Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת נחלים

נחלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מסעדת נחלים ממוקמת בפינת חן, על גדות נחל החצבני, ממש רגע אחרי שהוא מתמזג עם הדן. מי שהתמזל מזלו והוא יושב באחד השולחנות בחוץ, גועשים המים מול עיניו והרחש שלהם נשמע ברקע..." עיינה גל שואפת טבע במסעדת נחלים

לא בכדי פועלת מסעדת נחלים כבר ארבע עשרה שנים ברציפות, ועוד באחת הנקודות הרחוקות ביותר מאזור המרכז. לא בכדי ממשיכים להגיע אליה אנשים במיוחד וממרחק, ולא בכדי לא מתפשרים אורחי הצימרים ובתי המלון של הגליל העליון על מסעדה זולה באזור. לא בכדי מתגלגל השם נחלים על לשונם של רבים. לא בכדי, כי מסעדת נחלים משלבת באופן נפלא ונדיר חוויית אכילה נהדרת עם אוכל טוב. פשוט כך.

מסעדת נחלים ממוקמת בפינת חן, על גדות נחל החצבני, ממש רגע אחרי שהוא מתמזג עם הדן. מי שהתמזל מזלו והוא יושב באחד השולחנות בחוץ, גועשים המים מול עיניו והרחש שלהם נשמע ברקע. עלים צהבהבים מעטרים את השולחנות של מסעדת נחלים עוד בטרם מוגש עליהם דבר מה; המעצב של נחלים, הלוא הוא הטבע, נותן כאן את חתימת ידו המקורית.

התפריט של מסעדת נחלים הוא צרפתי, איטלקי, כפרי ואפילו פרובאנסי במידה מסוימת. מככבות בו מנות בשר, דגים ופירות ים, כאשר מרבית חומרי הגלם הם מקומיים מהגליל. גם היינות – רובם ישראליים – מובאים לרוב מיקבי בוטיק גליליים, וגם כשנמזג לכוסי יין מיקב בנימינה, אני יכולה להבחין שענביו גדלו בכרמים בגליל העליון וברמת הגולן.

לפתיחה אנחנו מתחילות עם אנטיפסטי ולחם הבית, המוגש בליווי ממרחים. היין מוסיף לחוויית האכילה, ובעל הבית מסביר לנו שמיד אחרי הביס הראשון נאטמת הלשון בשכבת שומנים שחוסמים את בלוטות הטעם. לגימת יין בין טעימה לטעימה מסירה את השומנים האלה, ומאפשרת לחוש בטעם הרענן בכל נגיסה מחדש.

אנחנו ממשיכות לסלט בריאות שהתעורר ממש עכשיו ופותח לנו את התיאבון, ומתפלאות על טיבה של המנה הראשונה, רביולי חצילים עם פטריות, קונפי עגבניות ואספרגוס. הרביולי והחצילים מחליקים בגרון, הטעם מעט מעושן, ואנחנו מגלות שגם את הרביולי עצמו, באופן לא מפתיע, מכינים כאן במסעדת נחלים.

למנה עיקרית אנחנו אוכלות פילה סלמון ורוד ויפה, המוגש על מצע פירה בזיליקום בליווי ריבת בצל. הליווי טעים לא פחות מהדג עצמו, שמגיע לכאן טרי מהים. בנחלים גם את הרטבים מכינים במקום: במכונת בלנד מיוחד מערבבים עשבי תיבול מיובשים, ומכאן הטעמים המיוחדים של התבלינים והרטבים לצד המנות.

הנוף לצד נחלים משתנה עם עונות השנה, התפריט לא. כמו במסעדות קטנות באירופה, שאליהן תיכנס גם בעוד עשור והתפריט עדיין יהיה זהה, כך גם כאן. מה שכן משתנה מדי יום הוא מנות הספיישל, והכמות שלהן זהה כמעט לכמות המנות בתפריט. כל אחד ימצא כאן מה לאכול.

המנה שחותמת את הארוחה שלנו היא פילה רוסיני. כבד האווז רך, עסיסי ונעים על הלשון, והבשר עצמו מענג. הפירה מוגש הפעם עם נגיעות כמהין, וכרגיל, יש בו משהו שאין בפירה במקום אחר.

לקינוח כבר כמעט ואין לנו מקום, אבל אנחנו מלקקות את קרם הווניל עם התותים הטריים, וחושבות שאין מקום טוב יותר להעביר בו את שעת אחר הצהריים של יום שישי ממסעדת נחלים. המים עדיין גועשים ומרעישים, הבטן שלנו שלווה, ואם היינו חושבות על זה מראש, היינו מביאות אתנו מחצלת קטנה ופורשות אותה ליד הגדה, על הדשא, לנמנום גלילי מושלם שייתן לחוויה הזו סיומת ראויה.

הביקור במסעדת נחלים נערך לפני חג הפסח