כבר בכניסה מצאנו שתהל מצוידת בכל מה שצריך בשביל האפקט הרומנטי. מנורת ''שנדליר'' ענקית בכניסה, אור נרות בפנים, וילונות ארוכים על החלונות, רצפת קורות עץ ושולחנות עץ מאסיביים מסודרים בחלל סביב הבר. התיישבנו ליד החלון, מזגנו יין לכוסיות, התענגנו על המנות הראשונות והתמסרנו לערב הרומנטי שלנו.
בפעם הראשונה מאז לידת בננו בן השנה ושלושה חודשים, החלטנו לצאת לארוחה רומנטית במסעדה. הגיע הזמן לא? הפקדנו אותו אצל חברים ויצאנו לתהל, המסעדה האהובה עלינו, לבושים במיטב מחלצותינו. בהתחלה הרגשנו כאילו שכחנו משהו בבית אבל אז נזכרנו שזו רק התחושה שכבר מזמן נשכחה, של להיות שניים ולא שלושה.
כבר בכניסה מצאנו שתהל מצוידת בכל מה שצריך בשביל האפקט הרומנטי. מנורת ''שנדליר'' ענקית בכניסה, אור נרות בפנים, וילונות ארוכים על החלונות, רצפת קורות עץ ושולחנות עץ מאסיביים מסודרים בחלל סביב הבר. התיישבנו ליד החלון ולפני שהספקנו להסתכל אחד לשני בעיניים כבר נעמדה לצידנו מלצרית חיננית שהציגה את תפריט האביב החדש של המסעדה.
רגע לפני שמתחיל הקיץ, מגישים בתהל ארוחת ים –יבשה, שנקראת MARY MONTANA, התשובה הישראלית למנות המוצעות בעונת המעבר בספרד. התפריט מציע בחירה מתוך שלוש אפשרויות בכל מנה. למנה הראשונה אפשר לבחור סלט קלמארי ובייקון על הפלאנצ'ה; רול קרפצ'יו שרימפס וסינטה, או שיפודי סקלופס ופרושוטו. בחרנו ברול שנראה קצת כמו סושי, ובשיפודי הסקלופס. שתי מנות טעימות להפליא. בהמלצת המלצרית החלטנו להזמין יין לבן, דלתון אביניון בלאן פומה 2003 (85 שקל לבקבוק).
התענגנו על המנות הראשונות, מזגנו יין לכוסיות והתמסרנו לערב הרומנטי שלנו, שהתחיל בדיוק כמו שאני אוהבת עם אלכוהול טוב ואווירת חרמנות קלה באוויר (ואולי רק אצלי?).
ישי, בעל הבית, שהתיישב לידנו, הצטרף לחדוות האלכוהול וסיפר שבגלל האלכוהול החליטו הוא ובת זוגו תהל, לפתוח בר-מסעדה ספרדי. במטבח הספרדי מסתבר, השתייה חשובה לפחות כמו האוכל.
אחרי כוס יין נוספת (למרות הכל החלטנו להסתפק ביין, בכל זאת יש לנו תינוק בבית) הגיע שלב הבחירה במנה העיקרית. התפריט מציע בחירה בין שרימפס דיאבולו עם חזה אווז, אנטריקוט בביסק שרימפס וכמובן, פאיאה זוגית עם פירות ים ובשר. בן זוגי בחר בשרימפס דיאבולו עם חזה אווז שהטעם המעושן שלו הופך את השרימפס למעדן עסיסי. אני, שאוהבת בשר, לקחתי את האנטריקוט בביסק שרימפס, שהתגלה כמנה יפה ומכובדת של סטייק עשיר בטעמים ונמס בפה.
כשישי עזב אותנו והמשיך לשולחנות האחרים, זיהה בן זוגי הזדמנות נוספת לרומנטיקה. הפעם אזור הפעולה היה מתחת לשולחן. בעודו חוכך את רגלו ברגלי ואני, מצדי, לא מרפה מהסטייק ומהצ'יפס הנהדרים של תהל שמלווים אותו, זיהה אותנו מעבר לחלון אחיו הצעיר של חבר טוב שלא ראינו כבר שנים. הוא נופף לנו בשמחה, אז כמובן שהזמנו אותו להצטרף.
חצי שעה אחר כך והרבה אחרי שהמלצרית פינתה לנו את צלחות המנה העיקרית, הוא פרש סוף סוף והשאיר אותנו שוב לבד, אבל אז כבר הגיעה המלצרית עם ההסברים על הקינוחים. היא הסבירה שהתפריט כולל שלוש ואריאציות של ''קינוחי גאודי'', בתוכן מסתתר סוד שמסיים את הארוחה באורגזמה קטנה. נפלא, חשבתי לעצמי, הנה ההזדמנות שלנו להתייחד בכפיות עם הקינוחים.
טעמנו לסירוגין כפית מכל אחד משלושת הקינוחים, קיווי ושוקולד לבן, אפרסמון ומוס פסיפלורה ותפוח עם פירות יער ועד שהגענו לתחתית כבר היינו מתוחים כמו קפיץ לגלות מה מסתתר שם. בביס האחרון גילינו את ההפתעה. סוכריות קופצות התפוצצו לנו על הלשון כמו גשם נעים.
ניצלתי מיד את ההזדמנות ורכנתי קדימה עם הסוכריות המתפוצצות בפי לנשיקה צרפתית רוטטת במיוחד. עצמתי עיניים והתקרבתי אבל במקום שפתיים מצקצקות שמעתי ''אהלן'' מוכר. עוד חברה שעברה ברחוב וראתה אותנו יושבים ליד החלון. ''וואו, לא ציפיתי לפגוש אתכם פה. אפשר לשבת?''.
נשענו לאחור. הסוכריות גמרו להתפוצץ ותוך כדי האספרסו הקשבנו לסיפורים של דנה.
עם החשבון הציעה לנו המלצרית שוט של וודקה בננה תוצרת בית. דנה, ידידתנו, שתתה את כל השלושה. כשסיימה, ביקשה להתוודות.'' עכשיו כשאני שתויה, אני חייבת לספר לכם שכל פעם שאני רואה אתכם יחד אתם נראים כל כך רומנטיים ומאוהבים. אתם המודל שלי לזוג נשוי שעדיין מצליח לשמור על הרומנטיקה''.
כשיצאנו מהמסעדה תהיתי בקול אם הבייבי-סיטרים שלנו עוד מדברים אתנו והודעתי לבן זוגי שאם אי פעם הם יסכימו לשמור לנו שוב על הילד, תהל היא בהחלט אפשרות טובה, רק שבפעם הבאה נתיישב בקומה העליונה וכמה שיותר רחוק מהחלון.
מחיר ארוחת תפריט האביב 89 שקל לאדם.
תהל
נחלת בנימין 30, תל אביב
טלפון: 5168410 – 03
-
רול שנראה קצת כמו סושי
-
תהל מצוידת בכל מה שצריך
-
בפעם הבאה בקומה השניה, רחוק מהחלונות