''החלפנו את הבירה בכוס נדיבה של יין אדום, גולן שיאון, פשוט ויחד עם זאת עשיר בטעם. לשולחן הגיעה מחבת אדירת מימדים ובה כ - 800 גר' של בשר...'' זיו תפוז מטייל ברמת הגולן ומרגיש שהוא חייב להיפגש עם סוזנה ביסטרו בר
יום של טיול ברמת הגולן. מרחבים, כבישים ישרים, ציפורים גדולות בשמיים, אקליפטוסים, ירוק עד קצה המבט, ירוק המכיל את בתוכו את ניצני הצהוב שבפתח. ואנחנו, שהיינו רעבים, שמנו את סוזנה ביסטר בר במרכז הכוונת. כשהגענו למושב אניעם, השלט הפנה אותנו למדרחוב וכך מתוך הטבע והסביבה השקטה מצאנו עצמנו באחת, באמצעו של מדרחוב אירופאי רומנטי להפליא ובו מבנים לא גדולים עם גגות רעפים כשבכל אחד מהם עובד ומציג את תוצרנו אחד מאומני הכפר. אריחים, שמלות כלה, טיפולי גוף ותכשיטים אם למנות אך כמה. ליבנו רן כשהיפה שבמבנים – כולו עץ ואווירת בוקרים, התגלה כמטרת ביקורנו – סוזנה ביסטרו בר.
במקום ישבו משפחות וזוגות שסעדו ולגמו מחויכים ומרוצים בעליל. אחרי עבודת תחקיר מעמיקה התברר שכולם מקומיים מהאזור (כלל גדול הוא שהיכן שאינך מכיר סעד אך במקומות שהמקומיים סועדים בהם). אנחנו שרעבים היינו הפקדנו עצמנו בידיה המקצועיות והיודעות דבר של המלצרית לא לפני שבכדי להרגיש בבית הזמנו כוס גדולה של בירה מהחבית. הבירה הגיעה מצוננת היטב ובמידת גוף נכונה. לא עברו אלה מספר דקות שבהן התבוננו סביבנו וספגנו את האווירה על צילומי הפרים, הקמין, המוזיקה הנעימה והמלצרית שבה מהמטבח עמוסה בכל טוב. כ14 מנות ראשונות הורדו אל השולחן, מלווים בג'פטה פריכה שזה עתה יצאה מהתנור. אנחנו התמסרנו באנחת מה. הטחינה הייתה נפלאה וכן הטפנד שהוכן ביד אומן, טמפורה עוף רך מבפנים וקרנצ'י מבחוץ, סלט של גרגרי חומוס חמים ומיני סלטי ירקות באו בדברים עם הבירה וללא ספק ערבו עד מאד לחך.
הבירה נעלמה מהר מהצפוי וכך גם הצלחות שנוגבו עד תום עם הג'פטה הרכה ואנחנו שנהנים לדחות סיפוקים בעיקר אם הם בודאות מגיעים ואם ראשנו סחרחר משהו ומבחר הטעמים שבפינו רב ביקשנו סלט ירוק לחפור בו לפני שהבשר יגיע. וכזה הוא הגיע. פריך וטרי ומגוון עם רוטב שעוטף ולא מטביע. סלט ירוק במלוא תפארתו בזמן הנכון. יש כאלה רגעים שהכל נכון בהם.
אספנו עצמנו, ובעזרת עצתו של מנהל המסעדה שהתברר כאיש נעים שכל רצונו למצות את הנאות אורחיו, החלפנו את הבירה בכוס נדיבה של יין אדום, גולן שיאון פשוט ויחיד עם זאת עשיר בטעם. לשולחן הגיעה מחבת אדירת מימדים על מבנה בוער ובו כ800 גרם של בשר. נקניקיות צ'וריסו, פרגיות, נתחי סינטה וקבב הבית מלווים בלא פחות מארבע תוספות. פטריות ברוטב בשרי סמיך, אורז לבן, צ'יפס ותפוחי אדמה אפויים ובנוסף זכינו למנה נוספת של הסלט הירוק הזה. הצ'וריסוס הדליקו לנו מדורה קטנה ומרגשת בפה, הפרגיות עם הפטריות והקבב עם תפוחי האדמה נעלמו במהירות שהצליחה להפתיע את המושכת בחוטים וכשהיא הציעה לנו מילוי חוזר לכוסות ו''משהו עבה'' שיונח על האש אספנו את כל יכולת הריכוז שלנו והנהנו בשמחה. כך שנוספו לנו עוד ככה וככה גרמים של אנטריקוט משויש ומובחר שנצרב קצת ונכון על האסכלה, וככה וככה סמ''ק של יין נהדר.
בשלב הזה השולחן פונה וכל מה שנשאר סביבו היו שני חיוכים מטופשים של סיפוק כשמאחוריהם ישבנו אנחנו. היא כבר לא כל כך שאלה, היא יותר הודיעה על המנות האחרונות והשתייה החמה. ממול הגיע ספל מהביל של תה נענע חריף ואצלי מעט מהמעט של הנוזל השחור הנפלא הזה שאלוהים יברך את מי שמצא אותו ועוד ידע לעשות ממנו משקה. חלקנו פרפה חלבה מתוק וטעים. הרהרנו על ביקורים בדמשק ואכילה משותפת עם ידידים שנרכוש שם בסוזנה. ועוד לא אמרנו כלום על ההופעות החיות שמתקימות במקום, ולא על הבר העשיוגם לא על הנסיעה הביתה שנעשתה כך יש להניח בתחום האפור של מה שמותר ומה שאסור. אנחנו מאד נהננו.
סוזנה ביסטרו בר
כפר האומנים מושב אניעם
רמת הגולן
04-6999855
-
הבירה הגיעה מצוננת היטב
-
החלפנו את הבירה בכוס נדיבה של יין אדום
-
לשולחן הגיעה מחבת אדירת מימדים
-
לשולחן הגיעה מחבת אדירת מימדים