מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> ביקורת על מסעדת סטקייה בכפר, יערה

סטקייה בכפר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עיינה גל מבקרת במסעדת סטקייה בכפר הכשרה למהדרין, הממוקמת ביישוב יערה הצפוני, הקטן והמרוחק. בשעת צהריים עמוסה המסעדה המשפחתית והקטנה באנשים ששוב שבים וחוזרים כדי ליהנות מהמנות המעולות ומהאווירה הנינוחה

אמצע השבוע, צהרי היום. במושב יערה הצפוני, הקטן והמרוחק הומה מסעדת הבשרים סטקייה בכפר באדם. גברים, נשים וטף, חובשי כיפה ודוברי אנגלית, צעירים ומבוגרים – כולם מסבים סביב השולחנות המרווחים, נהנים מארוחת צהריים טובה.

לפני יותר מעשור התחילה סטקייה בכפר המשפחתית והכשרה למהדרין לפעול. את מבנה המסעדה בנה אבי המשפחה, אם המשפחה היא שאמונה על המטבח, ולצדה עובדת היום גם הבת, שפית בוגרת תדמור, שמעדכנת את הטעמים הביתיים ומוסיפה להם ניחוח עכשווי. התפריט של סטקייה בכפר מתהדר במנות בשרים ודגים שנעשים על הגריל, והוא כולל נתח קצבים מומלץ, פילה אמנון במרינדה עם עשבי תיבול, רוזמרין, טימין, שום, לימון ושמן זית, תוספות, ניגובים, ארוחות בוקר, מנות לילדים, לצמחונים ותפריט אלכוהול מכובד.

אנחנו מתיישבות על כיסאות העור הנוחים, ומיד מוגשים לפנינו מבחר סלטים תוצרת בית סטקייה בכפר: חציל ברוטב מרוקאי, חציל עם פלפלים, חציל במיונז, סלק, גזר מזרחי וכמובן – החומוס המפורסם של סטקייה בכפר, שגם אותו עושים בבית. כוכב הסלטים הוא לטעמנו סלט הירקות הישראלי והטרי, שעשוי בפשטות, מתובל היטב ובולט בעיקר בזכות המלפפונים והעגבניות היפהפיים שמעטרים אותו ונלעסים בפה, מאופיינים בטריות מהסוג שאינו מותיר שום מקום לספק: את הירקות האלה קנו היום בבוקר, בחרו את הכי יפים והכי עסיסיים, וחתכו אותם ממש עכשיו.

אחרי שלב הסלטים אנחנו מתקדמות לעיקריות: קבבוני טלה ומנת כבדי עוף. הקבבונים, בצורת קציצות שטוחות, הם טובים למדי, אבל כבד העוף הוא פשוט מצוין, ואנחנו מתמוגגות עליו באיטיות רבה. הוא עשוי במידה, לא שרוף ולא חי, מתובל ונימוח – מנה זו הסבירה לנו מה הביא למסעדת סטקייה בכפר את כל האנשים האלה שנמצאים סביבנו, וגרם להם למלא מסעדה משפחתית קטנה ביישוב מרוחק ולא מוכר.

האווירה במסעדת סטקייה בכפר אמנם אינה מחייבת, אבל יש בה משהו מכובד. היינו יכולות להגיע לכאן עם כל המשפחה ולציין אירוע כמו יום הולדת או שמחה אחרת; הפעם הגענו לבד, שתי חברות, מנהלות שיחת עדכונים יום-יומית. בערב, כשקריר, ניתן לשבת במרפסת המקורה שמחוץ לסטקייה בכפר, ולהתפנק על אוויר הרים גלילי וממוזג, מהסוג שלא מכירים באזור המרכז.

אנחנו מסיימות את הארוחה, מביטות שוב בשאר הסועדים הרבים וחושבות לעצמנו שהם בוודאי חוזרים בכל פעם מחדש אל סטקייה בכפר, ואנחנו גם יודעות בדיוק למה. איכות כזו של אוכל, בצירוף פשטות באווירה וחום של בית, הם מתכון בטוח לארוחה טובה ולבילוי ערב נעים עם האנשים שאתם אוהבים.