Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אדלינה קיבוץ כברי

אדלינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"קיבוץ כברי זכה ביתרון הגובה, בהיותו ממוקם בראשה של גבעה בגליל המערבי. הזוכים ביתרון ידעו לנצל אותו כמו שצריך..." עיינה גל, הבראנץ' המפורסמת של אדלינה – שילוב בין מטבח גלילי לים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד

קיבוץ כברי זכה ביתרון הגובה, בהיותו ממוקם בראשה של גבעה בגליל המערבי. הזוכים ביתרון ידעו לנצל אותו כמו שצריך והציבו את מסעדת השף אדלינה באחת הנקודות הטובות ביותר ביישוב, בצדה המערבי של הגבעה. אותנו הושיבו ליד החלון, כך שמולנו נפער נוף צהריים מרגיע של מישור וים, מפרץ והרי לבנון. אנחנו כבר נהנים, ועדיין לא הכנסנו דבר לפה. למען האמת גם המבנה המיוחד של מסעדת אדלינה דורש אזכור. זהו בניין אבן יפה עתיק אך משופץ, שגפנים מטפסים עליו מצדדיו. כאמור, חוויית הכפר והשלווה מתחילה עוד בטרם מוגשות המנות.

הגענו לאדלינה בצהרי יום שישי, כדי לטעום את הבראנץ' המפורסם באזור. שעות ההגשה בימי שישי הן מ-11:00 ועד 15:00, ובתפריט: מנות טאפאס לפתיחה, מנות עיקריות לבחירה מתפריט, תה קר מצמחי הגינה וקינוח.

אדלינה מגדירה את עצמה כשילוב בין מטבח גלילי למטבח ים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד, ומבחר הטאפאס המוגשים בתחילת הארוחה מבהיר את הקשר הזה. מבין מגוון מנות הפתיחה שכללו בין השאר ירקות קלויים, גבינת פטה, טחינה ירוקה וקרם חציל קלוי עם קצח, אהבנו בעיקר את הכרובית בטחינה. כולן היו קלילות ופתחו לנו את התיאבון לקראת העיקריות שבחרנו.

מחירן של המנות העיקריות במסגרת הבראנץ' הוא 66, 79 או 89 ₪, והוא יהיה זה שיקבע את מחיר הארוחה כולה. אנחנו בחרנו בשתי מנות מעולות: צלע לבן ברוטב יין אדום וציר בקר, שהוגשה על מצע פירה, ופסטה עם כבדים. מיד כשהתחלנו לטעום הבנו שעשינו בחירה מצוינת. הפסטה הייתה נהדרת, הכבדים רכים ונימוחים ושילוב הטעמים עדין וטוב. בשר החזיר היה פשוט מושלם – עסיסי, שמן, מלא טעם ונוכחות. הפירה שעליו הוא הוגש השלים את המנה, ואנחנו סיימנו את שתי המנות לא רק שבעות, אלא גם מסופקות ומלאות נחת מהטעמים.

לקינוח הוגשה לנו כנפאה ביתית. שתינו לא אוהדות את הממתק, והיינו מעט סקפטיות, אלא שהפעם היה הקינוח השעיר מלבב, וכילינו אותו עד תום. הגרסה הביתית של אדלינה, המוגשת עם גלידה, העניקה לו פרשנות מדליקה ששבתה אותנו. אין מה לומר, לאדלינה יש הכול - אוכל, אווירה ונוף. סעו לכברי, טפסו על הגבעה ושבו מול הים. הצוות והשף יעשו את השאר.