מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > מסעדות מומלצות> כתבה על אוכל מוכן במסעדת פאשה בתל אביב

פאשה בשישי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

רונן סולומון מארח חברים בשבת ומחליט בשישי בבוקר לקחת אוכל מוכן וכשר ממסעדת פאשה בתל אביב. המסעדה המוכרת בעיר משנה את פניה בשישי בבוקר ומציעה מבחר גדול של בשרים, דגים, סלטים, לחמים תוספות ועוד. מומלץ מאוד!

"השבת אנחנו אצלך", כך בישר לי אייל ידידי הטוב שכבר לא התראינו שנים (חברות בפייסבוק לא נחשבת). בוודאי ששמחתי, נעביר את סוף השבוע בבדיחות וסיפורי נוסטלגיה. אבל אז עלה בי החשש - מה בדיוק מכינים לארוחות השבת, ועוד למי ששומר כשרות.

קראתי פה ושם על שווקי אוכל בקניונים. אמנם בדוכנים מציעים אוכל ביתי, אך למי שמקפיד על כשרות (כזאת עם תעודה) עשויה להיות בעיה. יש כמה מקומות בארץ שגם מציעים אוכל מוכן לשבת, אבל לגרום לתל-אביבי לצאת מהטריטוריה שלו, זאת כבר משימה קשה. אבל אז גילית את "פאשישי".

מסעדת פאשה הידועה כאחת המסעדות הטורקיות האותנטיות, פתחה לפני כשנה יריד אוכל מוכן כשר בימי שישי, ממש בלב תל-אביב. כדי שלא תהיה "פדיחה" לארוחות השבת, בייחוד כשאייל מגיע לביקור, החלטנו זוגתי ואני לתת גיחה.

כשנכנסנו למסעדה, היא הייתה שונה לגמרי מכפי שהיא במהלך השבוע. שולחנות עמוסים מגשי אוכל החליפו את מרבית השטח בו ניצבים ביומיום השולחנות והכיסאות. ריחות עלו מכל עבר, ברקע מוסיקה ארצישראלית טובה, מסביבנו אנשים עם סלסלות ועגלות סופר קטנות (ממש כך), מפזזים מעמדה לעמדה, מעמיסים מכל טוב.

היה קשה לדעת מאיפה להתחיל, אז נעזרנו ב-"תפריט שישי", נטלנו סלסלת יד ויצאנו למשימה. התחלנו בבשרים (איך לא) ומגוון התבשילים היה מדהים, בטעמים של עדות שונות, החל מגולש בקר הונגרי, תבשיל בשר עם חומוס מרוקאי, וכמובן גם קובה טורקית.

החלטנו לארוז לארוחות השבת קציצות טלה ברוטב מנגולד חמצמץ, מדייאס חציל במילוי בשר וצלי בקר ברוטב פטריות. בשביל הגיוון לקחנו גם שוקי עוף בשזיפים, חזה עוף בטריאקי וכמה עלי סיגר ממולאים בבשר. משם עברנו לשדרת הקובה, וממגוון הסוגים בחרנו קובה מטפונייה ברוטב סלק, כמה יחידות של סמבוסק במילוי בשר, קציצות אורז במילוי בשר ואיך אפשר בלי לחמעג'ון.

עלינו למבואה העליונה במסעדה, בה ניצבו תוספות מסוגים ומינים שונים. המגוון רחב, ובחרנו להתמקד באטרקציות שהיו אורז עם תרד, פרחי כרובית, תפוחי-אדמה בעשבי תיבול ורטטוי. לקחנו גם קוסקוס מרוקאי וירקות לקוסקוס, כי זה תמיד הולך עם הכול.

עברנו לגזרת הדגים והוספנו לסלסלה קבב חריימה חריף ונסיכת הנילוס בנוסח מרוקאי. מילאנו מספר קופסאות סלטים, בהם סלט עדשים, טבולה, סלט חצילים, קולסלאו ואיך לא, גם סלט מטבוחה טורקית.

כדי לוודא שהבחירה שלנו הייתה טובה, ישבנו על הבר שנשאר פתוח, וביקשנו לטעום כמה מטעמים. הגריל והטאבון שבמקום עבדו ללא הרף, ויחד איתם גם המלצרים. יכולנו לשבת שעות, אבל נזכרנו שמדובר ביום שישי, ואייל בדרך אלינו. הוספנו לסלסלה גם חלות טריות ושמחים בבחירתנו, רצנו לקופה. אז התבשרו כי ניתן לקבל 10% הנחה לקניה הבאה, באם נהיה חברי מועדון. בכיף, אני תמיד שמח להיות חבר מועדון, בייחוד כשיש הנחות.

נו, ואיך הייתה השבת? ובכן, אייל ומשפחתו הגיעו, כך שהשמחה הייתה רבה. התענגנו, מלבד מסיפורי נוסטלגיה, גם על ארוחות מדהימות, שספק אם היינו יכולים לבשל בעצמנו... המגוון הרחב של המנות, היה בטעם ביתי, אך עם זאת ברמה של מסעדה טובה, כך שכולם נהנו מאוכל משובח (חסכנו גם את שטיפת הסירים, כך שבכלל הייתה זאת חוויה).

אין ספק שגם בשישי הבא נקפוץ לפאשה, כי גם אם לא מגיעים הפעם החברים לשבת, הרי שעל הטעמים המדהימים לא ניתן לוותר, בייחוד שיש עוד כמה תבשילים שאנו חייבים לטעום. המחירים ההוגנים (עוד לפני הנחת חבר המועדון), המגוון הרחב, ונוחות ההגעה לרבות החניה, חוסכת שאלות והתלבטויות רבות, לגבי "מה מכינים לשבת".