''קבלנו יין שאטנוף קלאסי מורכב ומגוון, בעל גוון חום אדמדם וארומות נפלאות. זהו בדיוק היין המתאים, הוא לא רק מתוק או פירותי מדי, אלא גם עדין ומשמש כמלווה מצוין לאוכל...'' יובל בלנקובסקי הגיע לחגיגות 8 השנים של אדום
מסעדת אדום החוגגת בימים אלו שמונה שנים, שוכנת במתחם הירושלמי הציורי ''חצר פיינגולד''. המתחם צמוד לשכונת נחלת שבעה ולמדרחוב הירושלמי המלא במסעדות ובמקומות בילוי.
בשביל להגיע לאדום תצטרכו לפסוע במשעול אינטימי רצוף במדרגות אבן ישנות. מצד שמאל למשעול מתגלה המסעדה – בית ירושלמי עתיק עם תקרה גבוהה וקימורי קשתות עתיקים.
שמה של המסעדה ''אדום'' הוא על שם הצבע הדומיננטי בעיצוב שלה: הוילונות אדומים כמו גם צבע הטיח שבין האבנים הירושלמיות המשובצות בקירות. לצד חלל המסעדה ישנו חלל נוסף סגור, המוקדש כולו לבר המשובח ולמרתף היין המפורסם של המסעדה הוותיקה. מעל שולחנות המסעדה התאורה חזקה ובחדר המוקדש לבר, האווירה אפלולית וסקסית יותר, המוזיקה בשני החללים נעימה ומושבחת.
אדום היא ללא ספק מוסד ירושלמי בתחום היין. למסעדה מרתף יינות יפיפה ובכול חודש מחליטים באדום להקדיש אותו למדינת יין אחרת בעולם. החודש לדוגמא מוקדש ליינות ספרד, מה שאומר שתוכלו לרכוש מבחר של יינות ספרדיים משובחים בכוס או בבקבוק. חברי ואני התיישבנו על הבר והחלטנו לבחור ביינות מהתפריט הרגיל של המסעדה הכולל- מבחר של יינות מהארץ ומהעולם, ביניהם יקבי בוטיק ויינות מיושנים במיוחד. כל היינות של אדום מתומחרים במחירים שפויים במיוחד, מה שהופך את הלקוחות של אדום לחובבי יין מרוצים (את האמת, מזמן לא ראיתי מסעדה שמוגשים בה כל כך הרבה בקבוקי יין על הבר ועל השולחנות). אגב, במקום מגישים מבחר קוקטילים מפתים ב''אדום'', המשלבים יינות ויינות תוססים. למרות המבחר הרב, חברי ואני החלטנו להתמקד ביין. הזמנו ין צרפתי מיקב ''פול ז'בולה'' המגיע מאזור ''שאטונף דה פפ'' מבציר 2006.
השירות המקצועי ב''אדום'' מתבלט מיד בתחום היין. המלצר הידען המליץ לנו להניח את היין בדיקנטר בכדי שיתחדרר (ייחשף לאוויר) ויוכל לחשוף את טעמיו יותר בקלות. לאחר שטעמנו מן הבקבוק וחשבנו על כך לרגע או שניים, החלטנו לקבל את המלצתו. קיבלנו יין שאטנוף קלאסי מורכב ומגוון, בעל גוון חום אדמדם וארומות נפלאות. זהו בדיוק היין המתאים למגוון של מנות, מכיוון שהוא לא רק מתוק או פירותי מדי אלא גם עדין ומלווה. בדיוק בגלל סיבה זו, יין זה יתאים מאוד ללוות את התפריט המיוחד לרגל חגיגות 8 השנים של המסעדה, בהן מציעים בכל ערב תפריט מיוחד של 8 מנות בעלות של 88 ₪ (בנוסף לתפריט המסעדה הרגיל).
בתפריט המיוחד לאירוע, תוכלו למצוא: נתח קצבים עם פול ולימון כבוש, חיטה מעושנת עם טלה ויוגורט רוזמרין, שקדי עגל בקצף עגבניות ופטרוזיליה, עלי גפן ממולאים בלוקוס בתיבול ראס אל חנות, סקאלופ על חריימה עדין, קלמארי צרוב עם שקדים ירוקים וזיתים שחורים, צלע T של טלה בריבת תאנים, גבינת קאשקאבל חרוכה בסומסום וסילאן, קבב טלה ברוטב פלפלים חריפים וכרישה, שרימפס בשומר ובצל סגול.
כמו כן ל''אדום'' תפריט לילה משובח, שלאור צפייה בהרגלי האכילה של המקום נראה שהכוכב הבלתי מעורער על הבר הוא ההמבורגר ''אדום''- המבורגר משובח מתערובת נתחי בשר איכותיים, הנמכר במחיר שווה לכל נפש. היין ב''אדום'' המשיך להפתיע אותנו כאשר נמזג לכוסות שלנו קסטל, גרנד ווין, 2001. מדובר ביין בוטיק איכותי במיוחד ובבציר שאיננו קיים בחנויות, אך בהחלט קיים במרתפי המסעדה. שוב, האלגנטיות וריח האמרטו, והשקדים האופייניים ליקב הבוטיק המצוין הזה שבהרי ירושלים, הופיע גם בבקבוק שיושן במרתף של ''אדום'', מה שמצביע על כך שמדובר במרתף יין אמיתי ואיכותי. והאמת שזאת לא באמת הפתעה ''אדום'': הוא אחד המקומות הטובים ביותר ''להתיישב על בקבוק''. קינחנו בקרם בורלה שהיה טעים וחם, והיה קינוח מושלם לערב בלתי נשכח במקום מלא אווירה ירושלמית.
אדום
יפו 31, נחלת השבעה, ירושלים
02-6246242
-
באדום מרתף יין אמיתי ואיכותי
-
8 מנות בעלות של 88 ₪
-
ל"אדום" תפריט לילה משובח
-
"אדום" הוא על שם הצבע הדומיננטי