מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> גלי בן נון ביקרה בפונדק הדב בחיפה

לפגוש דב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''אני לקחתי את הדובה פריזר, המבוסס בעיקר על רום. מירב, חברתי, לקחה את הסופר דובה 4X4 – משקה הבית, הכולל הרבה מאוד אלכוהול עם חמוץ מתוק, ספרייט ונענע...'' גלי בן נון וחברתה יצאו מתנדנדות, אך שמחות, מפונדק הדב


מאז שמירב החליטה שהיא צריכה לחיות חיים פרועים יותר, היא מרשה לי להוציא אותה מדי פעם אל הפועל, שזה כולל סרטים, מסעדות וברים שבנסיבות רגילות, כף רגלה המטופחת לא הייתה דורכת בהם גם אם היו משלמים לה על זה. במסגרת הניסוי החברתי הזה, אתגרתי אותה עם הצעה: לצאת לפאב שאף פעם לא היינו בו, לשבת על הבר, לשתות כמו נהגי משאית ולעשות עיניים לבחורים. היא הסכימה, ואני לקחתי חופשה קטנה כדי להתאושש מההלם. כשחזרתי, קבענו את הלוקיישן: פונדק הדב.

פונדק הדב הוא מוסד חיפאי מכובד וותיק, הפאב הראשון שהוקם על הכרמל, ולמרות שהכרנו את שמו היטב – עד עכשיו איכשהו הוא התפספס לנו מהרדאר. הגענו אליו בערב יום חמישי, בשעה מוקדמת יחסית, והוא היה כבר מלא למדי, באוכלוסיה מגוונת מאוד – צעירים וזקנים, בנים ובנות, תיירים וסטודנטים. החלטנו לוותר על הבר לטובת שולחן שצופה על הרחוב מחד ועל חלל הפאב מאידך, השקנו כוס קיר רויאל בכוס ג'ון קולינס, והתפנינו לעיין בתפריט.

תפריט האוכל של פונדק הדב מצומצם יחסית, אבל איכותי, וכולל לצד המגוון המתבקש של פלטות, טוסטים וסלטים גם קטגוריה מעניינת של אפטייזרים, בה ניתן למצוא מנות כמו עטיני הדובה (בצק עלים צרפתי ממולא בגבינת עיזים), סרדינים ברוטב פיקנטי וקוקי סן ז'ק. תפריט המשקאות, לעומת זאת, מטורף לגמרי, וכולל את רשימת הוויסקי המרשימה ביותר בה יצא לי להיתקל – למעלה מ-120 מותגים. אני מתלבטת ארוכות לפני רשימת הקוקטיילים לפני שאני מזמינה את הדובה פריזר, המבוסס בעיקר על רום. מירב, נאמנה להחלטתה להשתולל, לוקחת את הסופר דובה 4X4 – משקה הבית הכולל הרבה מאוד אלכוהול עם חמוץ מתוק, ספרייט ונענע, ומכונה על ידי עובדי המקום, בחביבות, גינה-לי-גינה-לי.

כדי שלא יהיה משעמם בפה אנחנו לוקחות גם אוכל. מירב מזמינה סלט פטריות מוקפץ, עם עגבניות שרי וצנוברים, ברוטב ויניגרט. אני מקבלת מנה מתנשנשת ונהדרת של קלמארי מטוגנים, על ראשיה וזרועותיהם, המוגשים לצד רוטב סויה-צ'ילי תאילנדי, ורוטב איולי-קארי, מעין גרסה הודית למיונז. אני גם גונבת למירב מהלחם, הכפרי והטעים, וצופה בסקרנות בכוסי המתרוקנת, תוך שאני תוהה, בדיוק כמו ג'וני דפ ב''שודדי הקראיבים'', לאן נעלם הרום.

בינתיים, מירב מגיעה למסקנה שאולי זה לא רעיון כל כך טוב לערבב וודקה, רום, ג'ין, טריפלסק וטקילה, בטווח כל כך קצר, ואני מגיעה למסקנה שטקילה זו מילה נורא מצחיקה, ואפילו מנסה לשיר את שיר הטקילה – אבל רק את המילים (טקילה!!!). בנקודת זמן מדויקת זו, החליט שמוליק, בעל המקום, שאנחנו נראות פיכחות מדי, והזמין אותנו להשיק איתו שתי כוסות צ'ייסרים: וודקה קפואה בשבילי, וויסקי למירב, היישר מלוח הספיישלים היומי. אנחנו מודות לו בשארית המילים שהצלחנו לגרד מהזיכרון, ויוצאות מתנדנדות אל הלילה.

בחוץ השעה עדיין מוקדמת, ולנו יש יותר מדי אלכוהול בדם מכדי שנבזבז אותו לריק. מירב הציעה שנחזור הביתה ברגל, נשאף אוויר צח ונצרח ''ho ho ho and a bottle of rum'' לנהגים מזדמנים ולחתולי רחוב. אני מציעה שנתכנן את מי מחבורתנו אנחנו רוצות להביא לפונדק הדב. מירב רצתה לחזור עם רינת, עורכת הדין המכובדת, כי יהיה נורא מצחיק לשמוע אותה מדברת אחרי שהיא שתתה. אני רציתי לחזור עם ס. חברתנו מכוחות הביטחון, מאותה סיבה בדיוק, וגם עם אסף, כי הוא מעריך ויסקי טוב. ככה שיש לנו יותר מסיבה טובה אחת לחזור לפונדק הדב. עכשיו נשאר רק לתאם תאריך.
פונדק הדב
שד' הנשיא 135, חיפה
04-8381703