קומבינציות סושי ובר שלא חסר בו דבר בפרנג'ליקו


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

  רצינו קוקטייל חזק ואסי הברמן נענה לאתגר והגיש לנו ''גהינום'' , שוט אבסינט בליקר שוקולד, המשקה שהודלק מולנו בער באש כחלחלה ומרהיבה והוגש במקצוענות מתאים להרמת כוסית חגיגית ומיוחדת . הזמנו בירה מהמגוון הרחב ופנינו לעיין בתפריט המזון

כידוע,יום ראשון בשבוע הוא לא היום המוצלח ביותר ליציאה, ההתפכחות הכואבת מאשליית סוף השבוע והחזרה לשגרה משאירות את רוב הבליינים מצונפים בבתיהם, במיוחד בימים הקרים של תחילת דצמבר.
אבל הביקורת הזאת לא כותבת את עצמה כך שמצאתי את עצמי, יוצא לבלות -לבוש ארבע שכבות ומנסה להדוף את הטרוניות של אחי שלא הבין לאן אני גורר אותו בעיצומו של ג'ט-לג משובח אחרי שחזר מגואה שטופת השמש יום קודם לכן.


ללא שהיות נכנסנו לסושי-בר ''פרנג'ליקו'' ברחוב מוריה 132. המקום היה הומה אך לא עמוס מדי. המבנה הארוך והצר יחסית חולק בחכמה, כשבכניסה מסודרים שולחנות ישיבה מעץ גושני וכהה במגוון גדלים המאפשרים ישיבה נוחה למעוניינים, בחלק הפנימי ממוקם בר גדול מעץ מסיבי בצורת ח' המאפשר קשר עין טוב בין היושבים סביבו וממלא את ייעודו כ PICK-UP BAR- .


מעל לבר מסודרים שורות של בקבוקי משקה ודומה שלא חסר בו דבר, ניגשנו לבדיקה מקיפה וחודרנית (אתם יכולים לסמוך עלינו בעניין הזה) של תפריט המשקאות וגילינו לשמחתנו שאכן לא חסר בו דבר. כדי לבחון את יכולתו של הברמן לנצל את המלאי בקשתי קוקטייל מיוחד ומפתיע ומופתע אכן הייתי כשהוגש לי משקה סמיך בצבע ירקרק מזעזע, אחרי שווידאתי שצפרדעים לא לקחו חלק בתהליך ההכנה לגמתי מן המשקה (ספיישל מוחיטו – עראק, נענע, לימון וקרח מרוסק) בטעם לימונענע שהיה מרענן, טעים ועדין ולא הורגשה בו נוכחות מוגזמת של אלכוהול בדומה לשאר הקוקטיילים שדגמנו, מומלץ מאוד גם ע''י השכן הבררן שמילא ברגע זה את חובתו בכוסית עראק עם קרח.
רצינו קוקטייל חזק ואסי הברמן נענה לאתגר והגיש לנו ''גהינום'' , שוט אבסינט בליקר שוקולד, המשקה שהודלק מולנו בער באש כחלחלה ומרהיבה והוגש במקצוענות מתאים להרמת כוסית חגיגית ומיוחדת .
הזמנו בירה מהמגוון הרחב ופנינו לעיין בתפריט המזון.


כמנת פתיחה הזמנו קומבו מעורב מיוחד – מנה גדולה של 3 סוגי סושי: מאקי סלמון קריספי חם ברוטב טריאקי , סלמון טמפורה וסנדוויץ' שרימפס. המנה הוגשה על מגש דמוי סירת עץ קטנה בצורה מיוחדת ואסתטית שהוסיפה על טעם הדגים הנפלא שהשתלב היטב עם האורז והאבוקדו והורגש היטב דרך רוטב הטריאקי הסמיך במידה. למנה שנייה ניסינו שרימפס שהוקפץ ברוטב שמנת, שום שמיר ופלחי מנגו טריים - מנה פשוטה בבסיסה שזכתה לטוויסט מעניין תודות לפלחי המנגו שהוסיפו רעננות מיוחדת.
לקינוח ירדנו על סורבה פסיפלורה וקצפת שהיה סביר אך לא השאיר חותם בל יימחה , שטפנו את הגרון בצ'ייסר טוב וניגשנו לסכם:

מקום ותיק, נעים ומסביר פנים, מאפשר שילוב מוצלח בין ארוחה קלה לשתיה כבדה, צוות מקצועי ומיומן המנוהל ע''י מושיקו המקבל את פני הנכנסים בחמימות ודומה שהוא מכיר את רובם ככולם. האווירה היתה סולידית בתחילה אך התחממה בהמשך, המוזיקה שגרתית בנוסח גלגל''צ פלוס, נרשם שיפור לקראת הלילה.


דברים שחשוב לדעת:
# עסקיות צהריים בין 12:00-17:00 25% הנחה על 90% מהתפריט. בירה 1+1 חינם.
# מומלץ: שיפודי בקר וגבינה.
# דרושה שליטה טובה בצ'ופסטיקס.

פרנג'ליקו
שד' מוריה 132, חיפה
טלפון: 04-824883