מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת דליה במושב אמירים

דליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לראשונות קיבלנו תמרים ממולאים בקינואה ואורז מלא ובליווי רוטב מתוק, מנה מעולה ממנה ביקשנו סיבוב נוסף, בלינצ'ס במילוי ירקות וקציצות עלי חוביזה בתיבול מזרחי..." קרין אביב מגיעה לדליה, הצמחונית-טבעונית במושב אמירים שבצפון

כביש מתפתל מדהים ביופיו, נסיעה איטית בין טיפות גשם ועננים נמוכים הובילו אותנו למסעדה של דליה באמירים. דליה כהן, אשר בקרוב תגיע לגיל 80, היא בין המייסדים של היישוב אמירים, והיא בכבודה ובעצמה מקבלת כל אורח ואורחת במסעדה שהקימה לפני 35 שנה, עת סגרו את מגמת כלכלת הבית בה לימדה.

מסעדת דליה איננה מסעדה רגילה, האירוח למעשה הוא הזמנה לחוויה, להתארח בבית הפרטי של דליה, לשמוע את סיפוריה ולטעום מבישוליה אותם היא מקפידה עד היום לבשל במו ידיה, בעזרת צוות מיומן. הישיבה במסעדה גורמת להרגשה שהזמן עצר מלכת, כך העידו גם השעונים על הקיר שהראו כל אחד שעה שונה. השולחנות, הכיסאות, המפות והסרוויסים נאספו לאורך השנים ומספרים את סיפורה של ארץ ישראל הישנה והטובה.

דליה הובילה אותנו לשבת בשולחן עם נוף מרהיב לכנרת האפרורית והרגועה. הקיפו את שולחננו עץ פקאן גבהה צמרת, עצי זית ופרי. לשבת עם דליה זאת חוויה, אמנם האוכל ואיכותו שיתוארו בהמשך חשובים הם ולמטרתו מגיעים הסועדים, אך האישיות וחווית האירוח הם חלק בלי נפרד מהמסעדה.

דליה סיפרה לנו כי היא צמחונית אדוקה ובמטבחה לא משתמשים בבשר, בדגים ומשתדלים לא לבשל עם ביצים. האוכל לא מטוגן, הקמחים מלאים והירקות אורגניים. דליה זכתה בתחרות "מלכת המטבח" לפני 45 שנה, טרום ימי תוכניות הריאליטי והופיעה אז בעיתונות ועל כך גאוותה. דליה היא "תפריט מהלך" ועם קבלת האורחים תספר על התפריט של אותו היום.

האוכל המוגש הוא בסגנון תפריט קבוע וכולל מרק ירקות שורש בליווי לחם מקמח מלא כמנת פתיחה. המנות הראשונות מוגשות יחד על המגש וכוללות תמרים ממולאים בקינואה ואורז מלא ובליווי רוטב מתוק, מנה מעולה ממנה ביקשנו סיבוב נוסף, בלינצ'ס במילוי ירקות, קציצות עלי חוביזה בתיבול מזרחי, מאפה תפוחי אדמה ותפוחי אדמה מעוטרים בזעתר, אפויים בתנור.

לעיקריות קיבלנו קציצות שקדים ובוטנים ברוטב בצל, הקציצות מפתיעות במרקמן הקליל (גם מהן ביקשנו עוד ועוד), כרובית עטופה בקמח סויה ברוטב פטריות, עטיפה שהזכירה טמפורה. פלפל ממולא עם אורז מלא ברוטב עגבניות קלאסי, טעם שהזכיר לי את הבית. הארוחה הגיעה בליווי סלטים אורגניים, ביניהם בלטה המוסקה במילוי גבינה וטופו מוקרמת בטחינה. את הארוחה סיימנו עם תה צמחים בליווי עוגת תפוחי עץ, רולדת פיסטוקים ותמרים וכדורי שוקולד עשויים מתמרים.

תוך כדי שיחה עם המלצרית למדנו שאצל דליה מוגשות גם ארוחות בוקר. התרשמות קטנה קיבלנו מצלחת ובה שבעה סוגים שונים של ריבות, אחת יותר מעניינת מהשנייה, ביניהן ריבת חמוציות, תאנים, שזיפים, צימוקים, חלבה ועוד...

הארוחה האותנטית היתה כמראה למקום, לגליל ולארץ בשל השימוש בחומרים המאפיינים את ארצנו, ארץ זבת חלב ודבש. הארוחה בעטה במוסכמות והיתה מאתגרת מבחינת הטעמים. כל ביס זרק אותי ואת היפה והצמחונית שליוותה אותי בארוחה למחוזות שונים. הארוחה היתה שילוב של מזרח ומערב, קיץ וחורף, ישן מול חדש, חמוץ מול מתוק.

אם אתם אורחים של הצימרים ביישוב, אם אתם מטיילים בצפון ואם אתם באים במיוחד לסעוד במסעדה, רצוי לתאם הגעה מראש, בעיקר בסופי שבוע, מאחר והמסעדה עמוסה בסועדים.

אסיים בהצדעה לגברת דליה ואיחולי בריאות והמשך עשייה נפלאה לעוד הרבה הרבה שנים.