"להפוך את יום שישי מיום של בישולים וקניות ליום של כיף? בשמחה..." שפרה צח פותחת את בוקר יום שישי עם ארוחת בוקר מהבופה העשיר של קפה יפו, ממשיכה עם סיור בסמטאות העיר ואתריה ההיסטוריים, ומקנחת עם גלידת השף
לשבור את השגרה? אנחנו בעד. להפוך את יום שישי מיום של בישולים וקניות ליום של כיף? בשמחה. להיפגש לשיחת חברות על ארוחת בוקר מפנקת, וגם לסייר ביפו הקסומה? די בהבטחה הזאת כדי שרונית ואני נתייצב בקפה יפו, הממוקם במתחם הציורי של שוק הפשפשים, לרגל היוזמה החדשה הפועלת כאן מדי יום שישי: מזנון ארוחת בוקר עשיר ושופע ללא הגבלה, לאחריו סיור מודרך בסמטאות יפו העתיקה, וחזרה לקפה יפו, לקנח בגלידה האיטלקית שלהם. כל אחד מהמרכיבים מפתה כשלעצמו, וביחד הם יוצרים שילוב מנצח וחוויה שמותירה את שתינו עם חיוך ענק.
נתחיל עם הבופה, שטעים ומגוון כמוהו כבר מזמן לא יצא לנו לפגוש. קפה יפו, כיאה לביסטרו איטלקי כשר, נותן כבוד למנות ישראליות מובהקות, כמו סלט ירקות ושקשוקה, לצד מאכלים מהמטבח האיטלקי ובהם סוגים שונים של אנטי-פסטי, פריטטה ועוד. אנחנו מקבלות צלחות ומתחילות להעמיס: קודם כל מלחמי השאור המצוינים, שלצדם חמאה צהבהבה וגבינות מיוחדות – עונג צרוף כשלעצמו. אחר כך אנחנו פונות לאגף הקר, שבו סלטי ירקות רעננים, דגים מלוחים, לבנה וגבינות רכות. באגף החם אנו מגלות מאפי פילו זעירים ונימוחים במילוי של תרד וגבינות, ואז אגף הביצים, שהוא לבדו כולל ארבע אפשרויות שונות – חביתה רגילה, פריטטה אפויה עם קישואים ובצל, שקשוקה פיקנטית, וזו שהכי מצאה חן בעינינו – ביצת עין אפויה בתוך מיני-ג'באטה עם גבינת פטה. אנחנו דוגמות ביסודיות קצת מכל דבר, מצרפות לשמחה מיץ טבעי – יש תפוזים, לימונדה ואשכוליות אדומות, ואז מתיישבות בנחת להתענג על השלל, תוך קימות תכופות כדי לקחת תוספת מהמנות השונות.
כל זה, יש להזכיר, רק חצי הדרך, כי עוד כל המתוקים לפנינו, וגם עליהם אנחנו לא מוותרות: גרנולה תוצרת בית ולצדה יוגורט סמיך וטעים, סלט מפירות טריים, עוגות בחושות מכמה סוגים ופנקייק ברוטב שוקולד חם או מייפל. בשלב זה אנחנו גם מזמינות מהמלצרית קפה הפוך מצוין, ולא מתאפקות מללוות אותו גם בפרוסת חלת צימוקים טרייה ועליה קונפיטורה ביתית. אח...
טוב שבפתח כבר ממתין לנו המדריך לסיור המובטח, שבו נוכל קצת להוריד את האוכל. השילוב של אוכל עם סיור מאלף – פשוט מעלף! היסטוריה של אלפי שנים מקופלת בין הסמטאות העתיקות, והסיור מתנהל בנינוחות ובחן, תוך שהמדריך מצביע על אתרים הקשורים לתולדות העיר ולדתות השונות: מצד האסלאם - מגדל השעון שנבנה כדי להאדיר את כבודו של השליט התורכי, המסגד הגדול וה"סיביל" שנבנו על-ידי המושל שכונה "אבו-נבוט" בגלל שיטות הגבייה האכזריות שלו, ומצד הנצרות – כנסיית פטרוס, שהיא היחידה בעולם הפונה לכיוון מערב, לעבר הים עליו הפליג שמעון כדי להפיץ את הבשורה, ובצדה דלת אל שגרירות הוותיקן – מתברר שיש כזו בארץ, גם אם סגורה וממתינה לאחרית הימים. ההיסטוריה הישראלית הקרובה יותר מיוצגת בדמות מבנה החמאם, הזכור מימי תהילתו בשנות ה-60, גן הפיסגה וסמטת המזלות המובילה את ביתו של דן בן אמוץ.
מכאן אנו יורדים לנמל, שם בעצם החל הכל, וחוזרים אל קפה יפו, לטעימה של סיום. מנה של גלידה איטלקית משובחת, בטעמים מיוחדים של פאי תפוחים, יוגורט-פירות יער ושוקו-תפוז סוגרת לנו שישי מושלם. בהזדמנות זו מתגלה לי שקפה יפו מציע אירועים משפחתיים במתכונת דומה, וכבר ברור לי איפה ואיך נחגוג את יום ההולדת הקרוב.
-
בופה ארוחת הבוקר של קפה יפו
-
מלחמי השאור המצוינים
-
קפה יפו במתחם הציורי של שוק הפשפשים