עם כל מלמדי בישלתי


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

    רוצים ללמוד לבשל? אתם לא היחידים. מערכת  2eat מגישה פרויקט מיוחד: סדנאות בישול

בשנים האחרונות הפכו סדנאות הבישול לתחביב הלאומי. יש מי שעושים אותן כדי לשכלל את ביצועיהם במטבח, אחרים רואים בהן בילוי ודרך לפגוש אנשים חדשים. גם הסדנאות משתנות ממקום למקום. השף אסף לשר מ''מבשלים דרך חיים'' למשל, מגיע ללקוחותיו הביתה, למטבחם הפרטי ומלמד אותם שם, באופן אישי ולאורך כמה מפגשים איך להסתדר במטבח וכיצד להפיק ארוחות מפוארות. שפים אחרים מעבירים סדנאות בכיתות עבודה, ובחלק מהמרכזים הקולינריים מציעים גם סיורי אוכל המלווים בהרצאות. נדלקתם? קבלו טעימה מההיצע לחודש יוני.


מבשלים דרך חיים
אסף לשר הוא שף שבא להציל את אלו המרגישים אבודים במטבח. הוא מגיע הביתה, עובר ביסודיות על המטבח שלכם, בוחן באילו כלים וחומרים אתם משתמשים, מתחקר מה אתם אוהבים לאכול ויוצא לדרך. הדרך עוברת בהשלמת הציוד הדרוש, ביציאה משותפת לשוק ולימוד קניה נכונה וחסכונית ונגמרת בבישול משותף. אסף ינחה אתכם בכל השלבים, ילמד אתכם ליצור תפריטים שבועיים פשוטים וגם כמה מנות גורמה לאירוח. המטרה היא להקנות הרגלי בישול נכונים ולא רק ללמד להכין ארוחה ספציפית.חוויה עם אסף במבשלים דרך חיים היא משהו שיישאר אתכם כנכס לכל החיים. בין הסדנאות הקבועות יש סדנא לרווקים ורווקות המחפשים להרשים בארוחה רומנטית, סדנת בישול להורים לילדים וסדנת בישול למוגבלים פיזית. משך הסדנאות נע בין 4-7 מפגשים בני שעתיים הכוללים גם עבודה מעשית ומחירן 1000-1750 שקל, תלוי במשך הסדנא.
מבשלים דרך חיים, טלפון לפרטים: 8386757 – 050

פודסטפס
טעמים הם כרטיסי הטיסה הזולים בעולם, טוענים בצדק בפודסטפס. הם לוקחים אותנו לרחובות בנגקוק ולפסגת ההימליה, לטרטוריות של טוסקנה ולכפרי הדייגים ביוון, ובאותה המהירות מטיסים אותנו למסעדות היוקרה בפריז ובניו- יורק. foodsteps הוא אחד המרכזים הותיקים והפעילים בארץ לסדנאות בישול מעשיות המעסיק צוות מגוון ודינמי של שפים ומומחים בתחומי בישול שונים. בסדנאות של foodsteps אפשר להכיר טעמים חדשים, שיטות בישול, טריקים של מטבח, חומרי גלם שונים, ומתכונים מכול רחבי הגלובוס.
כיתת ההדרכות בנויה לעבודה משותפת של עד 30 איש. המשתתפים מקבלים הסבר אודות התפריט , לובשים סינרים, ומבשלים יחד ארוחה רבת מנות וטעמים. בסוף כל סדנה אוכלים יחד את מה שבושל. למקום יש חסות מיקבי רמת הגולן, ויינות היקב מלווים את התבשילים ואת ארוחת הסיום.
ב foodsteps נערכות גם סדנאות לקבוצות סגורות, מימי גיבוש למנהלים ועד מסיבת רווקות.

סדנאות בפודסטפס לקראת שבועות:

7/06/05 יום שלישי, עוגות ומעדני גבינות לשבועות עם אייל לוי
בין היתר ילמדו לבשל מקלות מלוחים עם קשקבל, פחזניות פרמזן, עוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה, טארט ריקוטה וצימוקים שיכורים, טירמיסו ועוד. מחיר הסדנא 220 שקל.

9/06/05 יום חמישי - עשבי התיבול
איך מבשלים עם עשבי תיבול: שיטות מיצוי טעמים ומתכונים מדליקים עם תבלינים טריים. לימונית, לואיזה, רשאד, מליסה, מנטה, מרווה, טרגון, עירית, בזיליקום, כפיר ליים, רוזמרין, ועוד.
מחיר המפגש 210 שקל.

הסדנאות מתחילות בשעה 18:45 ובימי שישי בשעה 10:00.
פודסטפס
משק 23, בני עטרות (כ-50 מטר אחרי הכניסה למושב לפנות שמאלה לכיוון ההרחבה. להמשיך לפי השילוט עד לחניה).
טלפון: 03-9795813, 054-6409362, 054-4385987


לגעת באוכל
אם חשקה נפשכם בתבלינים וחומרי גלם ייחודים, מוצרים שחיפשתם ולא מצאתם, תוכלו למצוא הכל תחת קורת גג אחת במרכז הגדול של לגעת באוכל בראשון לציון. 500 מ''ר של תבלינים, פירות יבשים, פסטות,ריבות וקונפיטורות, גרנולה במגוון טעמים, חמוצים וזיתים ייחודיים, קטניות, גבינות, יין, קפה, תה, שוקולד, כלים מיוחדים ועוד.ב''לגעת באוכל'' תוכלו להסתובב בין המחלקות השונות להנאתכם ולבחור ממגוון התה והקפה. תוכלו להתרשם מהמבחר האדיר במחלקת האפייה, לטעום מהעולם במחלקה המקסיקנית או היפנית, ולשמור על הבריאות במחלקת עשבי המרפא.

סדנאות חודש יוני:

יום שלישי ה-7.6 פיאסטה מקסיקנית עם השף עמרי בן פרז (קרחת בצלחת) איך מארחים חברים לארוחה מקסיקנית: נאצ'וס עם גוואקמולה וסלסות צבעוניות; צ'ילי קון קרנה- תבשיל שעועית ובשר; פהיטה עוף וירקות ולשתיה: מרגריטה לימון ונענע- ערב של חוויה אמיתית. מומלץ!!!מחיר: 139 שקל.

יום רביעי ה-8.6 ארוחת חג שבועות עם השף יניב גור אריה לחמניות גבינת עיזים. טארט תפוחי אדמה, בצל וגבינת קממבר. ניוקי עם ארטישוק וגבינה צפתית. סנט מור עטופה בקדאיף. פאי ריקוטה ופיסטוקים. טירמיסו. מחיר ליחיד: 159 שקל, מחיר לזוג: 250 שקל.

יום רביעי, ה-15.6 סדנת זילופים בשיטה אמריקאית עם הקונדיטורית יפה האופה (יפה בן עמי) שיעור מס' 1: עבודה עם קרם חמאה אמריקאי. ציפוי עוגות, זילוף גבולות וכוכבים, כתיבה על עוגות. מחיר: 229 שקל לשתי הסדנאות.

פתוח: א-ה 9:00-22:00ו' 8:00-15:00פתוחים גם בשבת!10:30-22:30.

לגעת באוכל, לישנסקי 9, ראשון לציוןטלפון: 03-9520390

תותים
על פסגת הר שכניה, בישוב קורנית שבגליל התחתון, מארחת סלעית באווירה מיוחדת ויוצאת דופן. סלעית התמחתה בשוויץ באמנות האירוח ואפיית הלחם, וכעת היא מבשלת ארוחות עשירות במסעדה או בהזמנת קייטרינג, ומקיימת סדנאות בישול מרתקות הנערכות במקום.

סדנאות לדוגמא:

בישול בריא שגם ילדים אוהבים, מתיאוריות תזונתיות ועד לארוחה טעימה, כולל הרכבת תפריט בריא לכל המשפחה.
משך הסדנא: 3 שעות. מינימום משתתפים: 10.

סויה וטופו - מה עושים עם זה? היכרות עם שפע התכונות והמוצרים של צמח הסויה, בישול ארוחה טעימה ומזינה ממוצרי הסויה והפקת חלב מפולי הסויה. משך הסדנא: 3 שעות. מינימום משתתפים: 10.

מהמטבח הערבי בגליל. סדנת בישול החושפת את המשתתפים למאכלים ערבים גליליים כולל איסוף עשבי בישול מהשדה הפתוח והיכרות עם הרגלי האכילה הנפוצים באיזורינו. משך הסדנא: 3 שעות מינימום. משתתפים: 10.

סיורים: סיור גסטרונומי לוקח אותנו לאתרי גידול או מכירה מיוחדים. ניתן לשלב סיור וסדנא.

* כל הסדנאות הן בסגנון Hands In, כלומר המשתתפים לוקחים חלק פעיל במהלך הסדנא. הרעיון הבסיסי של כל הסדנאות הוא לאפשר למשתתפים לבצע את הנלמד על מנת שיוכלו ליישמו בקלות בבית, תוך התחשבות בחומרי הגלם והמכשור המצויים. במהלך הסדנאות יושם דגש להרכב תפריט נכון, לערכים תזונתיים ומשמעותם. את הסדנאות מעביר הצוות המיומן של תותים, בסוף כל סדנא תיערך ארוחה חגיגית.
מחיר לקבוצה- החל מ-95 שקל למשתתף.

תותים
קורנית, אזור תעשייה, משגבטלפון: 04-9999545פקס: 04-9998941


החוויה האיטלקית
טרוור גלאור, מרצה ומדריך טיולים במשך שנים רבות לאיטליה, בעל B.A בהיסטוריה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה ומירב גלאור, מדריכה, ואחראית שיווק ופיתוח, הם האנשים שמאחורי ''החוויה האיטלקית''. בילוי אצלם כולל הרצאה מקורית על איטליה, מופע שירה אופראית, ארוחת שף עם יין ואלכוהול, קטעי משחק ואימפרוביזציה, סיפורים, והכל באווירת הפאמיליה האיטלקית. ניתן להתאים את התכנית לאופי הקבוצה או האירוע (לאירועים פרטיים, חברות, תלמידי בית ספר או בני גיל הזהב), וכן לבחור את מיקומה. בנוסף אפשר להוסיף לה סדנת בישול איטלקי, סדנת פיצות ועוד.
המחיר, 150 שקל לאדם, מינימום 30 איש (עלות מינימלית לאירוע – 4500 שקל).

החוויה האיטלקית- הסיפור והטעם, הרצליהטלפון: טרוור-052-8456711, מירב-052-3580324פקס: 09-9549796

כוכבים במטבח
כוכבים במטבח הוא מקום בילוי. במקום לצאת לעוד מסעדה או בר אפשר לאכול, לשתות ולבלות בסדנאות הבישול הפעילות של כוכבים במטבח עם שפים מקצועיים, ועוד לחזור הביתה עם ידע וניסיון שתוכלו להמשיך וליישם הלאה.
כל הסדנאות במקום מעשיות, בהשתתפות פעילה. אורך סדנא כ- 3 שעות. בימים א'-ה' הסדנאות הן משעה 17:00 עד 20:00 וביום ו' מהשעה 9:00 בבוקר עד 12:00.

סדנאות חודש יוני:

אהבת בשרים, ב- 5.6 וב- 19.6 חוויה לקרניבורים: החל מתהליך קניית הבשר לסוגיו, פירוק וחיתוך הבשר, הכנת רוסטביף, קבבוני טלה, תבשיל כבש, ירך טלה במילוי פירות טרופיים, ירך ברוטב לימון. 220 שקל.

פינוקי המזרח הרחוק, ב- 13.6 וב-27.6
מניחוחות בנגקוק, שנגחאי ואוקינאווה. הכנת סושי: מקי רול, גיוזה, דים סאם, סלט יפני עם אטריות אורז, מרק מיסו, פאד-תאי, צאומיפה, ירקות מוקפצים עם אורז ובשר עגל. 220 שקל.

טיול ערב בברצלונה, ב- 15.6 וב-29.6
חוויה משכרת חושים מארץ הפלמנקו: גספאצ'ו, 4 סוגי טאפאס, כבש בתפוחי אדמה וגרגרי חומוס בנחוח סומק, לחם ספרדי במרווה, סרדינים טריים על מצע ירקות מאודים, סורבה פסיפלורה בליקר מנטה. 220 שקל.

כוכבים במטבח
הלח''י 28 בני ברק
טל: -5705590 – 03