מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> כתבת ביקורת על פאב מבשלת הגליל בקיבוץ מורן

מבשלת הגליל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"גולת הכותרת המיוחדת של המקום, לדעת כותבת שורות אלו, הגיעה בכוס הרביעית, בירת טריפל, בירה בסגנון בלגי, בעלת אחוזי אלכוהול גבוהים יחסית, עם ניחוח פירותי ומתיקות עדינה..." קרין אביב מעבירה ערב גדוש בבירות משובחות במבשלת הגליל, קיבוץ מורן

דמיינו לכם שאתם עובדים בעבודה סטנדרטית ההולמת את כישוריכם יום יום מתשע עד חמש (לרובכם זה לא דימיון, אלא המציאות). דמיינו לעצמכם שמגיע סוף השבוע וכל כולכם מתפנים לעסוק בתחביב שלכם ועוד להרוויח על כך כסף (תמשיכו לדמיין). בקיבוץ מורן התאספה לה חבורה של מספר חברים שהופכים את החלום למציאות. איש איש ועיסוקו הוא במהלך השבוע, אך כשיום חמישי מגיע צץ לו אלון המומחה לבירות, מצטרף אליו זיו, המומחה לעישון בשר, והפארטיה מתחילה.

בלב הגליל, בקיבוץ מורן, לצד חורשים טבעיים, מטעי זיתים, מרבדי פרחים קסומים, שוכנת מבשלת הגליל, המציעה במהלך סוף השבוע אירוח סטייליסטי המשלב היצע של יותר מ-60 סוגי בירות בוטיק ישראליות לצד תפריט אוכל המשלב בשרים מעושנים ועוד הפתעות. המבשלה עצמה אחראית על ייצור של שישה סוגי בירות טריות, איכותיות ומשובחות הנמכרות במקום. אגב, בניגוד לפאבים אחרים כאן מוכרים רק בירה. נטו בירה.

במבשלת הגליל ריהוט עץ אותנטי, אותו יצרו נגרים חברי הקיבוץ. ברקע מתנגנת מוזיקת רוק מעולה. מרגע שהגענו, זרם האורחים לא פסק והכל תחת חסות אווירה של אורות מעומעמים, כיאה לפאב מקצועי. הסיפורים על המשקה האלכוהולי המבעבע, תהליך ייצורו במקום וטעמי הבשרים המעושנים, גרמו לנו להרגיש שאנחנו בחוויה מיוחדת באזור שאין שני לה.

בבירות עסקינן, אז קדימה מתחילים. אל השולחן הגיע מגש עמוס בכוסות בירה, המיוצרות במקום עם הנחייה מאלון לפי איזה סדר יש לשתות את הבירות, מהקל אל הכבד. ראשונה טעמנו מבירה חיטה, מדובר בבירת חיטה צהובה ומעוננת בסגנון בווארי, עם טעמי בננה וציפורן האופייניים לסגנון. בירה קלילה ומתוקה ולא בכדי מועדפת על הנשים. בלונד אייל, היתה הבירה השנייה שלנו, בירה בסגנון האיילים האמריקאים, קלה לשתייה ובעלת ארומה פירותית מודגשת של זני כשות אמריקאים שהוכנסו למכלי התסיסה. המשכנו עם בירה סטאוט, בירה כהה, דומה לגינס בסגנון בריטי עם טעמי קפה שעולים לאחר הלגימה הראשונית. גולת הכותרת המיוחדת של המקום, לדעת כותבת שורות אלו, הגיעה בכוס הרביעית, בירת טריפל, בירה בסגנון בלגי, בעלת אחוזי אלכוהול גבוהים יחסית, עם ניחוח פירותי ומתיקות עדינה - בירה שחביבה מאוד על נשים. המשכנו לבירה החמישית של הערב, פאמפקין (דלעת) אייל, בירה עונתית שמיוצרת במבשלת הגליל רק בחודשי החורף. בירה שלתהליך הבישול שלה הוכנסה נתכי דלעת שנאפו קודם לכן בתנור, יחד עם תבלינים של קינמון, אגוז מוסקט וג'ינג'ר. בירה מעניינת עם טווייסט ייחודי.

ואחרי כל כך הרבה בירה היינו חייבים לטעום גם מהאוכל המוגש במקום. טעמנו מפלטת בשרים ששילבה שייטל בשר עם חזה אווז ונקניקיית צ'וריסוס כולם מעושנים במרינדה פרי דמיונו של זיו. אל הבשר התלווה לחם מהמאפייה השכנה ומטבלים בטעמי חרדל ופלפל צ'ומה. טעמנו גם מסלט החמוצים האסייתי. בתפריט ניתן למצוא גם כריכים של רוסטביף, צ'וריסוס וברי אגסים. כל המנות היו טעימות ומתאימות ביותר לקונספט הפיינשמקרי.

המקום פתוח בסופי שבוע ומוכן לקבל גם קבוצות לסיורים מודרכים וטעימות במהלך השבוע.

"מי הלקוח האידאלי שלו אתם מחכים"? שאלתי את אלון וזיו. "זה ש"תקוע" בבירה שמכיר... זה שמזמין את אותו הבקבוק כבר שנים, הוא זה שיהנה לנסות את טעמה של בירה טרייה, לא מסוננת, לא מפוסטרת, ללא סוכרים מיותרים, זאת שמרגישים את טעמי השמרים וזאת שזמן המדף שלה מתקצר בגלל כל הגורמים האלה". (הכל תחת פיקוח ועם רישיון יצרן, כך שלא להיבהל מהלא, לא, לא....).

אז, אם אתם רוצים ללמוד טעמה של בירה טרייה ואיכותית - מבשלת הגליל היא המקום. אם אתם רוצים להנות מנוף מדהים, חוויה בלתי נשכחת יחד עם בילוי אידאלי - מבשלת הגליל היא המקום. ובנימה אישית, כבוד לחברי הקיבוץ על היוזמה העסקית והרבה הצלחה בהמשך הדרך. אין לי ספק שהמקום בדרך להיות מוכר כמוסד מוביל בתרבות הבירה בצפון.