"אכלנו מנה מעט פיקנטית שנקראת 'אש ולהבה' וכוללת אטריות ביצים מוקפצות עם בקר צלוי, נתחי עוף, כרוב, גזר ובצל סגול..." עיינה גל בודקת מה התחדש בסניף אבן גבירול של רשת ריבר. המנות ואיכות האוכל עדיין טובות
העמק משופע במסעדות טובות, אבל נדמה שרובן מתפזרות בישובים הקטנים מסביב, ודווקא בעיר עפולה, בירת העמק, יש מחסור. אנחנו יוצאות לבחון את מסעדת בשרים החדשה
"קיבוץ כברי זכה ביתרון הגובה, בהיותו ממוקם בראשה של גבעה בגליל המערבי. הזוכים ביתרון ידעו לנצל אותו כמו שצריך..." עיינה גל, הבראנץ' המפורסמת של אדלינה – שילוב בין מטבח גלילי לים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד
"הייתכן שנמצא בר צפוני שבו מבלים אנשים בגילאי השלושים, מבלי שיהיה עמוס חיילים נוטפי הורמונים?..." עיינה גל מבקרת בבר-מסעדה בליס שבקיבוץ בית אלפא. תוך שתיית כוס קאווה שדובדבן בתחתיתה, היא בוחנת את הקהל: לטעמה
"מסעדת נחלים ממוקמת בפינת חן, על גדות נחל החצבני, ממש רגע אחרי שהוא מתמזג עם הדן. מי שהתמזל מזלו והוא יושב באחד השולחנות בחוץ, גועשים המים מול עיניו והרחש שלהם נשמע ברקע..." עיינה גל שואפת טבע במסעדת נחלים
"הסינטה, אגב, הייתה נהדרת – עשויה במידה הנכונה, עסיסית ומלאת טעם..." עיינה גל חוזרת למחוזות ילדותה במסעת פינגוין שבנהרייה. היא כבר חוגגת את שנתה השבעים, אך מסעדת הדגל של שדרות הגעתון ממשיכה לחדש את פניה
"מי שלא מספיק להיכנס יכול להתקשר מראש ולבקש את הקפה שלו עד לאוטו – עוצרים ליד המסעדה, ואחד החבר'ה מקפיץ אליכם את ההזמנה עד לרכב. שכונתי על אמת..." עיינה גל נהנית משישי אחר הצהריים בבית הקפה שטרודל קפה, חיפה
"הקהל, המונה סטודנטים, בוהמיינים ואנשי ספר, לוקח חלק במועדונים של רודיאו פאב, כמו לדוגמה 'מועדון הפייפ' שנפגש בכל יום רביעי האחרון בחודש ובמסגרתו מעשנים החברים, בני 18-80, ממקטרות..." עיינה גל, רודיאו פאב, חיפה
עיינה גל מטפסת בדרך ההר הפתלתלה כדי להגיע אל מסעדת חוות התבלינים שבגלבוע. היא מוצאת חוות תבלינים שאחראית על תיבול כל המנות שיוצאות מן המטבח, ואלו אינן שגרתיות בפני עצמן. נסו גם את הקינוחים בצהרי יום שישי
"בבקרים מארח טראפלס את אורחי הצימרים לארוחת בוקר מפנקת, הכוללת מבחר גבינות, ממרחים תוצרת בית, לחמים הנאפים במקום, ביצים ומיצים טבעיים. בערבים מגיעים התיירים במיוחד בשביל המתוקים..." עיינה גל, טראפלס, מנות
"עקבנו אחרי הקבוע אל הבופה, הסתכלנו כה וכה, והחלטנו ללכת על זה: ארוחת צהריים בכתום עולה פחות מ-40 שקלים, ומקבלים בה מנה עיקרית אחת עם תוספות וסלטים ללא הגבלה..." עיינה גל מוצאת אוכל מהיר וטוב במסעדת כתום, חיפה
עיינה גל מבקרת במסעדת סטקייה בכפר הכשרה למהדרין, הממוקמת ביישוב יערה הצפוני, הקטן והמרוחק. בשעת צהריים עמוסה המסעדה המשפחתית והקטנה באנשים ששוב שבים וחוזרים כדי ליהנות מהמנות המעולות ומהאווירה הנינוחה
"שילוב מיוחד של בר, בית קפה שאנטי ומסעדה כשרה – ואיך שהוא הכול מתמזג יחד לחלל גדול, פתוח אל הים, לא מתיימר אבל עדיין שומר על טעם טוב..." עיינה גל מוצאת זמן להיפגש עם השכנה במסעדת שאלתיאלי שעל חוף ימה של חיפה
עיינה גל מבקרת במסעדת הבית בעין חוד, ומספרת סיפור נעים: בקצהו של שביל מפותל נמצאת מסעדה קטנה נטולת תפריט, ובמטבח מכינה אימא כל יום רק את מה שמתחשק לה. והתוצאות? נסו לספור את מספר המנות הנהדרות בעצמכם
"שוב מתבררת האמת, כשהמוצר הוא טוב וכשיודעים לטפל בו היטב, יש מקום להצלחה אפילו בגוב האריות הצפוף של סושיות אבן גבירול..." עיינה גל מגיעה חסרת ציפיות לסושייה סקאיי באבן גבירול תל אביב, ומוצאת המון הפתעות
"קונספט קולינרי פשוט וקולע: נעים, ביתי, לא מתיימר או יקר. צירלין מכין "אוכל של אימא", לא אימא מסוימת, אלא אמהות-כל-העולם: רוסיות, גרוזיניות, רומניות, איטלקיות וגם חומוס..." בשישי גשום רוצה עיינה גל כפית סוכר
"השווארמה המהוללת של המסעדה הייתה עסיסית, ריחנית ופשוט מצוינת, וניסינו גם כמה כדורי פלאפל מטוגנים, שפתחו לנו את התיאבון למנות הבשר העיקריות..." עיינה גל מלקקת שפתיים במסעדת האחים מנדלואי
"עשינו לעצמנו שולחן טעימות וקיבלנו קצת מכל הסוגי החומוסים: מסבחה שהייתה פיקנטית ומעולה, חומוס פול מצוין וחומוס חצילים מטוגנים וביצה קשה..." עיינה גל מוצאת פנינה בעפולה ושמה החומוסיה של אורנית
"אכלתי פילה בקר רך וטוב, שהחליק אל הבטן המלאה כאילו מעולם לא היו בה עשרים סוגי סלטים. הוא היה עדין, לא כבד ולא מפוצץ, עשוי כהלכה וטעים מאד. אסי העניק לפרגיות שלו את הציון "דה בסט".." עיינה גל מדווחת מהזקן והים
''מהר מאד, הגיעו המנות לשולחן: סלט פלורנטין שהתגלה מהר מאד כבחירה מקורית, לזניית חצילים שמלאה את תפקידה בתור מנה עיקרית, ופסטה פירנצה עם קישואים...'' עיינה גל בוחרת באלתר נתיב כנקודת פתיחה ליום חיפושים מאסיבי
''אני מקבלת ליקר שנקרא באטר שוט, שכשמו כן הוא: בטעם סוכריית חמאה. מדובר במשקה בנות נהדר...'' עיינה גל מבקרת ב YBAR ומציינת ש''אם הברמן יודע להכין לבנות משקאות בטעם מיץ שיפילו אותן לרצפה, הרי שהוא ברמן מצוין''
''טוטון, פועלת 43 שנה באיזור סמטאות האמנים בדרומה של יפו העתיקה. התפריט צרפתי, והמנות בו מחולקות לדגים, פירות ים, פסטות, סלטים ועוד. לא תמצאו טעמים כאלה בשום בית קפה רשתי...'' עיינה גל מגלה אוצר חדש ושמו טוטון
''ג'ולי מספרת לנו על מאכלים מצריים מסורתיים שהיא נוהגת להכין ולהגיש: סופריטו- שהוא תבשיל בקר או עוף עם תפוחי אדמה, עלי גפן, כרוב או ארטישוק ממולאים...'' עיינה גל מספרת: ככה זה אצל ג'ולי כל יום עושה מה-בא-לה
''מה אכלנו? פקורה- כרובית, תפוח אדמה, חצילים ותרד מטוגנים בצפוי קמח חומוס ותבלינים, פראטה- לחם ממולא בסגנון ''פיצה'' עם רוטב עגבניות, טאלי- מגש הודי מסורתי עם אורז...'' עיינה גל מגלה שהכל אפשרי בסאב קוצ' מילגה
''הכבדים האלה היו אחד המעדנים הטעימים ביותר בהם נתקלתי. הם היו רכים ועסיסיים, שמנוניים ונפלאים. לא היה דמיון בינם לבין מנת הכבדים הרגילה המוגשת ברוב המסעדות...'' עיינה גל גילתה במקרה דרך המובילה לדרך המשי