מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבת ביקורת על מסעדת המושבה 54 ראשון לציון

המושבה 54


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

גיא סופר אוכל ארוחת טרום-פסח בקפה-פאב-מסעדה המושבה 54 שבראשון לציון. וכן, גם הוא תהה לגבי השם, במיוחד לאור המיקום ברחוב רוטשילד 62. מה שחשוב הוא שנמצא מקום שמשקיע באורחים שלו, ושגם מכין להם תפריט פסח מיוחד

ישנם מקומות שהשם שלהם גורם לי לתהות. זה קרה לי כשעברתי ליד המושבה 54, שממוקמת ברחוב רוטשילד 62 בראשון לציון.

כך מצאתי את עצמי בקפה-פאב-מסעדה הזה, שנמצא בחלק השקט יותר של רוטשילד, עם שפע של חניה ליד. התפריט המגוון מציע מנות במחירים שווים לכל נפש, לצד יקרות יותר בסגנון סטייק אנטרקוט 300 גרם או סלמון. שף הבית שמנצח על המטבח מעניק לכל נגיעות ירושלמיות, מה שכמובן מתקשר מיד לעניין המושבה. מתברר שמסעדת האם נמצאת במושבה הגרמנית בירושלים, ושהניסיון הרב והמוניטין שנצברו שם, הגיעו לראשון לציון. כאן בבסיס המערבי שמים דגש על שירותיות ועל טיב האוכל, ואכן מלצרים חייכניים שעונים על כל שאלה לא חסרים באזור. בנוסף מציעים כאן ארוחות עסקיות במחירים נמוכים, במיוחד ביחס לתמורה, וגם ניתן לערוך אירועים שכוללים עד 100 מוזמנים. ויש גם בשורה למעשנים - אזור עישון סגור בחורף.

חלקנו כמה מנות בשביל ההתרשמות. התפריט נמנע מהחלוקה המסורתית למנות ראשונות ועיקריות, ולכן המלצרים שמחים לייעץ לגבי גודל המנה וגם על מנות הילדים, שאף על פי שאינן מתומחרות בתפריט הרגיל, נמצאות. אז התחלנו עם סלט עוף שכולל חסה, עלי בייבי ורצועות שומר בוויניגרט הבית, עוף מוקפץ בפלפלים קלויים, בטטה ברוטב מייפל ועגבניות שרי. הסלט מאד לא שגרתי מבחינת טעמים, והפתיע לטובה גם בצורת ההגשה האסתטית.

בהמשך דגמנו את מנת הביריאני אנטרקוט. זוהי מנה שמוגשת בצורת פירמידת אורז גבוהה עם נתחי אנטרקוט מוקפצים על בצל, צ'ילי פיקנטי, פלפלים ירוקים ואדומים. היא מוצלחת ביותר, ובשלב מסוים נאלצנו להפסיק לזלול ממנה, כדי להשאיר מקום למנות הבאות. לצד הביריאני ניסינו גם ג'בטה עם אנטרקוט - מנה מהתפריט החדש, שייכנס לתוקף לאחר פסח. היא כוללת חסה, חמוצים ונתח ענק של אנטרקוט מוקפץ על בצל סגול ברוטב צ'ילי דבש, שנספג בג'בטה העבה, ומלווה בטחינה מתובלת היטב ובזיתים שחורים מיוחדים מגולענים לנוחיות הסועד - כיף להרים ופשוט לנגוס. אף על פי ששילוב הטעמים נראה לי מעט מוזר לפני שניסיתי, הטחינה שמרחתי מעל הג'בטה הוסיפה לה המון.

בזמן שלגמנו מכוס אספרסו טובה, המלצר הביא את מגש הקינוחים. כולם נראו טובים, אבל בסוף החלטנו על פאדג' שוקולד רותח וטעים ביותר, שמוגש עם כפית ולא עם כף, כפי שלפעמים נהוג במחוזותינו, כך שאפשר להתענג עליו כראוי, וגם על עוגת גבינה ללא סוכר. אני תמיד חושב שאם מסעדה מציעה לי קינוח ללא סוכר, לא יכול להיות שהיא מתביישת בו, כך שאני חייב לנסות. והעוגה אכן התבררה כמצוינת. לסוכר יש נטייה להסתיר טעמים אחרים, מה שלא קרה כאן - אפשר היה להרגיש את פירוריות הבצק מחד, ואת הטעם העדין והמדויק של הגבינה מאידך.

פסח במושבה 54

אני בהחלט מחכה גם להזדמנות לדגום גם את סניף האם של המושבה 54 בירושלים, וגם לחזור למושבה הגרמנית בראשון לציון, כי כיף לראות מקומות שמשקיעים בסועדים. השנה, לראשונה, אפשר יהיה לעשות את זה גם בפסח. בחג יוצע תפריט כשר, שיכלול, לצד להיטים מהתפריט הרגיל, גם מנות שיעברו אדפטציה מיוחדת לחג: סלט אורגנטו, ארוחת בוקר שתוגש עם לחמניות כשרות לפסח, או חומוס אבו גוש, שיוגש עם לאפה מיוחדת וכשרה לפסח. שווה בדיקה.