Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > בית קפה כשר> כתבת ביקורת על אספרסו בר באזור התעשייה פולג בנתניה

אספרסו בר פולג


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הטוסט שספג את טעמי הגבינה ועלי התרד נמס בפינו וביצת העין התפצחה והגירה צבע כתום עז על המנה ושיוותה לה מראה של יצירת אומנות..." חגית גרוס מתחילה את היום בארוחת בוקר כשרה ומרעננת באספרסו בר פולג (נתניה). וכמובן, לא מוותרת על קפה חזק, איכותי ומעקצץ

בוקר חורפי בהיר הביא אותנו למחוזות הצפוניים של אזור התעשייה הצפוני בפולג. בשנים האחרונות הפך האזור המנומנם לאבן שואבת של קניונים המאכלסים בתי עסק ומקומות בילוי מוכרים ומשגשגים. רוצה לומר, לכאן לא מגיעים רק כי מחפשים ריהוט חדש לחדר הילדים אלא גם ובעיקר כדי להנות מהצעות הבילוי המגוונות שיש בו. וכזהו בדיוק האספרסו בר שאליו נכנסנו ביום שלישי האחרון. נתחיל מהסוף. אספרסו בר הוא מסוג בתי הקפה שאתה מגיע במיוחד אליו ולא כברירת מחדל שנמצאת 'על הדרך'.

אז הגענו. חלל גדול בעיצוב הייטקי עם נגיעות איטלקיות שמצליחות לגרום לך להרגיש שהגעת לבית הקפה השכונתי, החם והביתי. קיר מרכזי צבוע בכתום בהיר ומסגרת עץ רחבה עליה מסודרים יינות הבית. בכניסה מראה אובלית גדולה שמזכירה כניסה לבית מגורים יוקרתי. הבר המעוצב גם הוא בצבעים כהים וחמים מציע מבחר עוגות ומאפים שמכינים במקום, מוסיקה ישראלית מתנגנת ברקע ואקוסטיקה נפלאה שמאפשרת צלילה שקטה לעיתוני הבוקר מבלי לשמוע את שיחות השולחן הסמוך.

הזמנו קפה. הדרישות שלנו פשוטות: קפה חזק, טוב ומעקצץ. לא תפל ודלוח כמו שאוהבים להגיש בהרבה בתי קפה מסחריים תחת שמות מפוצצים. הקפה של אספרסו בר ענה בדיוק רב על הדרישות ואף מעבר לזה. הסתבר לנו שהטעם העמוק והארומה העדינה מקורם בקולומביה – משם מיובאים פולי הקפה, בארץ קולים אותם והם נטחנים רק סמוך לביצוע ההזמנה של הלקוח. זו כנראה הסיבה לטעם המדוייק והמרענן. רק אחר כך גילינו שאת הקפה הכין לנו הברמן שזכה בתואר אלוף הארץ בהכנת קפה – לא פחות.

מעודדים וערניים צללנו לנבכי התפריט העשיר המציע מבחר גדול של ארוחות בוקר, מאפים, כריכים וסלטים והחלטנו להזמין את האגספרסו שמשך את עינינו, תיכף תדעו למה, ואת סלט הסלמון – מנה שהיא יצירה מקומית של מנהל המסעדה שהחליט כנראה לקרוא תיגר על המנות המשמימות המוגשות לנו לרוב בבתי קפה.

האגספרסו התגלה כהימור מוצלח. טוסט חמאה עשוי מלחם קסטן איטלקי מכוסה בגבינה מעושנת עם עלי תרד ומנגולד מוקפצים, ומעל- ביצת עין עשויה בדיוק במידה הנכונה. הטוסט שספג את טעמי הגבינה ועלי התרד נמס בפינו וביצת העין התפצחה והגירה צבע כתום עז על המנה ושיוותה לה מראה של יצירת אומנות. זה המקום לציין את כלי האוכל הלא שגרתיים שליוו את המנות - צלחות לבנות מעוטרות בעיטורים עדינים וסכו"ם עם פיתוחים ועיטורים שלא היו מביישים מסעדת גורמה. באספרסו בר חשבו על הכל כשביקשו לתת ללקוח חוויה מכבדת ויוקרתית במחירי בית קפה.

סלט הסלמון בישר טובות. עלי חסה פריכים עם קוביות תפוחי אדמה וביצה קשה, פרוסות נדיבות של סלמון אפוי ומלפפון חמוץ מלווים ברוטב איולי עדין. הרוטב שהגיע כבר מעורבב בסלט השתלב נהדר עם כל המרכיבים האחרים וכל היצירה הנהדרת הזאת פרצה לבוקר שלנו בחיוניות ורעננות שמשאירה טעם טוב לכל היום.

אושרי לנקרי, זכיין הסניף גילה לנו שהוא בעצמו אחראי על מתכון סלט הסלמון הטעים שאכלנו. הוא מנסה לשוות לסניף, שסוגר אוטוטו שנתיים של פעילות משגשגת, מאפיינים ייחודים וביתיים המתאימים לאנשי העסקים ותושבי האזור הפוקדים את בית הקפה מידי יום.

סיימנו את ארוחת הבוקר המפנקת ופנינו למגרש החנייה רחב הידיים שצמוד לבית הקפה. לא יכולנו שלא לחשוב על הפעם הבאה ומה היה קורה אילו כל בוקר שלנו היה נפתח בטעמים מרעננים ובקפה שנותן פייט רציני לבעיות הבוקר של היקום.