מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על קונדיטורית לחמים בתל אביב

לחמים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הקיש הים-תכוני היה עם בצק פריך כשבפנים הייתה תערובת של גבינת פטה, חצילים ופלפלים קלויים, עגבניות שרי וגרעיני דלעת. תערובת פשוט נפלאה שיחד עם הגבינה השתבחה עוד יותר..." רונן סולומון, לחמים, תל אביב

קבעתי עם רפי ידידי הטוב לכוס קפה, והוא הציע שהפעם נלך לא סתם על קפה ומאפה, אלא ממש למאפייה. קפה במאפייה, האומנם? ובכן, מסתבר שמאפיית לחמים הכשרה ברחוב החשמונאים בתל-אביב, מאפשרת למבקרים לא רק לקחת לחמים ומאפים, אלא גם לשבת במקום לטעימות, מאכלים, וכן, גם לכוס קפה.

היה זה אמנם יום חורפי, אבל הקור והגשם בחוץ כלל לא נראו במאפייה שהייתה מלאה בריחות של לחם טרי שיצא הרגע מהתנור. רפי התמקם ראשון בשולחן, בעוד שאני עדיין נפעם מהריחות. טוב, הגענו לכוס קפה, ורוני המלצרית החביבה המליצה שנלך על "התחלה טובה", ונזמין קפה עם מאפה טרי שנאפה כמקום.

תוך כמה דקות קיבלנו קפה עם בורקסים קטנים בטעמים נפלאים. הבורקס במילוי הקשקבל היה חמים, עם גבינה נמסה בפה. גם בורקס תפוח-האדמה היה טעים, אבל מה שהכי משך אותי, היה דווקא הבורקס עם הביצה. לא היה ברור לי איך בדיוק הכניסו את הביצה לתוך הבורקס (מבלי לפתוח אותה), אבל הטעם היה פשוט מדהים.

רפי בחר ללכת על מקלות גבינה שהיו עשויות מבצק עלים על בסיס חמאה מגולגלות בגבינה גאודה. לקחתי ביס קטן, ואכן בחירה נבונה. הטעם מגרה, כך שניתן בקלות לנשנש מקל גבינה אחד אחרי השני.

אחרי שהמשכנו להתעדכן האחד על השני החלטנו להזמין קיש אישי, אני בחרתי בים-תיכוני, ורפי העדיף קיש גבינות צאן. בזמן ההמתנה ניגשה אלינו גברת חביבה והציעה שנטעם גבינת עזים שיוצרה בעבודת ים מסורתית במשק עפאיים בערבה, שמסתבר שהם פתחו לאחרונה עמדה בתוך לחמים. אמנם אני לא הכי אנין טעם בכל הנוגע לגבינות צאן, אך מרגישים ישר שמדובר בגבינה איכותית.

הקישים שלנו הגיעו. הקיש הים-תכוני היה עם בצק פריך כשבפנים הייתה תערובת של גבינת פטה, חצילים ופלפלים קלויים, עגבניות שרי וגרעיני דלעת. תערובת פשוט נפלאה שיחד עם הגבינה השתבחה עוד יותר. גם הקיש של רפי נראה טוב, התערובת של גאודה, פרומעז וצאן מתובלות בטימין, נתנו את אותותיהן על פניו של רפי שהתענג מכל רגע.

סיימנו את קישים והיינו חייבים לברוח, כי סוף כל סוף הייתה הפוגה בגשם. רוני הציעה שלפני שאנו רצים, שננסה את המתוקים הקטנים שמכינים במקום. נראה שההפוגה בגשם תחזיק מעמד עוד כמה דקות, והחלטנו לצאת לעוד סיבוב קפה יחד עם כמה נשנושים מתוקים.

קיבלנו פטיפור מרציפן עם דובדבן שהיה פשוט נפלא. גם טריקולד החלבה היה טעים מאוד. אבל מה שהיה השווה ביותר, היה כדור השוקולד הלבן, ממולא בקרם פסיפלורה קרה. נתתי ביס, והשוקולד התפוצץ בפה והביא איתו טעם נפלא של קרם פסיפלורה, עד שלבסוף ליקקתי את האצבעות.

ההפוגה בגשם עדיין החזיקה מעמד, ולפני שעזבנו החלטתי לקחת איתי לחם כפרי שנאפה במקום (בכל זאת הגענו למאפייה), שיהיה עם מה לפתוח מחר את הבוקר. וואלה, אין ספק שבית קפה בתוך מאפיית לחמים, הינו אטרקציה שווה.