכל, ברור היה שחייבים להמשיך. לשולחננו הגיע ה''שיתוק''- קוקטייל המורכב מייגרמייסטר, אפטרשוק, אבסינט ומנת ויסקי בושמילס...'' נדב אבידן נהנה מהאווירה וממשקאות מיוחדים בפס ולוס
''כלי נוסף המספק מידע האם כדאי לשתות את היין או ליישן אותו, הוא המדריך הנפלא של דניאל רוגוב ליינות ישראל. המדריך כולל ביקורת על כ- 1,800 יינות ממאות יקבים וכולם מתוצרת הארץ...'' יובל בלנקובסקי מפרט על שוק היינות הישראליים
''בעזרת כמה שאלות מדויקות וענייניות הבין סשה מה בדיוק אנחנו מחפשים ובו במקום המציא עבורנו קוקטייל מיוחד, שיענה על דרישותינו המדויקות...'' נדב אבידן וחברתו התאהבו בקארמה בראשון לציון ובקוקטייל שהכינו במיוחד עבורם