מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > המלצות על יינות רקאנטי

יקב רקאנטי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

בטור היין הנוכחי מציג יובל בלנקובסקי את סדרת הרזרב של יקב רקאנטי, סדרה הכוללת יינות אדומים מבציר 2006 ויינות לבנים משנת 2008, שחלקם אף נותנים תמורה מעולה למחיר. בכתבה שלפניכם, כל המידע החיוני על הסדרה החדשה

רקנאטי קברנה סוביניון רזרב 2006
יין קברנה סוביניון הינו יין עוצמתי ושופע, עשיר בטעמי פירות יער ושזיפים שחורים, בעל ארומה של תבלינים ים תיכוניים בדמות רוזמרין וטימין. ליין טאנינים רכים, עגולים ועדינים, גוף מלא ועשיר, חמיצות מאוזנת וסיומת ארוכה המשאירה בפה טעמי פירות יער ווניל למשך זמן רב.
היין נעשה מענבי קברנה סוביניון אשר נבצרו בבציר ידני, קפדני וסלקטיבי ביותר, בשעות הבוקר המוקדמות בקיבוץ מנרה ובמושב כרם בן זמרה שבגליל העליון. אזור צפוני וקר זה הינו כר גידול מושלם לענבי יין בכלל וענבי קברנה סוביניון בפרט. מוצאם של ענבי יין זה הינו בשתי חלקות קטנות, הנמצאות בגובה ממוצע של כ-800 מ', על שני סוגי אדמות שונות: האחת טרה רוסה והשנייה גיר. היין יושן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בשילוב עם מעט חביות הונגריות. יין זה מתאים מאוד לליווי סטייק אנטריקוט, צלי בקר, ריזוטו פטריות יער, צלי ברוטב עשיר וגבינות חריפות.
מחיר מומלץ: 95 ₪

רקנאטי מרלו רזרב 2006
יין מרלו הינו עשיר ומורכב, בעל ארומת קאסיס וריבת אוכמניות, פלפל שחור גרוס, ווניל ופולי קפה קלויים. היין בעל חמיצות טובה ומאוזנת המובילה לסיומת ארוכה והרמונית.
היין נעשה מענבי מרלו מעמק האלה בשילוב עם כ 15% ענבי קברנה סוביניון מכרם בן זמרה.
היין יושן 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי בשילוב עם מעט חביות הונגריות. היין בוקבק לאחר סינון גס בלבד.
יין זה יתאים לליווי נתחי בקר מובחרים, קדירות, מאכלים איטלקים וגבינות חריפות.
מחיר מומלץ: 89 ₪

רקנאטי רוזה 2008 – כרם מנרה
זהו יין פירותי, מלא חיים ומרענן אשר נעשה מענבי ברברה ומרלו מכרם מנרה שבגליל העליון על גבול הלבנון. היין שופע ארומה בגוני תות שדה טרי, הדרים ואפרסקים לבנים. היין הופק מענבי כרם מנרה הממוקם בגובה של כ-800 מטרים מעל פני הים.
הענבים נבצרו ברמת סוכר נמוכה יחסית במטרה ליצור יין רוזה קלאסי, פירותי ורענן, השומר על האיזון העדין שבין חומציות ואלכוהול. יין רוזה זה משלב למעשה את שתי הטכניקות הקלאסיות לייצור יין רוזה. ענבי הברברה המהווים כ 85% מן היין נסחטו בעדינות, בעודם טריים במסחטה (Press). בו זמנית הופרדו ענבי המרלו משדרותיהם והועברו למיכל תסיסה. לאחר שהתירוש ספג במשך מספר שעות טעמים, ארומות וצבע מקליפות ענבי המרלו, אוחדו תירוש המרלו ותירוש הברברה והם הותססו יחדיו. כך משלב בתוכו יין זה את המיטב שבשתי השיטות: הברברה תורמת בשיטה זו לחמיצות גבוהה ותחושת רעננות בפה ואילו המרלו בשיטת ההכנה השנייה, הקרויה ''דימום'', תורם טעמי פירות בשלים וגוף מלא ועשיר ליין.
יין זה מומלץ לקרר היטב לפני השתייה, וליהנות ממנו כאפריטיף, או בשילוב עם מאכלים אסייתים, מנות דגים עשירות ומאכלי עוף. חשוב לציין, שזהו בקבוק שכבר שש שניים מצטיין בשילוב שבין יין איכותי לבקבוק במראה מצודד במיוחד.
מחיר מומלץ: 69 ₪

רקנאטי סוביניון בלאן 2008 - גליל
יין סוביניון בלאן קלאסי, בעל ארומות טרופיות טיפוסיות של פסיפלורה,אשכולית לבנה, קליפת לימון ועשב קצוץ. ענבי הסוביניון בלאן של יין זן זה נבצרו בחלקת כרם בוגר קטנה ומובחרת, בכרם בן זמרה שבגליל העליון. היין לא יושן בחביות עץ אלון.
מומלץ לקרר היטב לפני השתייה ולשלב עם מנות דגים עשירות, שניצל וינאי ומאכלים אסיאתיים.
יין זה מומלץ גם בתור אפריטיף. יש לאחסן בשכיבה במקום קריר ואפל.
מחיר מומלץ: 48 ₪