Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > בית קפה כשר> כתבת ביקורת על מסעדת סויו בירושלים
לחם בשר הרצליה

סויו ירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הקיש היה טעים מאוד – בצק טוב, מלית מתקתקה ונדיבה ובכלל השילוב של כרישה ובטטה הוא שילוב נכון כאשר כל אחד מהמרכיבים מחמיא ומדגיש אחד את טעמו של השני..." יונתן שטרנברג מבקר בסניף הראשון בארץ של רשת בתי קפה לונדונית, סויו.

בשבוע שעבר ביקרתי בקפה-מסעדה חדשה בירושלים Soyo, שמה, משחק מילים על המילה סויה שאמורה להעלות אסוציאציות בריאות משהו. כשאני שומע את המילה סויה, הדבר הראשון שעולה אצלי בראש הוא דווקא המטבח האסייתי אבל מה שבטוח, השם קליט ואפילו אחייני בין השנתיים יכול לבטא אותו בקלות.

הסניף של Soyo הממוקם ברחוב עמק רפאים שבירושלים הוא הסנונית הראשונה של רשת בתי קפה-מסעדות לונדונית קטנה בעלת אותו שם שהוקמה על ידי ישראלים בבירה האנגלית. הבחירה להתמקם ברחוב עמק רפאים אינה מקרית שכן הרחוב מושך אליו קהל אנגלוסקסי רב שכבר מכיר את הטרנד הבריא, מה גם, שלאחד השותפים הישראליים יש מסעדה אחרת בהמשך הרחוב. "אנו מאמינים בלבנות את קהל הלקוחות שלנו מהבסיס" מספרת מנהלת המקום, "הקהל הירושלמי הוא קהל טוב ונאמן שהתניע רשתות מצליחות בכל הארץ, וברגע שנבסס את עצמינו כאן, נקים סניפים נוספים בירושלים ובערים אחרות. מדובר באוכל בריא עם טוויסט, חומרי גלם מצוינים וטריים, עיצוב לבן ונקי ומטבח פתוח אליו יכולים הסועדים להציץ ולראות את המנה שלהם בתהליכי הכנה."

הגענו בשעת ערב מוקדמת והמקום היה יחסית מלא. בליל של אנגלית, צרפתית ועברית במבטא אנגלוסקסי כבד נשמע מהשולחנות הסמוכים והעובדה כי המסעדה כשרה למהדרין מאפשרת אופציה גם למחמירים. התפריט עובר שינויים והתאמות וכבר בשבוע הבא יוכנסו מנות ראשונות חדשות ומנות חורפיות יותר. אנחנו פתחנו בסלט סלמון-קיסר, וב-Soyo במקום חזה העוף הקלאסי, שילבו לבבות חסה פריכה, סלמון טרי צלוי ורוטב קיסר שהיה מצוין – מנה מוצלחת למדי. היתרון הגדול באגף הסלטים של Soyo הוא שניתן לבנות את הסלטים בהרכבה אישית כולל תוספות דוגמת דג צלוי (סלמון או טונה), גבינות, פירות, קינואה ועוד. כך נמנעים מהסיטואציה המרגיזה שנתקלים בה בהרבה בתי קפה כשמנסים "לדוג" מתוך הסלט את הרכיב האחד שאנחנו פחות אוהבים. לצד הסלט הזמנו גם קיש כרישה-בטטה ביתי שמוגש לצד סלט קטן. גם הקיש היה טעים מאוד – בצק טוב, מלית מתקתקה ונדיבה ובכלל השילוב של כרישה ובטטה הוא שילוב נכון כאשר כל אחד מהמרכיבים מחמיא ומדגיש אחד את טעמו של השני.

באגף העיקריות הלכנו על פסטה (פטוצ'יני) שהוגשה ברוטב של ירקות מוקפצים ובסיס שמן זית וקרפ בלקני במילוי גבינת קשקבל וחציל קלוי. מנת הפסטה הייתה פחות מוצלחת משאר המנות ולמרות שהתיבול היה בסדר, גם הירקות (ברוקולי, בצל, עגבניות, זיתי קלמטה) וגם הפטוצ'יני בושלו יתר על המידה. הקרפ היה טעים מאוד – מנה גדולה ונדיבה מאוד ובצק הקרפ שהיה מעט מתקתק השתלב בצורה מצוינת עם גבינת הקשקבל והחצילים.

למרות שלי כבר לא היה מקום לקינוח, הגברת שלחה מבט אחד והבנתי שלא אצליח להתחמק. סופלה שוקולד היה טעים וביתי ובמרכזו הונחה קובייה של שוקולד לבן שהוסיפה טעם. בעוד שברוב המסעדות מגישים גלידת וניל לצד הסופלה ב-Soyo מגישים פרוזן יוגורט (או Fro-Yo ) שרק בשבילו שווה לחזור למקום.

אני בטוח שעם הזמן נראה עוד שינויים ושדרוגים מצוות המקום כך שמומלץ לעקוב ובפעם שאתם באזור, גם אם אתם לא רעבים, תנסו את הFro-Yo!

לחם בשר הרצליה אירועים חדש