מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

לא רק בר. גיורא החדש


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

 פצחנו בקוקטייל ''סקאייה סקוויז'', שילוב מנצח של ליקר וניל, תאנים ווודקה סאוור, ובקוקטייל ונילי בשם ''שניים סינים'' (והכוונה לתפוזונים סיניים) שהוגש אמנם ללא כינור גדול, אבל היה צונן וטעים

לא פעם אני מוצא את עצמי רובץ על הספה אצל חברים, בעיצומו של ויכוח נוקב, טוען בתוקף שאני בטוח שהם לא באמת נהנים מתרבות הפאבים האפלוליים, הצפופים והרועשים בתל אביב, אלא עושים את את רק כי זה מה שמצפים מהם, להיות חלק מהסצנה המקומית. לפני שאנחנו יוצאים, כשהויכוח התיאורטי הופך למעשי וצריך להחליט לאן הולכים – יש בעיה. לפעמים אני מצליח לגרור אותם למקומות המועדפים עלי, השקטים והמאווררים, אך מדי פעם קורה שאני בדעת מיעוט ונאלץ להישרך אחריהם למאורות עשנות.

בר גיורא החדש הוא מהמקומות הבודדים בעיר שעונים לדרישות של כולנו. לאחרונה החליף המקום בעלים, שופץ ועבר שדרוג מכף רגל ועד ראש, מה שהפך אותו מפינה נסתרת למקום פלאי שאמנם יושב על דיזינגוף סנטר אבל טובל בירוק.

חלק מהעיצוב החדש החושף חיבה לאלמנטים אוריינטליים, נעשה על ידי אחד מבעלי המקום, שעוסק בעיצוב כתחביב. בכניסה יש חלל גדול ומרווח, רווי בצמחייה ובספות ובו נעים ונוח לאכול. זהו כנראה גם האזור הכי מתאים לדייטים (לפחות לפי מה שנראה באגף). למי שמעדיפים לשבת תחת כיפת השמיים יש את השולחנות בחוץ, הנושקים לרחוב.

גרם מדרגות מוביל אל הפאב הגדול, ''הלמטה'' בשפת המבקרים הקבועים, שהיה מלא ושוקק חיים כשהגענו בגלל הערב הישראלי שמתקיים מדי חמישי. אנחנו, מטבע העדפותינו (הפעם, לשם שינוי, הצטיידתי בחבר שמסכים אתי לגבי הקונספט) שמחנו להצעתה של נטלי, המארחת שלנו, לעלות לבר העליון שבחלקו הפנימי יש זולה גדולה המתאימה מאוד לאירועים שונים וימי הולדת וגם שלושה שולחנות סנוקר.

עם האמונה הנחרצת ש''אם לא שותים, עלולים להתייבש וזה מסוכן'', התחלנו להזמין. פצחנו בקוקטייל ''סקאייה סקוויז'', שילוב מנצח של ליקר וניל, תאנים ווודקה סאוור שהיה גם מרענן תודות לנענע שנטלי השתילה בפנים ובקוקטייל ונילי בשם ''שניים סינים'' (והכוונה לתפוזונים סיניים) שהוגש אמנם ללא כינור גדול, אבל היה צונן וטעים.

כשהגעתי לתחתית הכוס נזכרתי שצ'ה גווארה, בתקופת נוודותו בעולם, נהג להתארח אצל מקומיים בארצות השונות וכשהגישו לו שתייה היה אומר להם: ''במקום ממנו אני בא לא נהוג לשתות אלא אם השתייה מוגשת עם אוכל לצדה''. כך היה זוכה לא רק במשקה אלא גם בארוחה דשנה. כנראה שבבר גיורא מחזיקים באותה גישה לחיים ולכן השיקו תפריט חדש ומגוון של מנות מלאות ומנות קטנות לליווי המשקאות - הכל מתוצרת בית.

ביקשנו משהו קל, עקב השעה המאוחרת ורמת האלכוהול המטפסת בדמנו וסעדנו את ליבנו עם מנת כנפיים עסיסיות וממרח כבד עוף המוגש עם ריבה, שבמתיקותה העשירה מאוד את טעמו הטעים לכשעצמו של הכבד. השעה המאוחרת, האווירה השוקקת, האלכוהול והאפטר טייסט של הכבד המתוק, היו שילוב שהבטיח הירדמות מהירה עם חיוך על השפתיים.

בר גיורא
בר גיורא 4 פינת דיזנגוף 64, תל אביב
טלפון: 03-6201902