Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > טעימת יין > כתבה על יין לבן לקיץ

טור לבן


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

זהו. הקיץ והחום מורגשים יותר ויותר, ואתם הרצון לשתות יינות לבנים, קרירים, צוננים, חמצמצים ומרעננים. יובל בלנקובסקי ממליץ על מגוון רחב של יינות לבנים מן השוק המקומי ומחו"ל. מבורגון שבצרפת ועד לגליל שבישראל

חברת היבוא שקד מביאה לארץ את היינות של יקב ויליאם פבר הנמצא באחד מאזורי היין המפורסמים בעולם – שבלי, בבורגון שבצרפת. לכל תת אזור בשבלי אופי וייחודיות משלו. רוב יינות האזור הלבנים ובכלל זה היינות של ויליאם פבר מיושנים מעט זמן בחביות עץ, אם בכלל, וזאת בניגוד לייצור המקומי, שבו רוב היינות מיושנים זמן רב יחסית בחביות. רמת המחיר של היינות משתנה גם היא בהתאם לדרגתם.

היין המרשים ביותר של היקב שטעמתי היה דומיין ויליאם פבר, שבלי, גרנד קרו, בוגרוס (Bougros), 2008. זהו יין שכולו אומר עדינות, פיתוי מרומז, מינרליות ומתיקות מעודנת, ריח אשכולית עסיסית ועשבי תיבול. הכול מרומז, מלטף ועדין, מורכב ועם זאת שלם והרמוני. יין נהדר שיכול ללמד על גדולתו המפורסמת של אזור היין הנהדר הזה. למרות תג המחיר של מעל 350 שקלים לבקבוק, מדובר ביין שבהחלט שווה את הכסף.

מכאן נעבור ליינות שיצאו לאחרונה בשוק המקומי. יקב הרי גליל הוציא את יין הבלנד הלבן שלו - האביבים 2008. היין מורכב מ-75% שרדונה ומ-25% ויונייה, והוא יושן תשעה חודשים בחביות עץ. כשטועמים אותו מרגישים בשני הזנים - החמאתיות של השרדונה עם העשבוניות של הוויונייה. זהו יין לבן כבד יחסית שמתאים למנות דגים. הוא בעל 15% אלכוהול, אחוז גבוה מאד, בייחוד כשמדובר ביין לבן.

יין נוסף שיצא לאחרונה הוא הפומה בלאן, 2010, מסדרת D של דלתון. לטעמי זהו אחד היינות המהנים ביותר מהזמן האחרון. הוא עשוי מענבי סוביניון בלאן ומיושן במשך ארבעה חודשים בחביות עץ. הוא מציג אופי קליל, מינרלי, שובב ומהנה. זהו יין מקסים לשתייה בפני עצמו או לליווי ארוחת פיקניק. לצדו הוציא יקב דלתון את הסוביניון בלאן בסדרת הרזרב שאינו מיושן כלל בחביות עץ והוא חמצמץ ומרענן יותר מחברו, ועם זאת כדאי לנסות את הפומה בלאן, יש לו לטעמי חן מיוחד.

בין היינות שיצאו לאחרונה ישנם גם יינות זניים של שרדונה. דוגמא ליין שכזה היא השרדונה, 2010, גליל עליון, מהסדרה האזורית של יקבי כרמל. היין עשוי על טהרת הזן. חלק מהעסיס עבר יישון של חצי שנה בחביות עץ, חלק אחר עבר יישון במיכלי נירוסטה. התוצאה הסופית היא שרדונה קליל, אך לא קליל מדי. יין נחמד שאפשר ליהנות ממנו גם בפני עצמו אבל בעיקר עם מנות דגים או גבינות חריפות מעט. שתו צונן ותיהנו.