מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על בית הקפה טראפלס מנות

טראפלס


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בבקרים מארח טראפלס את אורחי הצימרים לארוחת בוקר מפנקת, הכוללת מבחר גבינות, ממרחים תוצרת בית, לחמים הנאפים במקום, ביצים ומיצים טבעיים. בערבים מגיעים התיירים במיוחד בשביל המתוקים..." עיינה גל, טראפלס, מנות

במנות, מושב קטן בגליל המערבי, יש 100 יחידות צימרים. מדי סוף שבוע הוא מתמלא בעשרות זוגות ומשפחות מכל הסוגים והמינים מכל טוב עם ישראל, שמגיעים לישוב הפסטורלי כדי לנפוש ולהתנתק, ליהנות מרוח צפונית מרעננת ומשקט נקי. אנחנו לא מתארחות באחד מהצימרים, אלא סוטות במיוחד מהכביש הראשי כדי להיכנס ליישוב ולטעום את המתוקים של בית הקפה והקונדיטוריה טראפלס.

בדרך ליישוב מנות מתפתל הכביש בין חורש ירוק מכל עבר, והידיעה שבקצהו ממתין לנו טראפלס הקטן והאקסקלוסיבי הופכת את הטיול ליפה יותר משהוא בלאו-הכי. אנחנו מוצאות את טראפלס בקלות, הוא משולט כהלכה. עם הכניסה לחדר עשוי עץ אנחנו מיד חשות באווירה החמימה והמלטפת, וזה עוד לפני שאנחנו מבחינות בוויטרינה.

קירות, שולחנות וכסאות עץ, ובצד ויטרינת זכוכית עמוסת מתוקים. אנחנו ניגשות נרגשות לבחון אותם: יש כאן פאי פקאן, פאי פרג, פאי תפוחים, עוגת גבינה פירורים, גבינה עם פירות יער, סופלה שוקולד חם, טריקולד, כיפת שוקולד, מוס שוקולד ועוד ועוד ועוד. "אתן יותר בקטע של שוקולד, או של גבינה?" שואל אותנו איציק, בעל הבית והקונדיטור של טראפלס, האמון על הכנת כל הדברים הטובים האלה. "גם וגם", אנחנו עונות במקהלה, ובוחרות לטעום את פאי הפרג, את עוגת הטריקולד ואת עוגת הגבינה.

פאי הפרג מעולה. הבצק פריך וטרי, ואת הפרג מבשל איציק עם הרבה חמאה וצימוקים, כך הוא מספר לנו, האיכות הזו מורגשת היטב בטעם העסיסי והמתובל של הפרג. בכלל, הכול כאן תוצרת בית, אפילו הלחמים, וגם חומרי הגלם עצמם הם מעולים ומשובחים ביותר – שוקולד בלגי, חמאה מובחרת ועוד. בבקרים מארח טראפלס את אורחי הצימרים – לא רק של איציק אלא של כל המושב – לארוחת בוקר מפנקת, הכוללת מבחר גבינות, ממרחים תוצרת בית, לחמים הנאפים במקום, ביצים ומיצים טבעיים סחוטים. בערבים מגיעים התיירים, כמו גם לקוחות מהסביבה, במיוחד בשביל המתוקים.

עוגת הגבינה-פירורים שלנו נהדרת, רכה, מתוקה ונימוחה. גם הטריקולד מהנה, ובמיוחד אנחנו אוהבות את ציפוי השוקולד שלו, שמזכיר לנו טעם של פעם. אנחנו מתקדמות באכילה טעימה אחר טעימה, כדי ליהנות מהרגע כמה שיותר, וחוץ מזה בבית הקפה טראפלס כיף לקחת את הזמן, ליהנות מהמתיקות בשלווה, לתת לשקט של המושב הצפוני לחלחל מבעד לחלונות ולהרגיע מבפנים.

על שתי כוסות קפה הפוך נהדרות אנחנו מלקקות את הכפיות שלנו, שפעם עמוסות בפרג עשיר, פעם במוס מלהיב ופעם בגבינה מתקתקה. לא צריך לשים סוכר בקפה, המתיקות מציפה את הכול. אם אתם בדיאטה, אולי לא כדאי לכם לאתגר את עצמכם עם טראפלס – זה עשוי להיות קשה מנשוא. אבל אם אתם רוצים פינוק מתוק ובמקרה מזדמנים לגליל המערבי – פרגנו לכם שעה של טעם טוב ואווירה נעימה בבית הקפה הקטן והסימפטי הזה. תראו שתצאו משם עם מתוק בלב.