מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

זהירות סתימה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    בסוף חול המועד הארוך של פסח עמוס המצות ושאר מוצרי קמח מצה, מוצאים את עצמם רבים סובלים מעצירות, גם כאלה שברוב ימות השנה לא נאלצים להתמודד עם הבעיה. ליאורה חוברה מתגייסת למשימה הלאומית ומציעה שישה טיפים שיקלו על רוע הגזירה.

שישה טיפים שיעזרו לכם להשאיר את המצות מאחור:

1. לשתות והרבה. כמות מינימלית היא 10 – 12 כוסות שתיה ביום. רצוי שברובה תהיה מים וחליטות צמחים.
2. בפסח יותר מדרך כלל, הדגנים שעולים על שולחנינו (בניגוד למצות) צריכים להיות מלאים ועתירי סיבים. אחרי החג רצוי לחזור ללחם מלא או שיפון, אורז מלא, קטניות, תירס, קוסקוס מלא, קוסמת וכו'. מאוד מומלצת דייסת שיבולת שועל או קורנפלקס מועשר בסיבים, שעשויים להוות ארוחת בוקר או ערב משביעה .
3. ירקות הם תמיד חלק חשוב בתפריט. כדאי לוודא שיהיו לפחות 4 – 5 ביום. הם יכולים להיות טריים או מבושלים.
4. גם מקומם של הפירות חשוב. מביניהם כדאי לוותר על בננה, אפרסמון ורימון. לעומתם מומלצים מאוד כל השאר, רצוי בקליפתם (במידת האפשר) ובעיקר פירות יבשים. כדאי לאמץ הרגל של אכילת 2 שזיפים מיובשים או שתיית חצי כוס מיץ שזיפים לפני השינה.
5. כדאי מאוד לשלב בתפריט יוגורט ביו מידי יום. חיידקי המעי הידידותיים תורמים לפעולה תקינה של מערכת העיכול.
6. וממה להימנע? לעומת כל הרשימה הנ''ל, רצוי להימנע מקמח לבן, סוכר לבן, אורז לבן, קקאו ושוקולד.

מתכון יוגורט - מיזלי
מערבבים בקערית עמוקה גביע יוגורט, כף זרעי פשתן, כף סובין שיבולת שועל, כף נבט חיטה, כף שומשום מלא טחון, פרי טרי חתוך לקוביות ו- 2 פירות יבשים, כמו משמש, שזיף, דבלה, או לחילופין שתי כפות צימוקים או חמוציות מיובשות. כדי לסייע בשחרור עצירות אפשר להוסיף גם 3 – 4 כפות דגני בוקר עשירים בסיבים.

הכותבת היא דיאטנית קלינית M.Sc ומטפלת בתזונה סינית וצמחי מרפא