מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ביקור ביקבים > ביקור ביקבים - יקבי רמת הגולן

יקבי רמת הגולן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

יקב רמת הגולן, היקב בעל המסורת הארוכה ביותר בארץ של ייצור יינות איכות, מוציא בכל שנה לשוק קברנה ומרלו מסדרת ירדן, הסדרה הגבוהה ביותר של היקב. יובל בלנקובסקי חקר וטעם את יקבי רמת הגולן, הפירוט המלא בכתבה

מהו היין הכי יקר בארץ? (קצרין, 2004). איזה יקב מייצר אותו? (יקבי רמת הגולן). כמה הוא עולה? (330 שקלים). האם כדאי לקנות אותו? (אם יש לכם את הכסף התשובה היא חיובית, קחו בחשבון שעוד כשנה-שנתיים מחירו בשוק עשוי להיות מוכפל). ומדוע לעזאזל הם מוציאים את היין הזה בתקופת מיתון? פשוט משום ש- 2004 הייתה שנת בציר מעולה והצדיקה את הוצאת היין הנפלא הזה.

אני מנצל את ההזדמנות של השקת הקצרין החדש בכדי לעשות קצת סדר בדברים. יקב רמת הגולן, היקב בעל המסורת הארוכה ביותר בארץ של ייצור יינות איכות, מוציא בכל שנה לשוק קברנה ומרלו מסדרת ירדן, הסדרה הגבוהה היותר של היקב. כהערת אגב, אני ממליץ לכם בחום לרכוש את המרלו מסדרת ירדן, שלאחרונה נמכר במחיר זול יותר, משמעותית, מהקברנה סוביניון. אמנם המרלו מסדרת ירדן הוא יין הפחות מתאים ליישון לזמן ארוך, אך לשתייה מידית הוא אחד היינות הישראליים שנותנים תמורה נהדרת לכסף שלכם. אלא שישנן שנים מסוימות שיקבי רמת הגולן מחשיבים כשנים יוצאות דופן מבחינת איכות היין. החל משנת 1990, בכל פעם שמזהים ביקבי רמת הגולן שנת בציר עם איכות מיוחדת, הם מוצאים יין אדום מסדרת קצרין. זהו יין המורכב מבלנד של זנים, כאשר הקברנה סוביניון והמרלו הם תמיד הזנים הדומיננטיים- מה שיוצר בלנד בסגנון בורדו (בורדולזי, אם אתם מתעקשים על הז'רגון המקצועי).

במסגרת השקת יין קצרין 2004, שנערכה על פסגת הר בנטל בגולן, טעמנו את שלושת הקצרינים האחרונים מהשנים: 2000, 2003 ו- 2004 ולצדם, לשם ההשוואה, גם את המרלו והקברנה מסדרת ירדן של אותן השנים. לאחר טעימת תשעה היינות, אני סבור כי לקצרין יש בהחלט אופי ייחודי משלו, המופיע בכל אחד מיינות הקצרין ששתינו. לכולם גוון ארגמן, סגלגל, ומרקם סמיך ועשיר. היינן של היקב זהה, לכל היינות ארומה של פרי שחור ותבלינים ולטעמי, מופיעה בכל היינות גם ארומה של שקדים, מרציפן ולעיתים לקריץ. בניגוד לקצרין 2003, שלא הרשים אותי בעבר כשהושק ואילו היום הוא יין נפלא (נכון להיום, הוא הטוב מבין השלושה), הקצרין של 2004 נראה כבר היום, בזמן השקתו, כיין מרשים, עשיר ומורכב. היינות האדומים מסדרת קצרין נחשבים ליינות עם פוטנציאל היישון הארוך ביותר ביינות הארץ (עד 20 שנה) ואני מאמין כי גם לקצרין האחרון פוטנציאל יישון ארוך. אם אתם מעונינים ביין איכותי ליישון ארוך, כדאי לקנות את הקצרין עכשיו, משום שהוא יוצא בסדרות מצומצמות במיוחד, אוזל בדרך כלל ממדפי החנויות במהירות ואז מחירו מאמיר.

הערה קטנה על עוד יין חדש וייחודי שיצא ממש עכשיו: יקבי סגל הוציאו בסדרת רכסים (סדרה, אגב, שנותנת תמורה נהדרת, יחסית למחירה) יין חדש בשם ארגמן. הארגמן מבוסס על תת זן ענבים מקומי הנקרא ארגמן. מתוך תחושת שליחות ורצון ליצור גאווה וייחוד מקומי, החליטו בסגל להעתיק ולהעביר נטיעות מזן הארגמן שהיו בשפלה הפנימית (אזור לא ממש מוצלח לגידול ענבים איכותיים ליין) לאחת החלקות המובחרות של היקב- כרם דובב בגליל. על פי היינן, הארגמן דומה מעט לקברנה סוביניון ולמרלו, הגדלים לידו בכרם דובב, אך הוא שונה מהם. היין התיישן 18 חודשים בחביות עץ, בעל צבע שחור אטום ויש לו ארומה של ריבת פרי שחור ושזיפים. זוגתי לטעימה זיהתה גם ארומה מקסימה של יוד. היין מהנה מאוד ואני ממליץ עליו בחום לשתיה.
יקבי רמת הגולן הוא היקב בעל המסורת הארוכה ביותר בארץ של יינות איכות.

נקודה אחרונה לפני סיום, במסגרת פסטיבל יואב יהודה, אני ממליץ בחום לקפוץ לטעימות יין של יקב ברבדו, בין השעות 11:00-14:00.
היין משובח וכדאי להכיר את היינות החדשים של היקב המוצלח.