מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת ריבר אבן גבירול תל אביב

ריבר תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"אכלנו מנה מעט פיקנטית שנקראת 'אש ולהבה' וכוללת אטריות ביצים מוקפצות עם בקר צלוי, נתחי עוף, כרוב, גזר ובצל סגול..." עיינה גל בודקת מה התחדש בסניף אבן גבירול של רשת ריבר. המנות ואיכות האוכל עדיין טובות

אני אמנם מכירה את רשת ריבר כבר לא מעט שנים, אבל בסניף אבן גבירול תל אביב עדיין לא יצא לי לבקר. ארוחת ערב מוקדמת עם חברה יצרה הזדמנות להתעדכנות כפולה: מה קורה בחיים שלה ומה קורה בחיים של ריבר.

העדכון החשוב ביותר הוא שהמנות ואיכות האוכל נותרו כפי שזכרתי. התחלנו עם סלט ירוק, שכלל שלושה סוגי חסה, בוטנים ובטטה פריכה מעל. זוהי עדיין מנה מרעננת שפותחת את התיאבון ועושה כיף בפה עם מגוון של טעמים. אליה הוספנו שלושה כיסוני גיוזה מצוינים - הראשון עם עוף, השני עם בקר והשלישי ממולא בבטטה, וגם סביצ'ה סלמון ורדרד, מהסוג שחיכיתי לו כל החודשים שבהם הייתי בהיריון.

הסושי של ריבר כשר – מה שבטח ישמח חלק מהקוראים, ויגרום לאחרים לפקפק. לאלו אומר שהוא בכל זאת סושי טוב. אנחנו אכלנו מאקי עם סלמון, אבוקדו ומלפפון, ומעבר למראה שלו (סושי דשן, יציב וטרי תמיד גורם לי להתרגש) הוא היה טעים וקליל. בדיוק כשחשבנו שאנחנו עומדות להתמלא מהמנות הראשונות, הגיע תורן של העיקריות.

אכלנו מנה מעט פיקנטית שנקראת "אש ולהבה" וכוללת אטריות ביצים מוקפצות עם בקר צלוי, נתחי עוף, כרוב, גזר ובצל סגול. אני אמנם אחרונת חובבי הטעם החריף, אבל את מנת הווק הזו, שנעשתה היטב, תובלת היטב והוגשה בצורה אסתטית, אהבתי מאד. גם הפאד-תאי - אטריות אורז מוקפצות עם נתחי עוף, טופו, נבטים וביצה, סיפקה אותנו מאד. כידוע מדובר במנה סטנדרטית וחסרת יומרות, ובריבר מיטיבים לעשות אותה פשוטה וטובה. מי שירצה לגוון או לאכול מנה מקורית יותר, יוכל לנסות את ה-HEAVY נודלס, מנה שכוללת כבדי עוף עם פטריות פורטבלו, שמפיניון ושיטאקה, או מנה צמחונית, שנקראת "המנה הירוקה", וכוללת עלי תרד, זוקיני, שעועית ירוקה, ברוקולי, בצל ירוק וכרישה.

בזמן שהתעדכנתי בקורותיה של החברה, התענגתי על העיקריות שהלכו והתמעטו. הבטתי קצת סביבי וגיליתי שארוחת ערב מוקדמת היא לא טריק בלעדי: השעה הייתה בסך הכול שש לפנות ערב, ובמסעדה שעל רחוב אבן גבירול היו לא מעט סועדים, נהנים מאווירה רגועה ונינוחה באחר צהריים אביבי.

מה שהביא אותנו למנה האחרונה, שהייתה הקינוח המעולה "שוויצריה". מי שרגיל לקבל במסעדות תאילנדיות קינוחים כמו בננה מטוגנת בכל מני וריאציות, יופתע לטעום את עוגת המוס מסקרפונה הזו, שמוגשת עם שוקולד לבן ומרנג על בסיס בראוניז. היא שווה כמו שהוא נשמעת, וחוסלה כליל.

סיימנו. היא חזרה לחייה ואני לחיי. אז מה היה לנו שם? לוקיישן טוב, שעה טובה, שיחה טובה ואוכל טוב.