ו בייגל טוב צריך, קודם כל, שיהיה לו חור- בלי החור הוא לא יהיה בייגל. מעבר לתנאי ההכרחי הזה יש עוד כמה פרמטרים שמבדילים בייגל אחד מחבריו הנמכרים בבייגלס-בר אחרים, וכנראה שב''כרמלי'ס בייגלס'' יודעים בדיוק מהם אותם פרמטרים.
מסתבר שגם בפריפריה יש חיי לילה והם לא פחות סוערים מאלו של העיר ללא הפסקה. בלול, בארנבייה או במבצר- כל חלל מתאים להתכנסות וכל סיבה טובה למסיבה.
בסוף חול המועד הארוך של פסח עמוס המצות ושאר מוצרי קמח מצה, מוצאים את עצמם רבים סובלים מעצירות, גם כאלה שברוב ימות השנה לא נאלצים להתמודד עם הבעיה. ליאורה חוברה מתגייסת למשימה הלאומית ומציעה שישה טיפים שיקלו על רוע הגזירה.
כבר בכניסה מצאנו שתהל מצוידת בכל מה שצריך בשביל האפקט הרומנטי. מנורת ''שנדליר'' ענקית בכניסה, אור נרות בפנים, וילונות ארוכים על החלונות, רצפת קורות עץ ושולחנות עץ מאסיביים מסודרים בחלל סביב הבר. התיישבנו ליד החלון, מזגנו יין לכוסיות, התענגנו על המנות הראשונות והתמסרנו לערב הרומנטי שלנו.
אני והמלווה דווקא באנו בערב וחווינו את המקום כבר. אור הנרות העמום שיבח את המשקאות המצוינים שרקחו במיוחד עבורנו. לי הכינו קוקטייל ''בנות'' חלש על בסיס שמנת עם קלואה, קוקוס ועוד מרכיבים טעימים, שהיה בול פגיעה בשבילי, עם טעם של ממתק, עדין ומענג. המלווה ביקש חזק, וקיבל.
הארוחה השנייה התבססה על פי המלצת המלצר על מנת בף בורגיניון, מנת נתחי בשר בציר ושמנת מדויקת וטעימה. הרוטב היה עשיר והירקות נימוחים ומלאים בטעם
פולניה במאה אחוז לוקחת דייט חצי-הונגרי-חצי-יקה למסעדה טריפוליטאית. איזה מזל שהמסעדה הטריפוליטאית מגישה ארוחת טעימות, אחרת היינו הולכים לאיבוד בתפריט
בפסח הים מתחיל לקרוא לנו לשבת על חופיו. בדיוק בזמן הזה, שיא האביב ורגע לפני הקיץ בו מתמלאות גם חנויות הדגים בקונים, לפני ליל הסדר נעשה אנחנו קצת סדר בדגים. בחרנו במנות שהמוטו שלהן זו טריות מירבית, מינימום מאמץ וריח של ים אינסופי
חשוב להבין כי לכל מחלבה יש חיידק משלה שהוא פרי פיתוח שלה. כדי להינות מיתרונות של כל החיידקים מומלץ פשוט לצרוך את כל סוגי היוגורט, של כל היצרנים
לאחר חג הפסח תיפתח עונת הפארסניפ בישראל, שתימשך כשלושה חודשים ואנחנו נוכל סוף סוף להצטרף למשפחת העמים, ובמיוחד לבריטים ולאירים שנהנים משורש הפארסניפ זה מכבר
ימי פסח הם מהימים המושמצים ביותר מבחינה קולינארית. הדימוי הראשוני הוא שאין מה לאכול חוץ מתפוחי אדמה והמצה הפכה לשם נרדף לאוכל דל ויבש. אך אם מפעילים מעט דמיון ויצירתיות, המצה יכולה להפוך לחומר גלם מעניין ובעל אפשרויות גיוון רבות
השעה לא הייתה מאוחרת, ובכל זאת היה די מלא. מלא בצורה נעימה. מלא כזה שמאפשר לך לרקוד בנינוחות, אם מתחשק לך, כי יש מספיק מקום, ומצד שני מספיק צפוף כדי להתחכך במי שמעונינים להתחכך בו ומספיק אפלולי בשביל כל ענייני המבטים והחיוכים המסתוריים מעבר לבר
לא היו דובים בקונדיטורית הדובים וגם לא יער, אבל תמי סמיש מצאה שם את נלה, אמו של בעל הבית ולא הצטערה
תענוג להכיר את הלינקה, נסיכת האוכל היהודי-פולני שכל כך מתגעגעים אליו בחגים ובכלל. האישה שלמדה לבשל מסבתה, ומכינה קרעפלך וכבד קצוץ לא מהעולם הזה, ברחוב וולפסון בתל אביב
הקפה, התה והיין נפגשים למפגש גורמה תחת קורת גג אחת ב''איש הענבים''.
הכלל החשוב ביותר לדעתי הוא לישון בין 14:00-16:00 ביום הארוחה כדי שנקבל באהבה ובחיוך את האורחים שלנו ונהנה יחד איתם מכל הטוב
לפני כשבועיים השיקו במזטי תפריט טעימות אביבי, שכולל צלוחיות קטנות של מנות אביביות וקיצייות, מעין ארוחת נישנושים קלה: קאוויאר חצילים עם בזיליקום וגבינת עיזים, פטה כבד עוף מוגש עם ריבת תאנים, לבנה עם פסטו עגבניות מיובשות ואורגנו, עגבניות עם בצל אדום לימון ושמן זית ועוד דברים שגורמים לך להרגיש את הקיץ.
בשבוע חגיגות יום ההולדת, למשל, ההמבורגרים (שמוגשים עם שתי תוספות, נמכרו עבור 25 ש', ואין פלא שכבר ב11- בלילה אזלו הלחמניות. ועוד במבצע: שתה 2 כוסות גינס והשלישית על חשבון הבית.
ששת, הספר המתוק החדש של ''על השולחן'' בחר בקונספט מעניין וטוב: קודם הוא מסביר בבהירות ומפרט את העקרונות מאחורי המאפים- השומן, השוקולד, הסוכר והקמח ורק אחר כך נותן מתכון.
לילדה יש בת מצווה ולא בא לכם לעשות אירוע באולם מפוצץ, נכון? הפעם הזו אתם רוצים לעשות משהו מיוחד. מחפשים את השילוב הנכון והמנצח בין מקום שמעניק תחושה ביתית, משפחתית וחמימה, ובכל זאת מרווח ויוקרתי.
את הפלוט, מין בגט אפשר גם לקבל עם לבנה דרוזית טרייה, שמן זית וזעתר (ממממ), או עם טחינה לבנה, שמן זית ופטרוזיליה. חוץ מזה יש סלטים, וקפה אורגני משובח. אוהבי המתוק יוכלו ליהנות מכדור שוקולד אמיתי עם שברי פתי בר, כזה שמחזיר אותך היישר לילדות.
החווה בגבול שבין טוסקנה לאמיליה רומנה מגיעה עם מטבח גדול ומאובזר ומיועדת לסדנאות בישול מעשיות. משם יוצאות הקבוצות להרפתקאות גסטרונומיות בשווקים ובמסעדות באזור.
התענוג הקולינרי התחיל בביסק סרטנים. מעין מרק עם צדפה ושרימפס בפנים שהוגש בתוך ספלים לבנים מרובעים יפים להפליא. אם זה לא היה מנוגד לכמה כללים חברתיים הייתי מלקקת את הספל.
חובבי האלכוהול הלוקים בעצלות ואינם חפצים לצאת מדלת אמותיהם ולהסתופף בברים, יכולים מעתה לקבל את המשקה האהוב עליהם עד הבית. שירות חדש – "אלכוהום" – איזה אלכוהול שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה – יגיע עד ביתך.