מחר הוא כבר כאן, מי אם לא הלילה הלבן. גם השנה תל אביב לא מפסיקה ולא נגמר לה הלילה. אבל בואו נהיה קצת יותר קונקרטיים, הנה כמה הצעות לחלק קטן מהדברים שהולכים לקרות בעיר בלילה הלבן. אל תשכחו לאכול משהו.
הקיץ של הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה: כשחם בחוץ ובבית הקפה הממוזג מציעים לכם גרניטה, שייק פירות או אייס קפה – מה בעצם אתם שותים? כל ההמלצות החמות (והקרות) לקיץ: קלוריות, סידן, חלבון, רכז פירות ותמציות טעם וריח
דניאל לוין עוצר בג'רביס מבית הטאבון והמנגל שבקניון נווה-מרום, רמת גן. מתברר, שגם פרגית עושים באהבה, גם שווארמה וגם שיפוד פילה בקר. אפילו הצ'יפס הוא אמנות פריכה ורותחת. חכו, עוד לא הגענו לפיתות שיצאו מהטאבון
לינור דגן יוצאת לחופשה באילת. בין הבריכה עמוסת הילדים ורובי המים למשפחות עשירות הילדים ליד בופה ארוחת הבוקר, היא יוצאת לאכול במסעדת יושידה היפנית שבעיר – כאן האווירה רומנטית ונעימה והמנות מקוריות ומיוחדות
מייקס פלייס, הבר התל אביבי המוכר, נמצא ממש מול הים. תמיד תמצאו כאן תיירים ומקומיים חובבי מוסיקת רוק והופעות חיות, בירה בשפע ושאר מיני אלכוהול. אבל בשעת צהריים, אם אתם בסביבה, מחכה לכם ארוחה עסקית מעניינת
בסופו של דבר, כשמדובר באירוע, עם כל השמחה עם החוגגים, הכי חשוב זה שיהיה טעים. ואם גם לכם חשוב האוכל, אולי תבחרו לערוך את החגיגה הבאה שלכם במסעדה. מצאנו בשבילכם ארבע הצעות למסעדות מיוחדות לאירועים חגיגיים
"בדבלין רחובות 20 סוגים שונים של בירה מהחבית: גינס, קילקני, לף בלונד, הוגרדן, סטלה וגם כמה ייחודיות כמו קריק דובדבנים - בירת דבש ואפרסק..." שירלי רחמים מגיעה אל הבר האירי - סניף דבלין רחובות: לא נפסיק לשתות
"גבעת אורז שבתוכו חבויים שרימפס, בזיליקום, פלפלים וזנגוויל ולצדם עוד תל קטן של שרימפס ברוטב פלפלים ועגבניות סמיך..." אמיר נהרי אוכל ארוחה רומנטית במסעדת הסוכה הלבנה שבנמל תל אביב: אינסוף שרימפס טריים ומעולים
אין לנצח את הקיץ, הוא כבר כאן וצריך להכיר בזה, עדיף שעה אחת קודם. את זה המסעדות האהובות עלינו הבינו מזמן, והן מציעות הצעות קיץ מצננות: תפריט קיץ מיוחד, ארוחות עסקיות ומרגריטה בשקיעה. אספנו בשבילכם כמה המלצות
החלטתם לצאת לחופשה באילת. ארזתם את הילדים, את מזרני הים, את משקפי השמש ואת קרם ההגנה. מחכים לכם ארבעה ימים של חול ים, בריכה שורצת ילדים ותור לבופה בבית המלון. רק שמתברר שיש גם מסעדות באילת
בעצם אפשר לומר שכל לילה בעיר תל אביב הוא לילה לבן, אף פעם לא מפסיקים לקרות כאן דברים. אבל ב-30 ביוני תהיה העיר כמרקחה, ויקרה כאן הכול – תרבות, אמנות, מוסיקה, אלכוהול ומנות בלבן במסעדות. עיר בלי הפסקה
"עכשיו מתחלקת תשומת לבנו בין הארצי – האוכל שעל שולחננו, לקוסמי – ליקוי הירח שמתרחש ממש ברגע זה מעל ראשינו. מעניין מה תאמר האסטרולוגיה ההודית על צירוף המקרים, כי צ'אנדרה פירושה ירח..." שפרה צח, צ'אנדרה, תל אביב
" לאכילת הבשר לא נזקקתי לסכין, הירקות היו פריכים על אף שבושלו ארוכות, והאורז ספג את כל הטעמים והמיצים של המנה..." אורלי פרש אזולאי מתחילה ידידות מופלאה עם מנת קדירה במסעדת אוקטגון – בעמק יפה בין שדות נהלל
"סלט נהדר של חצילים על האש, טחינה, לבנה בשמן זית, סלט פלפלים אדומים עם עשבי תיבול, זיתים ירוקים בכבישה ביתית (נורית אכלה את כולם לפני שהספקתי לטעום), קוטג', קוביות גבינה צפתית..." יעל ברקוביץ', פרש, ירושלים
היתוך בין מזרח ירושלים למערבה, מאכלים ברוח רומנית, מגוון עשיר של יינות הארץ ופיצרייה צמודה המקפידה על חומרי גלם איטלקיים בלבד. קפה פרדיסו שבירושלים מציע תפריט מגוון וארוחות עסקיות משובחות בשעות הצהריים והערב
תל אביבים משלמים שכר דירה מופקע, שומעים דרך קירות הדירה המחולקת את המסיבה של השכנים, נושמים פיח של מוניות שירות ולנצח מסתובבים עם האוטו בחיפוש שלא נגמר אחר חניה. אז מה הכי כיף? להזמין הביתה סושי בתל אביב
"הייתכן שנמצא בר צפוני שבו מבלים אנשים בגילאי השלושים, מבלי שיהיה עמוס חיילים נוטפי הורמונים?..." עיינה גל מבקרת בבר-מסעדה בליס שבקיבוץ בית אלפא. תוך שתיית כוס קאווה שדובדבן בתחתיתה, היא בוחנת את הקהל: לטעמה
הביסטרו העירוני החיפאי סינטה בר קיים כבר 8 שנים, וממקום מושבו בשדרות מוריה הוא מציע תפריט קלאסי ועשיר לצד מנות מקומיות ועכשוויות. החל ב-20 ביוני ועד סוף חודש יולי עורך סינטה בר פסטיבל בשרים קיצי מיוחד במינו
"20 שנים עברו מאז שקראתי לראשונה על הסמן הימני של הדקדנס במטבח האירופי ועד שזכיתי לנגוס בטורנדו רוסיני עשוי כהלכתו, השבוע..." אדם ומיה בר מגובה הקומה ה-49 של מגדל עזריאלי העגול, מקום משכנה של מסעדת טו סי
"כל זה לא מנע מנועם לשים עינו בנתח הקצבים שלי - נתח גדול שהוגש בשלמותו, הוכן בצורה מדויקת והיה קריספי וסיבי מבחוץ ואדום בדרגת רייר בפנים..." יעל ברקוביץ' לומדת לחלוק במסעדת לארא של השף ליאור חפצדי בירושלים
"פיסות דקיקות של דג מוסר תובלו בחמאת לימון חמימה וארומתית, איולי בתוצרת בית ולבבות ארטישוק צלויים. הניגוד בין הטעמים כמו גם הבדלי החום הדגישו את איכות הרכיבים..."יונתן שטרנברג, ארוחה במסעדת מונטיפיורי, ירושלים
"'קלאמרי – טוב ליחסים!' ו'המבורגר טלה – מרזה!' מרזה או לא, זו המנה שבה בחרתי בסופו של דבר – המבורגר מבשר טלה במילוי כבד אווז, על פירה תפוחי אדמה, כשכל זה טובל ברוטב דמי-גלאס מתקתק..." שפרה צח, טעם העיר
"רגע, אולי את רוצה גם מאפים אישיים? יש סלסילות פילו חמודות במילוי גבינה ותרד, או כיסונים במילוי גבינה, שנראים כמו בורקס אבל הרבה יותר עדינים בזכות השימוש בבצק פריך משובח במקום בבצק עלים..." שפרה צח, לחם ארטיזן
"לצד הטארטלטים נפתחה קופסה עם שלגיות אמרטו (עוגיות ליקר שקדים), טראפלס ויסקי, שוקולד פאדג' ובראוניז. לא אכלתי את כולן רק מתוך נימוס..." אמיר נהרי חוגג את בואו של יום שישי בקונדיטוריה שרון&רנה שבראש העין
מסעדת אל דנטה בירושלים היא איטלקית אינטימית וכשרה בניצוח השף שוקי שוקרון המיטיב לפזר במטבח הטוסקני המסורתי גם נגיעות ים תיכוניות מרעננות. ליד האוכל תוכלו ליהנות מתערוכות אמנים מתחלפות ובצהריים – בואו לעסקית