מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על בר גיורא תל אביב

בר גיורא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"התפריט החדש זה עתה יצא מהתנור, עם מנות קלילות ועממיות, כיאה לאביב-קיץ ישראלי. כדי לחגוג אותו כמו שצריך, מבצע ההשקה יתחיל, כמה סמלי, עם המעבר לשעון קיץ ויימשך שבוע (29.3 – 5.4)..." שפרה צח, בר גיורא תל אביב

אביב באוויר. ימי גשם מתחלפים בחמסין ראשון, ניחוח הפריחה מתערבב בריחות של חומרי ניקוי, במסעדות מתחילים לרענן תפריטים ולבני הבכור יש יום הולדת. שתי העובדות האחרונות שלחו אותנו אל הפייבוריטית שלו - בר גיורא - כדי לבדוק מה נשתנה. התפריט החדש זה עתה יצא מהתנור, עם מנות קלילות ועממיות יותר, כיאה לאביב-קיץ ישראלי. וכדי לחגוג אותו כמו שצריך, ייערך בבר גיורא מבצע השקה מטורף, שיתחיל, כמה סמלי, עם המעבר לשעון קיץ ויימשך שבוע שלם (29.3 – 5.4). במסגרת המבצע, בין השעות 17.30-19.30 יוצעו כל המנות במחיר אחיד של 35 ₪.

האווירה והשירות בבר גיורא נינוחים וידידותיים. יעיד על כך ההרכב המגוון של הסועדים בערב שבו היינו – צעירים ובני גילאים מתקדמים, זוגות ומשפחות, ארוחת-בנות וחבורת גברברים על המבורגר ובירה, וכולם, כך נראה, מרגישים כאן בבית. זה גם המקום היחיד בעיר שבו הכניסה עם כלבים לא רק שמותרת, אלא שלסועדים על ארבע אפילו מוצעת קערית פינוק משלהם.

ולעניין שלשמו התכנסנו – ארוחת היומולדת. פצחנו בהשקת כוסות בירה, שהייתה, כמנהגנו בזמן האחרון, בירת בוטיק ישראלית, תוצרת "אחוזת בית". "רוטשילד" בהירה, חלקה ופירותית, וה"אלנבי" סמי-כהה ומלאה יותר. מבין הראשונות, החלטנו לדגום אחת מהמנות החדשות לצד אחת ממנות הדגל הקבועות – הקרפצ'ו. אנחנו אוהבים את הקרפצ'ו של בר גיורא: פרוסות דקות אך לא יותר מדי של נתח פילה, בצבע אדום בוהק, טעם נקי של בשר ותיבול מינימליסטי. פרוסה ממנו על הפוקצ'ה הטרייה והניחוחית שמוגשת אתו, זילוף קל מתערובת הבלסמי-שמן זית ולא צריך יותר כלום. מנת הפלאפל מהתפריט החדש שייכת לז'אנר אוכל-רחוב-שנכנס-למסעדה, מה שאומר שהכדורים הפריכים והטעימים מוכנים במקום ומוגשים על מיני-פיתות קלויות בזעתר, יחד עם צלוחית טחינה וסלט עגבניות.

במקרה הגענו ביום שני. במקרה יום שני הוא היום של הספיישלים מהמטבח הפרסי. איזה יופי. צריך רק להחליט מה בא לנו יותר: שיפטה בנג'י, שהן כופתאות בקר עם עשבי תיבול ברוטב עגבניות, או דולמה – הממולאים המפורסמים. חתן השמחה בוחר בשני, ולשולחן מגיעה קערה עמוקה ובה עלי גפן, פלפל אדום וקישוא עגול, במילוי עשיר ומתובל היטב של אורז, בשר טחון ועשבי תיבול, טובלים ברוטב עגבניות פיקנטי. בתור קונטרה, העיקרית השנייה שלנו לקוחה מהמטבח האסיאתי ומתהדרת בשם ג'רי קא קווארה. במחבת ברזל שחורה רוחשים להם יחדיו נתחי אנטרקוט מוקפצים עם שפע של רצועות בצל, פטריות פורטבלו ואגוזי קשיו, כשרוטב שזיפים מרוכז מעניק להם צבע שחום מעורר תיאבון ומתיקות קלה, והתוצאה הסופית טעימה ביותר.

המנות של בר גיורא נדיבות מאד, כך שאנחנו מחליטים להתחלק בקינוח – פיטר לוגר, כמובן. קינוח הדגל של המסעדה לוקח את השידוך הידוע של שוקולד עם גלידה צעד קדימה. את צד החתן מייצגת עוגיית שוקולד ענקית שזה עתה יצאה מהתנור, עם מעטה חיצוני פריך ומתפצח ופנים של שוקולד רך וחמים, ואת צד הכלה תלולית של גלידת וניל צחורה שמתנוססת במרכז הצלחת. אנחנו נועצים כפיות בחם-קר-מתוק-מריר הזה ומסכמים שגם הפעם הצליח לנו. כן נזכה לשנה הבאה.