"אני אוכל במקומות רבים שדוגלים בסלטים תחילה, ומעולם לא קרה שסיימתי אותם עד תום. כך קורה כשמכינה אותם יד אומן..." אמיר נהרי אוכל אצל השף אלרן גולדשטיין במעדניה של גולדשטיין שבסביון. הרבה יותר מרשים ממה שזה נשמע
המונח "מעדניה" לא נשמע מרשים. פשוט, מקום שקונים בו נקניקים וגבינות ולוקחים הביתה. לא כך המעדניה של גולדשטיין. בשרים מיוחדים, גבינות מרשימות, מגוון סלטים לא שגרתיים ומטבח גדול עם צוות מיומן ומוכשר של טבחים חרוצים תחת ניצוחו של השף אלרן גולדשטיין, הופכים כולם את המעדניה הזו למסעדת גורמה לכל דבר ועניין. במיקום אידיאלי בצומת סביון, כרבע שעת נסיעה מתל-אביב, מציע שף אלרן פתרונות לאירוח מושלם. תוכלו לבוא ולבחור מהמגוון הגדול לקחת הביתה, או להזמין בטלפון ופשוט לעבור ולקחת. לחילופין, תוכלו להזמין את השף, והוא בכבודו ובעצמו יבוא להכין ארוחה מיוחדת לאורחים החשובים. בימי שבת אפשר לערוך אירוע במעדניה ובמתחם הקניון עצמו (עד 200 איש), וכמובן, בכל ימות השבוע סתם לבוא עם המשפחה או החברים ולשבת במסעדה.
זוגתי ואני בחרנו באופציה האחרונה. הגענו בקלות למקום, ושמחנו לגלות חניה מסודרת ונוחה בצמוד למתחם. לפני שהתיישבנו ערכנו סיור קטן במעדניה והתרשמנו מלשון עגל כבושה, קורנביף מיוחד, אינגליש קייק חצילים, עוגת כרובית, איקרה, מבחר גבינות מיובאות קשות וחצי קשות ואזור עוגיות ומאפים ריחני.
לאחר שנפתח התיאבון, מיהרנו לתפוס מקום ולהזמין אוכל. תחילה הגיע מבחר סלטים מעניינים: סלט חיטה, עדשים אורגניות וחמוציות, סלט פילה חציל, פלפלים וזיתי קלמטה, סלט בורגול-תפוחים-זרעי חמנייה ונענע, סלט סלק עם קוביות תפוח, צלוחית עם שום אפוי בבלסמי ושמן זית וטחינה ביתית במתכון מיוחד. אני אוכל במקומות רבים שדוגלים בסלטים תחילה, ומעולם לא קרה שסיימתי אותם עד תום. כך קורה כשמכינה אותם יד אומן. הם כולם הורכבו משילוב טעמים מנוגדים או משלימים והתאפקנו לא להזמין עוד.
את המנות העיקריות חילקנו לשניים. הראשונה הייתה רבע כרוב אשר בין עליו הוטמן בשר עגל קצוץ ומשמשים ברוטב עגבניות שרי מתוק-חמוץ. מימיי לא נהניתי כך מכרוב ממולא. המנה המוכרת והפשוטה עוצבה במקוריות יוצאת דופן והטעם היה מופלא. התעקשתי לסיים את כולה, כולל הרוטב, אפילו כשמנה נוספת חיכתה בפתח.
המנה השנייה הייתה "סמוק מיט סנדוויץ" – שני חצאי כריך ממולאים בעגבנייה, מלפפון, מלפפון חמוץ, מיונז וחרדל והרבה פרוסות של חזה עגל כבוש במתכון סודי. מנה עסיסית וטעימה, שהבשר המיוחד הופך אותה מסתם עוד כריך לכזה שזכה בתואר הכריך הטוב בישראל. כבונוס על כך שהתגברנו על כל האוכל שלח לנו השף מנה קטנה של צ'יקןלה – כדורי חזה עוף טחונים ומתובלים, מצופים פירורי לחם ברוטב פיקנטי מתוק. זו היא מנת ילדים פופולרית הנעשית תוך הקפדה על שימוש בחומרים טבעיים וטריים, שיהיה בריא.
שף אלרן גולדשטיין הוא בעל ניסיון של שנים רבות. הוא החל את דרכו בגיל 15 ועבד בין היתר במסעדות הנחשבות ביותר בניו יורק ובמונטריאול. הוא סרב להצעה להיות שף שותף ברשת מצליחה והחליט שהוא רוצה מקום משלו, מקום שבו הוא בא לידי ביטוי ויכול לתת ללקוחותיו חוויית שירות וקולינריה יוצאות דופן. לדידו, הדברים הפשוטים ביותר הם הגאוניים ביותר, וכך הוא גיבש את הרעיון למעדניה של גולדשטיין, שממנה אני יוצא נשכר היום.
לקינוח, כן, היה לנו מקום לקינוח, קיבלנו מלבי עם טפיוקה וקונפיטורה אדומה - שילוב מוצלח של מתוק, חמוץ ומרקם ג'לטיני. לצד הגביע נחו שני טראפלס קטנים, האחד במילוי ויסקי והשני - שוקולד מריר. את הבילוי שלנו במעדניה של גולדשטיין סיימנו ליד הקופה כשבאמתחתנו קופסת הרינג כבוש, קופסת שום אפוי בבלסמי ושמן זית וקופסת עוגיות בריאות. כדי שנוכל להמשיך את החוויה בבית.
-
השף אלרן גולדשטיין - יד אומן
-
הסתכלתי סביבי
-
מבחר גבינות מיובאות במעדניה של גולדשטיין
-
אפשר גם לשבת במסעדה