השבוע חל יום חיל הים הישראלי, ואנחנו באתר 2eat מעדיפים, כמובן, לציין את המאורע בצורה קולינארית. הנה ארבע מסעדות שיכולות להתאים לחגיגות ים: לא רק שמגישים בהן דגים ומאכלי ים – חלקן ממוקמות ממש על החוף
עונת החתונות הרשמית הסתיימה, אבל דווקא בחורף משתלם יותר, לפעמים, לעשות אירועים. מעבר למחירים שצונחים בצורה דרסטית – יש משהו רומנטי בחתונה חורפית וגשומה. שלא לדבר על כך שלכם אף אחד לא יגיר גלונים של זיעה על רחבת הריקודים. הנה כמה הצעות רעיונות לקייטרינג, שישב לכם בול על האירוע החורפי
חם בטבריה וגם בתל אביב ועוד יותר באילת. ואין כמו ארוחה על חוף הים, עם בריזה, שקיעה ורחש גלים ברקע. ארבע המלצות שיגרמו לכם להתחיל לאהוב את הקיץ...
שמעתם פעם את המושגים ''מבשלים אורח חיים בריא'', ''מבשלים ומתופפים'', ''מבשלים יופי" או ''מבשלים ושרים''?. שף יובל שיפמן, מייצר טרנדים סדרתי, מארגן אירועי תוכן קולינאריים שממלאים את המשתתפים בתוכן מרתק לא פחות מאשר באוכל משובח, והכל, תוך כדי סיפורים, בדיחות ,טיפים ואנרגיה חיובית
הוא עזב את אוויר ההרים הירושלמי לטובת עיר האורות הדרומית כבר לפני שש שנים ואת הבישול שלו הוא מגדיר כפיוז'ן מרוקאי ים תיכוני. כרטיס ביקור עם אלון חן ממסעדת בוסטון פיש&גריל
אם התסריט הקבוע של הנופשים באילת הוא שתי משפחות בחופשה שמתלבטות איפה לאכול כשהילדים לוחצים על מזון עתיר פחמימות ומטוגן (''מקדונלד'ס! מקדונלד'ס!''), הנשים על סלט ירוק עם רוטב ויניגרט והגברים על סטייק עבה ומדמם - בוסטון תספק את כולם, ובכל זאת, תתגאה במיוחד במאכלי הים שלה
אחרי 40 טורים על קפה, אבנר מירב מגיע סוף סוף לעיקר ומתחבר לרגשותיו והוא עושה את זה על ספל אספרסו, כמובן
אבנר מירב, הבריסטה האינטלקטואל הפרטי שלנו, ממשיך בחיפושיו אחרי הקפה הכל-ישראלי. המנגל של יום העצמאות בו אכל סטייק דרום אמריקאי עם סחוג ומרח על ההמבורגר האמריקאי קצת חומוס (עם סכין פלסטיק כמובן) העלה בו מחשבות
איך מכינים אספרסו מקצועי בתנאים ביתיים? איך מקציפים חלב לקפוצ'ינו בלי מכונת קיטור ומה צריך לעשות לקפה הפילטר לפני ששופכים עליו את המים הרותחים כדי שיצא במיטבו? אבנר מירב חושף את הסודות הכי שמורים של הבריסטות למען מי שחולמים להפוך את הסלון שלהם לבית קפה מהסוג האישי
מה בין קפה לפסח? הרבה יותר ממה שנדמה לכם. אבנר מירב מקופישופ אונליין מבהיר באופן סופי שקפה הוא כשר לפסח, שבדומה לחג גם הוא מסמל חירות ופריחה, ויש לו כמובן תפקיד בליל הסדר: לאושש אותנו מהארוחה הכבדה ומכמויות היין הבלתי מוגבלות ולעזור לנו לחזור הביתה בשלום
הפול המפורסם ביותר בעולם הוא פול הקפה. ישנו רק פול אחד ותיק ממנו בהיסטוריה האנושית והוא ''סיינט פול'', הקדוש הנוצרי. אבנר מירב מקדיש הפעם את טורו לפול החביב עליו, פול הקפה
הבריסטה הפרטי שלנו, אבנר מירב, נפרד בצער ובאהבה מיוסק'ה שידלובסקי, המייסד והבעלים של קפה מנגו בכפר סבא, שבשנה וחצי האחרונות היה בין היתר גם הבוס שלו
אבנר מירב תוהה על סוד הצלחתן של רשתות הקפה הגדולות בטור ציני ופסימי
מה הקשר בין הולנטיינז דיי לקפה? הבריסטה אבנר מירב הצליח להמציא תיאוריה שמסבירה את הפופולאריות של שניהם. רמז: השפעתם על החשק המיני
את טורו הפעם מקדיש הבריסטה אבנר מירב לקפה נמס, קפה ירוד ומעורר סלידה לטענתו, שמשום מה התחבב מאוד על הישראלים
כשאנחנו נפגשים, אני שואל אותה: ''נשתה קפה או בירה?'' ומתפלל שהיא לא תבקש קפה, כי עוד קצת קפאין ואני איהפך לתזזיתי מאוד וזה לא הרושם שאני רוצה לעשות בדייט ראשון. למזלי, היא אומרת ''אני אשמח לקוקטייל''
אבנר מירב, בריסטה מדופלם שכבר חגג סילבסטר או שניים, יודע שחוקי מרפי לא פוסחים גם על הלילה הזה. מי יתנשק עם מי (ומי לא יתנשק), מי ייתקע בשירותים בדיוק בחצות ומה אסור לכם לשתות גם אם זה על חשבון הבית. הסילבסטר על פי מרפי
החורף הוא עונה של קפה, אבל משום מה השנה הוא הגיע רק לכוס קפה והמשיך הלאה. לא שזה משנה לי, הרי יש בכינרת מספיק מים בשביל להכין אספרסו לכו-ל-ם, ובכל זאת, יש משהו בחורף שגורם לקפה להיות יותר טוב.
אבנר מירב מקופישופ אונליין מסביר הפעם למה כדאי להעדיף קפה אורגני. רמז: לא רק בגלל הטעם
אבנר מירב, בריסטה מדופלם, מגלה איך אפשר להכין קפוצ'ינו מוקצף ומקצועי בתנאים ביתיים. הטור למי שרוצה לעשות רושם על האורחים (או להתפנק בעצמו).
אבנר מירב מגלה מאיפה נדבק לקפה נמס הכינוי ''נס'', מהו מקורו של השם מוקה ומה עומד מאחורי הטיפ שאנחנו משאירים למלצר.
השנה העברית החדשה נחגגת בארוחות ענק, כינוסים משפחתיים, מתנות, צומות ושאר מסורות. בין כל התפוחים בדבש, היין, הרימונים, הלולב והאתרוגים, מבקש אבנר מירב להזכיר גם את ספל הקפה ולראות בו חלק ממסורת החג.
כל ישראלי שני ייצא מהארץ בחגים הקרובים וימצא את עצמו שותה קפה באיזשהו מקום בעולם. אבנר מירב מקופישופ אונליין, ממפה הפעם את משקאות הקפה שמוגשים ברחבי הגלובוס.
קפה לא רק שותים, מסתבר. אפשר לדשן אתו עציצים ולתעתע בעזרתו כלבי גישוש, ואלו רק הדוגמאות הצנועות. אבנר מירב מקופישופ אונליין מדווח הפעם על השימושים הבלתי קונבנציונליים בקפה.
יש אנשים שמתקבעים על דרך הכנת הקפה שלהם, טוען אבנר מירב בצער. הוא עצמו יוצא בכל בוקר להרפתקה חדשה ומנסה להכין את הקפה בדרכים מקוריות. עם השנים צבר רשימה ארוכה של טיפים לשדרוג הקפה הביתי ואת מדורו הפעם הוא מקדיש להם.