מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על מסעדות ישראליות לאורחים מחו"ל

מסעדה לאורחים מחו"ל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תמיד עולה השאלה הזו לפני שהם מגיעים מחו"ל, האורחים. לאן לקחת אותם? הנה עשר המלצות, כדי שתוכלו להראות להם את ישראל מכל הזוויות שלה: החל מהים דרך החומוס וכלה בגורמה, מירושלים דרך מרכזי הערים ועד לצפון הרחוק

1. מסעדות ים

הגאווה הגדולה של כל הישראלים, כולל אלו שלא סובלים חום וחול, היא, כמובן, הים. נכון, חוף הים שלנו הוא לא בדיוק שונית האלמוגים הגדולה שבאוסטרליה או קופיפי בתאילנד, ובכל זאת יש לנו רצועה לא רעה בכלל, מה שסביר להניח שרוב האורחים שלכם מחו"ל לא זוכים לראות בכל יום ובטח שלא בתנאי מזג אוויר מתאימים כמו אצלנו.

מאנטה ריי: אז תתחילו במאנטה ריי. גם כי זו יכולה להיות נחיתה רכה בסצינת המסעדות הישראליות, עם אוכל טוב שכולל פירות ים וארוחת בוקר מפורסמת, וגם כי היא ממוקמת מטר וחצי מקו המים בחוף עלמה שבתל אביב, ואתם יכולים לבוא עם האורחים שלכם לפני או אחרי טבילה במים. ברמת המנות המומלצות, לא כדאי לפספס, כאמור, את ארוחת הבוקר המושקעת – היא אופטימית ומוגשת עד השעה 12 בצהריים, וכוללת, בין השאר, גרנולה מקומית, פרנץ' טוסט עם קרם פרש וקונפי פירות, אומלט, פריטטה, אגס בנדיקט, מאזטים של צזיקי, מטיאס כבוש ועוד ועוד כטוב הים.

הקונטיינר: חלק בלתי נפרד מהים בישראל הוא הנמל, שנמצא במרחק נגיעה. נמל יפו הוא מקום מוצלח במיוחד להביא אליו אורחים מחו"ל, כי הוא ציורי, כפי שנוהגים לכתוב במדריכי טיילים, נושא על גבו היסטוריה ארוכה ומלא באווירה שמחה וביופי של מסעדות. הקונטיינר, מבית היוצר של השף וינס מוסטר (שרקוטרי), הוא חלל אדיר בגודלו שכולל מסעדה, בר ובית הופעות חיות, תרבות ואמנות. בתפריט תמצאו מנות מצוינות שכוללות דגים, פירות ים ובשרים, לצד אלו תפריט יין עשיר ביותר שבוודאי ינעים את שהייתם של הדודים מאמריקה, והטיפול המיוחד שנותנים כאן לברזי הבירות מעניק אפילו לגולדסטאר המקומית טעם של חוץ לארץ.

רוקה: אם אתם יותר טיפוסים של הרצליה משל תל אביב, ועדיין חשובה לכם חוויית חוף הים הכה-ישראלית, אולי כדאי שתחשבו על מסעדת רוקה. המיקום שלה הוא אחד היפים בארץ, על קצהו של צוק שמשקיף אל חוף הים. למרות המיקום הקרוב לים, זוהי לא בדיוק המסעדה שתשקלו להיכנס אליה בחולצה רטובה מהים ובלי כפכפים, ואנחנו מקווים שהאורחים שלכם יעריכו את זה. העיצוב יוקרתי ומוקפד והתפריט הוא של מטבח צרפתי עם נגיעות יפניות שמתמחה בדגים ובפירות ים. המחזיק בשרביט המנצח: השף קובי כץ.

2. גם אצלנו יש מסעדות יוקרה

אם האורחים שלכם הם מהסוג שלא מבין שכבר גילינו את המאזדה 3 ושאנחנו לא באמת רוכבים על גמלים במדבר, כדאי שתראו להם שלא הכול כאן הוא חומוס, מימיה וכובע טמבל. כן, גם לנו יש מסעדות יוקרה, חלק מהן מוכר גם בעולם הגדול.

מול ים: היא נמצאת בנמל תל אביב והיא סמל לשלמות קולינרית, נחלתם של יחידי סגולה בארץ הקודש. מול ים, של השף יורם ניצן, שינתה לחלוטין את המפה הגסטרונומית בארץ מאז שהוקמה בשנת 1995. ההתמחות היא כמובן במנות יצירתיות של דגים ופירות ים, וחומרי הגלם מגיעים מהמקורות הכי טובים בעולם. אוסף היין הנדיר משלים את התמונה. אם האורחים שלכם נוהגים לצפות בגרסה האמריקאית של הסדרה "המשרד", הם בטח כבר גילו בפרק השלישי של העונה השישית שבמול ים מגישים את הלובסטר הטוב בעולם, ובכלל שהיא נחשבת בקרב תיירים למסעדה הטובה ביותר בישראל, ולא בכדי.

פושקין: זוהי מסעדת שף (גלעד פלד) צרפתית שמגישה מנות גורמה יצירתיות עם נגיעות מקומיות תוך שימוש בחומרי הגלם הטובים ביותר מהארץ ומהעולם. חוץ מזה היא מעוצבת באלגנטיות, והאווירה אקסקלוסיבית ורומנטית – וזה לטובת מי מכם שהאורחים שלהם מחו"ל מגיעים עם אופציה לזוגיות. היא נראית כמו מסעדת פאר אירופית עם כיסאות עטויי קטיפה שחורה, שאנדלירים משתלשלים מהתקרה ומפות צחורות מעומלנות. אתם תשלמו הרבה כסף אבל זה יהיה שווה כל גרוש.

3. ישראל באמת, ועדיף בפיתה

עם כל הכבוד למסעדות היוקרה ולחוף המרהיב, חייבים לגשת לדבר האמתי. אין מה לעשות, בחומוס, בפלאפל ובשוק אנחנו מבינים הכי טוב, אז תראו לאורחים שלכם מה זה.

מחניודה: שוק מחנה יהודה הוא מוקד תיירותי מוכר, למקומיים ולאורחים כאחד. הדוכנים, הפירות והירקות הטריים, החלווה המיתולוגית, הקצבים, הדגים, ריחות התבלינים ודברי המתיקה – יש בהם די בשביל להמיס את גדול הסקפטים. ומצד שני, מחנה יהודה הוא שוק מסודר באופן יחסי לשווקים אחרים בישראל: מרווח יותר, מקורה יותר ויותר מסביר פנים. מסעדת מחניודה שבשוליו היא התגלמות כל הטוב שבשוק הירושלמי: שלושת השפים הירושלמים – אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון – קוטפים מדי יום את חומרי הגלם שלהם בבסטות הסמוכות והתוצאה היא חגיגה על הצלחת. כדאי להראות לאורחים שלכם את מנת הדגל של מחניודה: "חמשוקה" – קבב מפורק ברוטב טחינה ויוגורט, שאוכלים בניגוב.

אגב שוק מחנה יהודה, אם אתם מזמינים את האורחים מחו"ל לירושלים, וזו הרי חובה, העיר הזו גדושה במסעדות מעולות. נזכיר רק את המסעדות של מלון ממילא, את 1868, אנג'ליקה, לארא והחצר, אבל יש עוד המון.

פלאפל הקוסם: דוכני פלאפל לא חסרים כאן, וגם לא חומוסיות, חלק מהם חבויים, נסתרים ושמורים ליודעי דבר בלבד. את כל זה אתם צריכים להסביר לאורחים שלכם מחו"ל לפני שאתם לוקחים אותם לפלאפל הקוסם, שמיקומו מרכזי דווקא, על קינג ג'ורג' בתל אביב, לא רחוק מדיזינגוף סנטר. למרות ואולי בגלל המיקום המרכזי מגישים כאן הכול (את כל מה שחשוב באמת, הסבירו להם), בחיוך, תוך שימוש במנטרות השמורות למוכרי הפלאפל: "מה בשבילך?"; "לשים הכול?"; "אוכלת כאן?"; ובתשובה ל-"לא, אני אקח את זה הביתה": "חבל". ובלי קשר להצגה המצחיקה, הפלאפל טוב, יש גם שניצל, שווארמה, חומוס, סלטים בלי סוף, שתייה קרה ושולחנות ישיבה נקיים.

4. יוצאים מהעיר?

אם אתם מתעקשים לצאת מהערים וממרכזי הקולינריה, לא נתווכח ונמליץ גם על מסעדות מחוץ לנוף העירוני, כי גם פה עושים המסעדנים הישראלים עבודה לא רעה.

סומאק: סומאק היא מסעדת שף כפרית במושב גיאה שבשפלה, היא מעוצבת באווירה כפרית בלב המושב הפסטורלי, מוקפת טבע, צמחייה עבותה ועצי זית ירוקים. היא קרויה כך על שם התבלין בעל הצבע הסגלגל שגם מקבל ביטוי במנות המושקעות בתפריט, והוא לא רע. תוכלו להרשים את האורחים שלכם עם פטה כבד אפוי עם טחינה גולמית, אגוזים ודבש תמרים, עם ריזוטו פטריות יער ביין לבן ואף לקנח בקרם מסקרפונה וניל עם שברי בצק, שקדים ותות שדה בליקר תאנים.

מוסקט: ראש פינה היא פינה שקטה ומקסימה בצפון הארץ שמושכת אליה תיירים. אפילו שמה של מדונה הגדולה חובבת הקבלה הצליח איך שהוא להיקשר עם המקום לפני שנים ספורות. מסעדת מוסקט היא גולת הכותרת של מלון מצפה הימים בראש פינה – אולי במקרה אתם מתארחים שם, ואם לא אז כדאי. ולעניין המסעדה: מדובר במפעל גורמה של השף הוותיק חיים טיבי. המנות משלבות חומרי גלם עונתיים תוצרת המקום, כולל ירקות אורגניים ותבלינים מגינת המסעדה. גם כאן האווירה היא קסומה ואלגנטית, הנוף הנשקף מהחלונות הוא מרהיב, וכדאי להישען אחורה וסוף-סוף להירגע.