כשיורדים מנחלת בנימין, איך שנגמרות חנויות הבדים מציצה מהפינה הימנית פביאנה, מותק של מסעדונת עם שולחנות מרובעים, טרטוריה אמיתית של פסטה טרייה. פסטה ברוח הפסטיבל וברוח טובה בכלל.
הקונדיטור שעשה מהפיכה בסטנדרטים הישראלים וקירב את כולנו לפריס, על שלל מאפיה וניחוחותיה פורש כאן את משנתו. אסף לוי מאסף ארטיזנל פורש את משנתו ונותן מתכון לעוגת לימון ריחנית ואביבית.
מנה יפהפייה של שרימפס בתפוחי עץ, קלבאדוס וסיידר הוגשה על צלחת מרובעת: גבעת שרימפס אדומים בוהקים ולרגליה אגם של רוטב כתום מתקתק ופיקנטי.
הכינו תה לאט וברוגע, נצלו את האתנחתא הנעימה כדי לשכוח לרגע ''מה עלינו לעשות'', ואולי תזכו למלא קצת את המצברים.
הצילו, הילד צמחוני! שיפרה צח מצאה את המתכון המדויק לשפיות דעתה של האם המודאגת.
פיוז'ן אאוט, אוכל צרפתי חם, עשיר ומפנק – אין. ארבע מנות מוצלחות מהצרפתיות המצטיינות בעיר.
המקום מושלם לחגיגה משפחתית או ליציאה של כמה זוגות. גם אוכלים, גם שותים, ויש גם את הערך המוסף- למעשה מקבלים ערב בידורי שלם בכרטיס אחד.
ציפורן, קינמון, אניס, קימל ואגוז מוסקט. זו לא רשימת מכולת. זו תערובת התבלינים המיוחדת לתה הבית במסעדת מטעמי התאומות על הר שכניה.
אסף גרניט מ''אדום'' בירושלים, הוא אחד מאותם ילדי פלא של הקולינריה הישראלית. שמן כמהין יש לו על המדף, אבל טימין יעדיף לקטוף מהרי ירושלים הקרובים. ניזון משורשים מקומיים, אוסף מצרפת, רומא ומסביב ושועט קדימה.
ההפתעה היתה ברביולי הכתום שהיה ממולא בבטטה ושחה להנאתנו ברוטב שמנת עם פתיתי צ'ילי פיקנטי ואגוז מוסקט. הפסטה בושלה כראוי, המלית הייתה נפלאה והרוטב היה אכן פיקנטי ושבר בעדינות את מתיקות הבטטה
לפעמים סנדוויץ' הוא פתרון אולטימטיבי לארוחה. אפשר לקחת אותו לעבודה או ללימודים, לא קשה להכין והוא יכול להחליף ממש ארוחה. אם אתם רוצים להכין לעצמכם כריך טוב, טעים ושיהיה גם בריא
רוצים להכין המון עוגיות ולהפציץ במשלוח מנות מהסרטים? מתכון לעוגיות טעימות מסדנה מיוחדת למשלוח מנות ב''לגעת באוכל''. וגם ליצן צבעוני על הדרך.
כדי לא להסגיר את המקום מיד, הזמנתי סרדינים מטוגנים, מנה שובת לב בפשטותה. מוסיקת ג'אז נעימה הסתננה בין הכיסאות המרופדים ואור של חסד הסתנן מתקרת הזכוכית שמעלינו, חודר את שרשראות הפילפלים המיובשים א- לה- קובה.
בכל שנה זה מגיע, ואתם לא מפסיקים לרצות להשתפר? הנה מתכון מדהים של אזני המן מהפורומים שלנו
מאלכסנדר וגן אורנים לטריאקי, מעריץ את חיים כהן וג'יימי אוליבר וחולם לאכול (במיטה) עם מדונה. קורדובי ראובן מטריאקי.
יצאנו לתת כבוד לאורז, שמאכיל חלק גדול מאוכלוסיית הכדור ומצאנו מכרה זהב. אורז פרסי מושלם, אורז תאי בסלסילות קש, אורז הודי עשיר ומתובל ואורז יפואי. פרויקט פורים יוצא דופן.
אם היה קיץ, את הקינוח הייתי רוצה לאכול במרפסת תוך כדי בהייה בגלים. אבל גם לחורף יש את הארומה שלו, ואלדין היא אופציה חמימה ומומלצת לארוחה טובה במקום טוב, רחוק ממרכז העיר. קחו את האוטו, רדו ליפו העתיקה ותתאהבו באלאדין, תרתי משמע.
אוהדים איריים עליזים ב''דבלין'' , ברים איריים בהרצלייה ורחובות ומסיבת פורים בנמל ת''א , בחסות 2eat לכבוד האירים: במסיבה ייערכו תחרויות שתיית בירה וכדורגל ויוגרלו, בחסות 2eat, ארוחות זוגיות. אירלנד here we come.
אבל מה שהכניס אותנו לקונדיטוריה היה הריח המשכר של אוזני ההמן, הניחוח המכריז שמשנכנס אדר מרבין בשמחה. אמא שלי התכוונה להכין בעצמה אזני המן לקראת החג, אבל כשטעמה את אלו של יהודית החליטה שאולי עדיף להתפנק קצת השנה.
מספר פעמים חלפתי על פני המסעדה החדשה ''מיתוס'', עד שבאמת הזדמן לי להכנס אליה. מבחוץ היא עושה את הרושם הנכון- קודם כל, היא ממוקמת במיקום הנכון. בין איכילוב, בתי המשפט והקריה, באיזור שוקק עסקים ומשרדים. בערב המתחם יותר שקט, והמסעדה הופכת לגריל בר עדכני ואלגנטי.
''אם בא לך לשתות עראק-תשתי עכשיו, אל תדחי למועד אחר. את אף פעם לא יודעת מה יהיה מחר''. (שתיין עראק ותיק, בחנות המשקאות של חינאווי ביפו)
הקונספט של המסעדה הוא אוכל תאילנדי מהיר שמוכן לפי הזמנה. בעת ההמתנה, הקצרה יחסית (פחות מ-10 דקות) אפשר גם לראות כיצד מקפיצים את האוכל בווק – חוויה נחמדה כשלעצמה.
עכשיו עם בוא האביב הוא מנץ את שולחנותיו גם אל הרחבה הקטנה ברחוב ומחייך בחיוך מנומס וחמים לעוברים ושבים. בגלל זה הם נכנסים- ברוזה יש משהו כובש.
בדיוק ככה מדמיינים לעצמם אנשים את הקפה השכונתי. חמוד, מאיר פנים, מרפסת מוצלת בשימשיות ומעוטרת בשולחנות משובצי מפה, מלצר שמכיר אתכם ויודע בדיוק איך אתם אוהבים את הקפה שלכם.
כאשר אתם רעבים לאוכל ולא לאיזה סלט יאפי מוקפץ, 'קיטון' תספק לכם מזון אמיתי של בית יהודי מזרח-אירופאי, חם ואוהב, אוכל של גלות, 'אוכל של געגוע', כפי שהיטיבה לנסח זאת, רסקין עצמה.