המנות הספרדיות הקטנות יחליפו בקרוב את הקדירות החמות ואת המרקים הסמיכים, וכל מה שיתחשק לכם יהיה קוביות גבינה קטנות, דגים כבושים וקלמארי מטוגן. אספנו בשבילכם מסעדות טאפאס מומלצות, תיהנו מהשינוי המרענן!
"פילה מוסר על הפלנצ'ה, עם מעטה קריספי מבחוץ ובשר לבן ועסיסי בפנים, על מצע של ניוקי שחמחמים ברוטב גבינות עדין וטעים עם פלפלים קלויים. יופי של שילוב טעמים, מרקמים וצבעים..." שפרה צח גם-וגם במסעדת סיטרה, סי-אנד-סאן
אסתר, ושתי, אחשוורוש והמן הרשע מחזירים אותנו לפרס, גם הדיון האיראני שברקע עושה את שלו. מה יותר טבעי מלדבר על חורש סבזי, גונדי ודולמה? אספנו בשבילכם מסעדות פרסיות מומלצות, כדי שיהיה לכם חג פורים שמח
"בעיקריות, עם הסיבוב השני של סם אדאמס (אחרי שהתיידדנו קצת, סמואל קוצר לסם) הזמנו מנה של פאהיטס - מרחשת רוחשת ולוהטת, שבה נתח בקר עם בצל וגמבה מטוגנים..." אדם בר מבקר במייקס פלייס הרצליה – השיבוט החדש
מסעדת קולוני שבירושלים עורכת הערב מסיבת פורים עם מופע אנרגטי של ההרכב "אבן ירושלמית" ומסיבת שנות ה-80 לתוך הלילה. ואם אתם בדרך לאילת, מסעדת אל גאוצ'ו מציעה לכם חגיגת פורים משפחתית כמו בדרום אמריקה
מדוע לא יבוא פורים פעמיים בשבוע? ככל הנראה בגלל הקלוריות. אבל פעם בשנה מותר: הנה לכם מנות שפעם בשנה, בפורים, שווה לשבור בשבילן את הדיאטה. מתי בפעם האחרונה אכלתם את השחיתות של שף שאול בן אדרת בקימל שנקראת פואה גרא?
אם אחשוורוש היה מזמין את ושתי למשתה עם הרבה אוכל ויינות מקומיים, אילו היו נכללים בו? יובל בלנקובסקי עם המלצות יין מקומיות לפורים – חדשות מיקב צובה, בלנד חדש של יקב אדיר, יין הדגל של טוליפ ו-50/50 מיקב אסף
העניין עם הדגים הוא לא רק הפילה או המצע, מדובר קודם כל באווירה של ים. ועכשיו כשהאביב והחורף רוקדים פה דואט, זוהי הזדמנות מעולה לפקוד את הים ולאכול דגים. אספנות בשבילכם מסעדות דגים בתל אביב, כי זה כיף
כמו ביפו, מסעדת ויטושה היא בולגרית אמתית: המנות – גדולות, המחירים - אותנטיים, ווהטעמים – כמו בבולגריה: מקציצות בגריל ועד מוסקה, מסלט פלפלים קלויים ועד קבב בולגרי. ומה קורה בשעת צהריים? כמובן, ארוחה עסקית
מסעדות גורמה כשרות: אנטריקוט במגוון עשבי תיבול ותבלינים; חזה אווז בקלבאדוס ושאלוטס; ריזוטו שקדי עגל וארטישוק ירושלמי; טורנדו רוסיני בליווי פירה כמהין, פוקצ'וי אפוי ברוטב יינות הגולן. מי אמר שכשר זה לא טוב?
ברים בירושלים: כי מי אמר ששיכורים יש רק בתל אביב? תוצרת אירלנד, אוסטרליה וישראל – ירושלים מציעה אסופת ברים שהיא גם קיבוץ גלויות בעיר הבירה. איפה אתם מעדיפים את ה-Happy Hour שלכם? הנה כמה המלצות לאלכוהול חם
"כהכנה למנה הבאה נחתו עוד שלושה סוגי סלטים על השולחן, סתם, שיהיה, ורק אז הגיע הכבש: מנת צלעות של כבש צעיר עם בצל ועגבנייה שהוכנו בחדווה יחדיו על האש..." עוזי בשן אוכל ארוחה טובה עם חבר טוב במסעדת מוברשם שבעכו
הסערה שמשתוללת בחוץ מבשרת את כניסת אדר, ויחד אתה את בואו של חג הפורים עלינו לטובה. הנה לכם כמה מהחגיגות שמתכננות לכם המסעדות: נשף תחפושות, קרנבל, תחרויות ופרסים, אבל הכי חשוב – הרבה יין ואוכל טוב. פורים במסעדות!
"בימי חמישי ושישי מתחילה בשטיסל החגיגה האמתית עם יריד אוכל יהודי, שנערך באולם שבבעלות המסעדה..." שירלי רחמים קונה אוכל יהודי מוכן, אמתי ופשוט לשני זוגות הורים שהמכנה המשותף היחיד ביניהם הוא הכמיהה לטעם של פעם
מאווירה איטלקית רומנטית דרך בראסרי מצוין, ממסעדות בשר משובחות ועד שפע של פירות ים ואלכוהול – יש בהרצליה הכול ויותר מזה. מי שכבר מזמן הפסיקה להתנצל על מיקומה מחוץ לתל אביב מציעה: מסעדות מומלצות בהרצליה
תעביר את החומוס – על אנשים ומאכלים ביפו: שירלי רחמים מצטרפת לסיור של העמותה לתיירות תל אביב, ויוצאת עם בטן מלאה. בורקס, חומוס, שווארמה, שקשוקה, פיצוחים ושייק פירות, ומי שעדיין רעב ימצא עוד המון מסעדות באזור
ושבעת וברכת שבשכונת התקווה, תל אביב, היא מסעדת מעדני בשרים ודגים המוכנים על הגריל. עם מוניטין של שנים, שמלווה את המסעדה מאז שהוקמה בשנת 1967, תעודת כשרות למהדרין וסלטים בתוצרת עצמית – זו תהיה יופי של ארוחת צהריים
"אילן שנהב, מי שהקים את בית הספר הראשון ואת האיגוד הישראלי לקפה, וכמובן את רשת אילנ'ס הנושאת את שמו. המיזם האחרון שלו הוא 'חותם הקפה' ברמת השרון..." שפרה צח, ערב נוסטלגיה סביב תרבות ישראלית ובתי קפה
תושבי ראשון לציון והמסעדנים כבר לא מתביישים להגיד שבשביל ארוחה טובה במסעדה אין סיבה להגיע לתל אביב, ואכן ההיצע הקולינרי של ראשון לציון אינו קטן. אספנו בשבילכם ארבע מסעדות מומלצות בראשון לציון – שיהיה בתיאבון
"'שוק טלה וירקות שורש בבישול איטי ברוטב יין אדום, דבש והל על מצע תפוחי אדמה'. כל מילה אמת, פלוס צבע שחום מגרה, טעם מתקתק-פיקנטי ובשר רך שממש נמס בפה..." שפרה צח לוקחת את הגבר למסעדת אתניקה שבהרצליה פיתוח
מארוחה בחושך מוחלט דרך צליית בשר על רשת שנמצאת במרכז השולחן; משתיית משקה גרוזיני מסורתי מתוך קרן ועד טאג'ין מרוקאי מלא בקוסקוס – הנה לכם מצעד המסעדות המיוחדות. יש לכם רעיונות נוספים למסעדות מיוחדות? כתבו לנו
מסעדת אוליב ליף כבר מצאה תחפושת לפורים; ריבר בראשון לציון נשארת ערה עד מאוחר בלילה ובמסעדת הדייגים שבנמל יפו נערך הערב ערב יווני עם זמר הבית, בוזיקי וקלידים. אז שיהיה לכם סוף שבוע נעים, עם הרבה סיבות למסיבות
"ההמבורגר הבשרני והעסיסי של הבחורה שישבה ליידי גרם לי להבין שגם אני יכולה, אז בחרתי בביף בורגר של 220 גרם שעשוי מ-100% בשר בקר..." שירלי רחמים מסיימת את הלילה בפלאנצ'ה בר שבראשון לציון – פשוט, איכותי, בשר ואלכוהול
אורית איציק מתחילה את השבוע במרכז נא לגעת שבנמל יפו, שם מכריז האתר Sommelier.co.il על הזוכים בתחרות Best Value, שעושה כבוד ליינות שמעניקים תמורה טובה למעט כסף. שילוב מנצח של מזג אוויר מצוין ומטרות טובות
מיכל גיא מגיעה לאורלי קפה שבקיבוץ נען: "הניגוד המוחלט לכל בתי הקפה המעוצבים של העיר הגדולה. ריהוט אקלקטי, מרפסת עץ רחבת ידיים, חנות לפריטי יד שנייה, תפריט פשוט ולא מתיימר והפוגה מושלמת למי שהתעייף מהרעש של העיר