''מה אכלנו? פקורה- כרובית, תפוח אדמה, חצילים ותרד מטוגנים בצפוי קמח חומוס ותבלינים, פראטה- לחם ממולא בסגנון ''פיצה'' עם רוטב עגבניות, טאלי- מגש הודי מסורתי עם אורז...'' עיינה גל מגלה שהכל אפשרי בסאב קוצ' מילגה
מירבי הייתה בהודו, והיא דואגת שאני תמיד אזכור שאני לא הייתי. זה יכול לבוא בצורת סיפורי הווי שגורמים לי לחשוק את השפתיים בקנאות ולהגיד ''אז מה, גם בדרום אמריקה יש קטעים'', ויכול להגיע בצורת תיאורים מגרים של מאכלים אותנטיים, שגורמים לי לפתוח יומן ולהתחיל לחפש מועד בו יש לי איזה חודש או חודשיים פנויים לטוס להסתובב קצת בהודו.
מה שיפה בתיאורי האוכל שלה הוא שהם תמיד פשוטים: לחם הודי מוקף בתבשילי ירקות נשמע כמו מעדן, מאפה תפוחי אדמה מצטייר מפיה כגורמה. וכך, כשאני מרוכזת בתאווה שלי לנסות ולטעום פעם אחת ולתמיד את המטעמים ההודיים עליהם אני רק שומעת כל הזמן, מירבי גוררת אותי לסב-קוץ' מילגה.
''סב קוץ' מילגה'', הכל אפשרי. מסתבר שגם להקים מסעדה ובר בסגנון הודי אסלי בפלורנטין שבדרום תל אביב זה אפשרי, כי המקום הזה עובד כבר מספר שנים וכבר תפס שם ומוניטין בעיר. באים הנה חבר'ה שרוצים להיזכר ולהתרפק על הזיכרונות, חבר'ה שסתם אוהבים את האווירה או חבר'ה כמוני, שלא היו בהודו אבל לא מוכנים לוותר כל כך בקלות על הניסיון להרגיש איך זה.
הסב קוץ' מילגה הוא מקום גדול מאד: הוא מצוי בבניין דרום תל אביבי ומתפרש על פני שלוש קומות, לא פחות. בקומה הראשונה יש בר אפלולי, אבל בשאר הקומות יש בעיקר ספות שמקיפות שולחנות ויוצרות ''סלונים'', כאלה שמתאימים מאד לארוחה של חבורה גדולה או אפילו לחגיגת אירוע בחבר'ה.
למרות שסתם באנו לאכול, נדמה שמסביב יש התרחשויות: אפשר לקנות כל מיני פריטים מגניבים מהודו, מסביב יושבים תיירים, הברמנים והמלצריות מסתחבקים עם כולם. התיישבנו בספה גדולה לבד, אבל לא נשארנו בודדות הרבה זמן, כי שני חבר'ה הצטרפו אלינו באווירה סחבקית. במקום ללכת ולאכול בבופה, בחרנו להזמין כמה מנות לדוגמא כדי להתרשם מהמקום וכדי שאני אוכל סוף סוף להבין על מה מירבי מדברת כשהיא כה משבחת את האוכל ההודי.
מה אכלנו? פקורה- כרובית, תפוח אדמה, חצילים ותרד מטוגנים בצפוי קמח חומוס ותבלינים, פראטה-לחם ממולא בסגנון ''פיצה'' עם רוטב עגבניות, גבינה ובזיליקום, טאלי- מגש הודי מסורתי עם אורז, צ'פטי (הפיתה ההודית הטעימה) ושלושה תבשילי ירקות בהם טובלים את הפיתה, מערבבים עם האורז ואוכלים, וגם תבשיל תרד עם גבינת פניר וחלב קוקוס, שהייתי חייבת להודות שלא נתקלתי במנה כזאת בשום מקום אחר.
''נו,את רואה''? הוכיחה אותי מירבי, כשישבנו שבעות ומרוצות על הספה ושתינו תה. נאלצתי להסכים שאכן, האוכל ההודי מיוחד ביותר. אבל היה משהו גם במקום בו התנסתי בו שהוסיף לטעם. הסב קוץ' מילגה היא מסעדה הודית עם טעם של חו''ל, פשוטו כמשמעו. מי שלא היה בהודו ולא יכול כרגע, אבל חייב לנסות את הטעם המיוחד- זה המקום בשבילו.
סאב קוצ' מילגה
המשביר 22, (כניסה מדרך יפו), פלורנטין, תל אביב
03-6813412
-
מסעדה הודית עם טעם של חו"ל
-
אפשר לקנות כל מיני פריטים מהודו
-
"סב קוץ' מילגה", הכל אפשרי
-
הודו מעבר לפינה