המעבר לשנה אזרחית חדשה מלווה בפתיחת בקבוקי שמפניה רבים בכל רחבי העולם וגם כאן בארץ. איזה בקבוק כדאי לפתוח בדקה לחצות? ואלו מבעבעים קיימים בארץ? יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות מבעבעים לסילבסטר 2014
"שתי פרוסות מוצרלה נדיבות ממולאות ברוטב פסטו ומצופות בפירורי פנקו מטוגנים. כל היצירה הזו נחה על פרוסות לחמניית המבורגר חמימה מלווה בתוספות הרגילות של חסה וירקות..." חגית גרוס, היקב, טיילת נתניה
ערב הסילבסטר קרב ובא, אז רגע לפני שאתם יוצאים לבלות ערב רומנטי קסום (כולל העמידה בפקקים), בדקנו עבורכם מהן המסעדות הרומנטיות בארץ וכיצד הן נערכות לקראת המעבר לשנת 2014. חשוב להזמין מקום מראש ולשריין את השולחן הכי פרטי שיש במסעדה
פסטיבל החג של החגים בחיפה מסתיים השבוע. הפסטיבל מציע למבקרים פעילויות של סבלנות וסובלנות בין שלוש הדתות לצד אירועי אמנות, תרבות וקולינריה.
"קלמרי "מסבחה" עם טוויסט- קלמרי צרוב בשמן פפריקה שהוגש על קרם חצילים ולבנה. טעמים ותיבול מעולים, מנה טובה ומאוד כיף לקחת פיתה ופשוט לנגב..." יונתן שטרנברג מתרשם מהתפריט המעניין של בראסרי עין כרם (וכמובן גם מהנוף)
"בצלחת גדולה הונחו שני נתחי פילה עסיסיים על מצע אורז לבן עם רוטב קארי ירוק וחלב קוקוס. הנה, למשל, שילוב של צרפת היפה ויפן הרחוקה בצלחת אחת בהרצליה..." דן תורן יוצא לבדוק את מסעדת Tib's החדשה והכשרה בהרצליה פיתוח
"ההמבורגר של NG הוא הדבר הכי רחוק מהקציצה-בלחמניה הנודעת לשמצה. הבשר הוא אנטרקוט נקי, לא טחון אלא קצוץ גס על הסכין, בתוך לחמניית בריוש, ועליו ניתכת לה פרוסה של גבינת סנט מור..." שפרה צח בודקת את תפריט העסקיות החדש של NG בנווה צדק, תל אביב
"מנת הווק "עשן אדום" התגלה כגולת הכותרת של הערב. מנה משגעת של אטריות ביצים ענקיות צבועות באדום עז מוקפצות עם פרגית מעושנת, נתחי עוף, וירקות..." חגית גרוס במסעדה החדשה של רשת ריבר ברעננה
דארנא משחזרת את מסורת הקולינריה והאירוח המרוקאית על כל היבטיה: תפאורה, ארכיטקטורה, קשתות, רצפות, אהילים, שטיחים, ריפודים, אוהלים – והכול ממרוקו, גם התפריט. בצהריים מוגשת ארוחה במחיר המנה העיקרית. בתיאבון!
"טורטליני גדולים ויפים ממולאים במחית סלק וגבינות על מצע של פרוסות סלק ורוטב שמנת ממעל. כשחותכים את הטורטליני נחשפת הורדרדות, והטעם - מנה שהיא תענוג אמיתי גם לעיניים וגם לחיך..." גיל ח' עמית, קפה-ביסטרו גרין האוס, מושב שילת
"ואז הגיעה מנת הרבלס סלמון, עיצוב מדהים של פרוסות סלק דקות, ועליהם עיטורי הסלמון. החלק היותר יפה היה הבצל הירוק והסגול המסולסלים עם נגיעות של שמן זית. הטעם היה הרבה יותר מנהדר, והשילוב של הסלמון והסלק, עשה את המנה..." רונן סולומון, לחם בשר, תל אביב
"מאפה פולנטה מעולה, שנימוח בכל ביס וביס, ישב על שעועית שחורה ותירס, שילוב נהדר שריפד את הקיבה בנעימות, ולידו מג'דרה של המהרג'ה, בתיבול מעט מזרחי, אך הפעם היה מורכב מחיטה ועדשים..." ענבל גרזון מבקרת בתאנים – אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים, ומתרשמת לטובה
אווירה המשתנה לפי שעות היום, מנות משובחות במחירים משתלמים, עיצוב בטוב טעם - מסעדת המושבה 54 מקשטת את רחוב רוטשילד בראשון לציון. סביר שתמצאו פה את מבוקשכם, בעיקר אם תבואו לסעוד את לבכם בארוחה עסקית בשעת צהריים
"מנה ציורית לגמרי של דג פורל ורדרד שלם, חצוי לאורכו, המוגש על צלחת ענקית, ממולא בשרימפסים עם ירקות ומעל רוטב שמנת כתמתם העוטף ברכות את כולו..." שירלי בלונדי יצאה לבדוק מה קורה באלפינה הממוקמת בקצה הטיילת בנתניה
"מנה עשירת טעמים של פילה לברק עשוי על הפלנצ'ה, עורו פריך-מתפצפץ ותוכו לבן ובשרני, ואליו נלווים ניוקי זערערים ונימוחים טובלים בחמאת מרווה והמון פטריות חורש..." שפרה צח לומדת כמה עובדות חדשות בדגים 206, תל אביב
"יש משהו ממכר בתערובת של אורז, אגוזים ותבלינים שמתבשלים לאיטם בתוך העוף – חלק יבש ופריך, חלק רטוב יותר והכל ספוג ומלא בטעמים..." יונתן שטרנברג מצא מקום לארוחה בשבת בצהריים באזור ירושלים - טחונה, אבו גוש
"הסטייק פורטובלו הגיע צלוי ועטוף בשבבי סלק ושום. המנה היתה מעולה, עסיסית ומלאה בטעמים שהתגלו בשלבים..." קרין אביב יצאה לבדוק את החדשה של ארנולד'ס ברמת ישי: מנות שף מושקעות וטעימות (וכשרות), עיצוב מודרני מזמין וכמובן - קינוחים שאי אפשר לסרב.
הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה מוכנה לחורף, הלוא הוא עונת הקטניות. מה מכילים הקטניות? למה הם מומלצים? אילו סוגים קיימים? איך מנביטים קטניות? וגם – מתכון למאפה שכבות שעועית וירקות. שיהיה לבריאות
"במטבח של המיטבול, כך זה נראה מעל לצלחת, עובדים לא אחרים מאשר רמברנט, פיקאסו ודה ווינצ'י. חברים וחברות- שלמות ולא פחות מזה. האוכל שמוגש במיטבול הוא פשוט מושלם ..." דן תורן זוכה לדלל את אוכלוסיית הבקר העולמית במיטבול, ראשון לציון
מול גינה ועצי פרי ענפים, נמצאת מסעדת דון ויטו –בר-מסעדה איטלקי שמציע אוכל טרי, פשוט וטעים בצומת תל השומר. ומה עוד? בשעת צהריים מוצע כאן תפריט עסקי במחיר המתאים לכל כיס 55 / 63 / 73 ₪ - שווה להגיע
"נתח פילה עבה וגבוה, צלוי למידת מדיום מושלמת, עסיסי להפליא ומלווה בשני נתחים נדיבים של כבד אווז מריר ונימוח. המנה לוותה ברוטב תאנים ויין סמיך ומתקתק, ובירקות קלויים..." גיא סופר זמרני, גספאצ'ו, אשקלון
באוונגרד שברמת החייל תל אביב יש דברים טובים להציע בשעת הצהריים: עיצוב מיוחד, תמונות שקשה להסיר את העין מהן וכמובן שלל ארוחות עסקיות במחירים משתלמים. לא תבואו?
שפרה צח על פסטיבל "טעם כנרת" שיחגוג בחנוכה את שנתו התשיעית: עמק הירדן הופך לאתר אטרקציות גדול, בדגש על טעמים, מסעדות, סדנאות ובסיורים. כל זה יקרה לאורך השבוע של חג החנוכה (27.11-7.12) הבא עלינו לטובה. תיהנו
"הליים הקפיץ את האורז למחוזות מקסיקו הרחוקים ולרגע קט ליטף את רגלי חול לבן של חוף מקסיקני שקט ומבודד..." קרין אביב עדיין לא ביקרה במקסיקו אבל אוכל מקסיקני אותנטי (כן, כן וגם חריף!!!) טעמה במקסיקנה, תל אביב
"על בצק קריספי נח שילוב של חצילים קלויים, סלסה עגבניות, בשר טלה טחון ועשבי תיבול, עם זילופי טחינה מעל. ביס ועוד ביס, ופתאום המנה התחסלה..." שפרה צח ובן הזוג מבקרים במקדש הבשרים של בירת השרון - אדיסון, רעננה