על השולחן נחתה מחבת ברזל שחורה ולוהטת ובה קוסקוס עם שרימפס, קלמרי ומולים. בראשם, כמו מפקד גאה, סרטן כחול חצוי לשניים. המנה היתה נדיבה ומצוינת. הקוסקוס תובל בפלחי אשכולית אדומה, שהוסיפה למיזם חמצמצות מרעננת ומפתיעה. כשהרמנו את הראש, הגיעה לשולחן מנת צלעות טלה ביין. רוטב היין היה עשיר ומתקתק והשתלב ברכות עם הטלה ופירה הבטטה
הפסטיבל הרביעי של נחלת בנימין יתקיים בסימן אופנה עם כבוד לשדרת הטקסטיל התל-אביבית, למעצבי האופנה היושבים ברחוב ולחנויות הבדים הוותיקות. הצצה לארבע מסעדות במתחם ש''הולבשו'' על ידי מעצבי אופנה
אנטרקוט טוב מתחיל בבחירה נכונה של הבשר, אומר יריב סלמה מ''ל'אנטרקוט''. הוא צריך להיות מיושן היטב ועם כמה שיותר שומן, והכי חשוב לאכול אותו מדיום-רייר. השאלון הפעם עם מי שחתום על האנטרקוטים הטובים בעיר
אג'נדה, מסעדת הבשרים החדשה בנמל ת''א, מציעה מגוון עסקיות, הכוללות מנה ראשונה, עקרית ושתיה.
אוהבים נקניקיות? ומה עם תפוחי אדמה? בסוף השבוע הבא, 12-13 במאי ולקראת ל''ג בעומר, יערך בחבל הבשור פסטיבל תפוחי אדמה. המבקרים בו יוכלו לסייר בשדות תפוחי אדמה, להכין חותמות אישיות מתפוחי אדמה ולפסל בפירה
הספריבס הוגשו עם פירה תפוחי אדמה ורוטב שזיפים, סויה וגינג'יר. המנה המושפעת מן המטבח האסיאתי, היתה יפה כציור יפני. את התיבול התאילנדי של קציצות הטלה נאמץ גם במטבחנו הביתי. נגיעה של עשב לימון שדרגה אותן באופן מקסים. הקציצות שכשכו ברוטב חומוס ועגבניות שהיה טעים אך למרבה הצער חרג מקצה גבול הקיבולת של אדם קטן כמוני
התפריט הכשר מציע מבחר בשרים גדול. לאחר לבטים החלטנו לנסות מנה של צלעות כבש (69 ש''ח), שיפוד קבב (18 ש''ח), ושיפוד מיקס מנצ’יס (25 ש''ח) – שכולל כבד עוף, לבבות עוף ופרגית.
בשישי, ה-5.5, תתקיים ב''איש הענבים'' ביפו טעימת העצמאות השנתית, במסגרתה טועמים ממיטב יינות ישראל תחת קורת גג אחת. בטעימה השנה יהיו 59 יינות, כמספר שנות המדינה ועוד אחד לשנה הבאה. על טעימת העצמאות וטעימות נוספות בחודש מאי
אבנר מירב, הבריסטה האינטלקטואל הפרטי שלנו, ממשיך בחיפושיו אחרי הקפה הכל-ישראלי. המנגל של יום העצמאות בו אכל סטייק דרום אמריקאי עם סחוג ומרח על ההמבורגר האמריקאי קצת חומוס (עם סכין פלסטיק כמובן) העלה בו מחשבות
איפה אפשר לאכול וגם ליהנות ממופע מחול או להקת ג'אז? ארבע המלצות על מסעדות שמארחות אמנים על בסיס קבוע
במטבח של רמה, לצד רמה, מבשל כבר שנתיים השף אסף שינער. 19 השנים שמפרידות ביניהם לא מפריעות להם לעבוד כתף לכתף בהרמוניה ולהתלהב מאותם חומרי גלם. כמו כל דבר בעבודה, גם את הראיון הזה הם עשו במשותף ובהנאה
עם פרוץ עונת המנגל אספנו מתכונים, טיפים והמלצות אישיות מחבורה מובילה של קצבים ומסעדנים מומחים לבשר. כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים לנפנף. להדפיס ולשמור
נכנסנו למסעדה בערב חורפי שהתאים בדיוק לסוג כזה של ארוחה, מהבילה ועם ניחוח מזרח אירופי רחוק. שותפי לארוחה שמבין דבר או שניים באוכל מזרח אירופי ולאו דווקא מבית אימא, התנדב לבאר את המנות שהוגשו בקעריות קטנות לצד לחם הבית. באחת היה סלט ירקות מתובל ומעניין ובאחרת שמאלץ, פשוט ככה, שמאלץ. השמאלץ, הסביר השותף, הוא שומן שמורחים על הלחם. אודה ולא אבוש, גיליתי כאן מעדן אמיתי
בשדרות רוטשילד בת''א ממוקמת רוסטיקו. פינה איטלקית ממש בלב תל אביב.
מצאנו שאנחנו יושבות בין לא פחות מתשעה זוגות של נשים בגילאים שונים שעשו בבוקר הזה בדיוק מה שאנחנו עשינו, בחוכמה: יצאו יחד עם חברה טובה להסתובב ברחובות המקסימים של נווה צדק וקינחו את הבילוי בארוחה
אוהבים לשתות? צוות הברמנים של אנג'י בר ובשר מנווה צדק מנדב ארבעה מתכונים לקוקטיילים מסעירים, רק לנער ולהגיש
נווה צדק חוגגת השבוע שוב עם פסטיבל של הצגות, סיורים מודרכים בשכונה הציורית והמיוחדת, מופעי חוצות וארוחות במחירים מיוחדים של 60-80 ₪ לאדם, במסעדות השונות. הנה ארבע דוגמאות שיפתחו לכם את התיאבון
יותר משאני מתפעל ממעשי הכשפים של שפים מלומדים ויצירתיים המגישים יצירות מופת חד-פעמיות במחיר הולם, כמובן, אני מעריץ את אנשי המקצוע השקטים שללא לאות ובמשך שנים רבות, מגיעים כל בוקר לעבודה כדי להגיש ארוחות טעימות, מבושלות מחומרי הגלם הטריים ביותר, באותה איכות ורעננות שאפיינה את המטבח גם עשר ועשרים שנה לפני כן – זו מקצוענות
לכבוד התיאטרונטו בנווה צדק העברנו את השאלון למרים בנימין, האמא שמאחורי מסעדת אמא הירושלמית ומסעדת דודה שבנווה צדק. שף בשקט הפעם עם מלכת המטבח העירקי
האמת, יכולנו בשקט לעצור כאן, שבעים ומרוצים. אבל הטעמים משכו אותנו הלאה. כי מה, נדלג על הפסטה מתוצרת עצמית?
בין הפיגמנטים אדומי הלחיים שגרמו לסבתות להכריח אותנו לאכול עגבניות נמצא גם הליקופן, אותו חומר פלאי שהוכח בוודאות כמקטין את הסיכוי ללקות בסרטן בכלל ובסרטן השד והערמונית בפרט. הסבר מורחב עליו ועוד כמה סיבות לאכול ירקות ופירות אדומים, בטורה השלישי של ליאורה חוברה בסדרת הצבעים
ברוהאוס, המסעדה במבשלת הבירה, השיקה תפריט לילי חדש עתיר מאנצ'יס, שמציע דרך אפלולית ורטובה לסגור את הלילה
על חופה של נתניה ליד מפל מים מרהיב תמצאו את ''מרקש''- מסעדה מרוקאית אותנטית כשרה.
איך מכינים אספרסו מקצועי בתנאים ביתיים? איך מקציפים חלב לקפוצ'ינו בלי מכונת קיטור ומה צריך לעשות לקפה הפילטר לפני ששופכים עליו את המים הרותחים כדי שיצא במיטבו? אבנר מירב חושף את הסודות הכי שמורים של הבריסטות למען מי שחולמים להפוך את הסלון שלהם לבית קפה מהסוג האישי
אחרי לא-חשוב-כמה מצות מרוחות בשוקולד, הררים של קניידלעך וגלונים של תירוש ורגע לפני מתקפת המנגלים של יום העצמאות, נזדמן לנו חלון הזדמנויות דיאטתי. כדי לא להחמיץ אותו, קבלו ארבע המלצות למנות טעימות ודלות בקלוריות ובשומנים