"מנת מיקס פירות ים ברוטב קארי צהוב מוגשת בקערת חרס עמוקה, כשלצידה על מגש חרס שמונה כדורי סטיקי רייס. השילוב המוצלח בין פירות הים, הרוטב והאורז, גרם לכך, שלמרות שמצד אחד כבר לא יכולנו לאכול עוד, מצד שני לא יכולנו להפסיק לאכול..." צביקה זייפר מגיע למינה טומיי בתל אביב ומגלה מהו סוד הקסם שמושך את הישראלים למסעדה שנותנת כבוד לחמישה מטבחים אסייתיים
ארוחת ראש השנה היא הזדמנות נהדרת לפתות בקבוק של יין, או אולי אפילו מספר בקבוקים, ולמזוג לכל היושבים סביב השולחן. יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות ישראליים, חדשים וותיקים, שישתלבו נהדר עם תפריט החג. חג שמח!
"עוד התענגנו על צלעות טלה שמנמנות ועסיסיות, ששום חגיגת בשר אינה שלמה בלעדיהן; וכמובן שגם פילה היה לנו, מעדן נימוח בפה שהוכרז כמנצח של הסעודה והשאיר טעם לעוד, גם אחרי שלושה קילו בשר....". ליאור פנחסי הגיע לפיקניה בבית ינאי בלי יותר מדי ציפיות וגילה שם גן עדן מושלם לחובבי הבשר. תפעילו את הווייז ותתחילו לנסוע לשם כבר עכשיו - הנאה מובטחת!
ראש השנה כבר ממש מעבר לפינה, מה שאומר שצריך לדאוג גם למשהו מתוק לשולחן החג. אז איך אתם אוהבים את העוגות שלכם? עם תפוחים, עם אגוזים, עם קינמון או עם המון דבש. ריכזנו עבורכם רשימת קונדיטוריות מומלצות לראש השנה המציעות תפריטים חגיגיים ומלאי הפתעות. חג שמח!
"מיד עם הדרינק הראשון הוגשה לנו השקשוקה האגדית של תרל"ח - שקשוקה מושקעת וצבעונית, המוגשת במחבת לוהטת עם לחם טרי לצידה. מעט פיקנטית, מאוד טעימה..." דן תורן חוגג יום הולדת עם חברים בבר הכי ישראלי שיש בפתח תקווה - תרל"ח. היה שמח!
"חציל בצנצנת – מנת שכבות הכוללת לב עגבניה, חציל, פטה, טחינה לבנה ועשבי תיבול, מנה מזרח תיכונית קלאסית, המומלצת במיוחד לאוהבי החצילים..." בערבי שני יש בכרמים שבמושב סגולה תפריט ספיישל יווני בניצוחו של השף סהר רפאל. גיא סופר זמרני אמר יאסו, והצטרף בקלילות לחגיגה השמחה. איפה אתם בשני הבא?
"חציל חרוך על האש על מצע של עגבניות שרי וטחינה עדינה - שילוב נעים ומאוזן של טעמים. מזל שנותר לנו מהפוקאצ'ה כך שטבלנו אותה בנוזלים שניגרו מהחציל ומחבריו לצלחת..." קרין אביב ובן זוגה הגיעו למסעדת השף וילה וי בחד נס וזכו לחוויה קולינרית מענגת וסוחפת שלא נופלת מכל חווית אירוח במסעדת שף במרכז הארץ
אין כמו אוויר הרים צלול כיין, כך שזו הזדמנות נהדרת להגיע לירושלים. אז אם הגעתם לבירה, כדאי שתזכרו שיש בה סצנה קולינרית חיה, בועטת ומעולה - כזו שלא כדאי לפספס. והפעם, ריכזנו המלצות על מסעדות לא כשרות בירושלים, כי לפעמים אתם מחפשים גם את זה!
"300 גרם של צלעות בבישול ארוך ועישון חם, מושרות ברוטב שזיפים מתקתק וסמיך שמעניק להן זיגוג חום מרגש וארומטי. הבשר מחליק מהעצם וכאשר פוגש את החך ניתן לשמוע סימפוניית מלאכים קטנה המנגנת את מרש הניצחון של ורדי..." דן תורן מגיע למקדש הבשר של אזור השרון - רובינשטיין בנתניה, ויוצא משם בתוספת 1.5 ק"ג בשרים בקרבו
"מאגף המיוחדים שבתפריט - צלע עגל חלב צלוי בגריל. מדובר בנתח עשיר למדי, עם קריספיות ופריכות מבחוץ ועסיסיות נהדרת מבפנים, והכל מגיע יחד עם תיבול אולטימטיבי כיאה לנתח הצלוי היטב. והטעם - עונג צרוף עם רצון לעוד ועוד..." כרמית אופק מגיעה לללקאיס, בראסרי-רוטיסרי צרפתי חדש בתל אביב המציע מיטב מנות קרניבוריות בגרסה כשרה. בון אפטיט!
"מנת הסקאלופס העסיסיים, שנחו על מצע ריזוטו של שום פרא, ויניגרט עגבניות פיקנטי נהדר, צ'ילי ועירית, נכנסה אצלנו מיד לפנתיאון...". ליאור פנחסי מגיע לפאסטל השוכנת באגף החדש של מוזיאון תל אביב ונהנה ממנות מיוחדות של השף הלל תווקולי המתכתבות עם יצירות האמנות העוטפות את המקום
"דג לברק גדול ובשרני במיוחד עם שום ולימון לצד פירה סגול, שהוא פירה תפוחי אדמה שהושרה בסלק שהעניק לו את הארומה המיוחדת, הטעם העילאי והצבע הנעים לעין..." עם מנות דגים ופירות ים מעניינות, תוספות מיוחדות ומרפסת קסומה המשקיפה לכיכר קדומים - אבראג' ביפו היא אופציה מצוינת לבילוי רומנטי כמו זה שארגנה יעל דור לבן זוגה
מתכננים טיול לצפון? אז אחרי שתסמנו וי על שייט קיאקים, מסלול טרקטורונים וטיול רגלי בין נופי הצפון המרהיבים הגיע הזמן לשלב מנוחה לרגליים יחד עם ארוחה טובה במסעדה. במיוחד בשבילכם ריכזנו רשימה של מסעדות בצפון ששווה לכם לעצור בהן וליהנות ממטעמיהן המיוחדים
במרכז העיר התחתית בחיפה תמצאו את אפטר דארק, בר-מסעדה אמריקאית, המציע מוזיקה משובחת, אווירה חמימה ותפריט עשיר של דגים טריים, בשרים מעושנים, פירות ים ממכרים בטעם, המבורגרים מעולים ועוד שלל מנות בר קלאסיות. תשמחו לדעת שהמקום פותח שערים כל יום בשעה 12:00 וישר מתחיל להציע ארוחות עסקיות במחיר מעולה. מי מצטרף לבירה של צהריים?
"הגיע מגש עץ שכלל רצועות פילה רך, צלעות צלויות במידה הנכונה, שום אפוי ותפוחי אדמה קריספיים מבחוץ ורכים מבפנים שהוכיח לנו שהמטבח של סאטיה יודע להוציא תחת ידיו תוצרים מופלאים גם בתחום הבשרי..." היא בירושלים, היא לא כשרה, היא פתוחה בשבת והתפריט בה פשוט מוצלח. יעל ניישטוט מגיעה לסאטיה לארוחת יום הולדת לחתיך שלה
אז אחרי שהסתיימו כל הקייטנות, ואתם בטוח מתרוצצים עם הזאטוטים בין חוף הים, הלונה פארק והחלקה על הקרח, בטוח תשמחו לגלות שיש עוד אופציה לבילוי - ארוחה במסעדה. בואו להכיר מסעדות ידידותיות לילדים המציעות תפריט המותאם לסועדים הצעירים לצד שלל מתנות, פינוקים ופעילויות. המשך חופשה מהנה!
"פרוסות של בשר מצוין שהוגש עם ארטישוק רוסטיקו, מיקרו אפונה, בזיליקום, פרמזן, שאלוט, נגיעות של קרם אבוקדו ואיולי קוניאק, שהעניקו לו ליווי עדין. הונחו על הבשר גם פרוסות של פלפלון צ'ילי נשכני..." גיא סופר זמרני מגלה אוכל משובח גם מחוץ לתל אביב. נעים מאוד: אברטו גדרה - מסעדת שף השואבת השראה קולינרית מאיטליה
"קבב טורקי מהטאבון, 270 גרם של אושר נוטף שומן, כשבתחתית החרס פרוסות של תפוח אדמה הסופגות את הכל באהבה. האיזון בין השומן לבשר היה פנטסטי, רך, עסיסי בלי יותר מדי תבלינים שהסיחו את הדעת מהבשר..." פשאה תל אביב מצליחה להפתיע ולרגש עם קוקטיילים מעולים, מנות גדולות ומנחמות, צוות מלצרים בקיא ואדיב, תפריט המקדש את המטבח הטורקי ואוכל עשיר בטעמים עזים. יעל דור חזרה עם טעם של עוד
"נתחי עוף עם בטטה, כוסברה וקוקוס, שילוב מופלא של טעמים עשירים עם גוון אסייתי, מנה גדולה ומפנקת, מתקתקה עם חריפות עדינה, מרקם סמיך אבל לא כבד מדי. גם בקיץ הקדרה הזו עושה חשק להתחבק ולהירדם איתה..." אם נתחיל מהסוף להתחלה, אז במי קאסה הרצליה תמצאו את הקראק פאי - הקינוח הכי מפתיע שתאכלו, טלי סגל התמכרה אליו רגע אחרי שסיימה ארוחה מלאה בהפתעות קולינריות
במהלך השנים נפתחו בראשון לציון לא מעט בתי אוכל וברים, ולצד זה המשיכו לשגשג ולפרוח כמה מסעדות ותיקות ומיתולוגיות. יצאנו לסיור ברחבי העיר וחזרנו עם המלצה על חמש מסעדות בראשון לציון שכדאי להכיר מקרוב כולל את התפריט המיוחד שהן מגישות. אל תשכחו להזמין שולחן מראש!
"מנת הארטישוקים משלבת בין הפריכות של הארטישוק הצרוב לבין הלבנה החלק-חמצמץ, כשסלסה עגבניות מוסיפה טוויסט של רעננות..." שפרה צח מגלה בקפה לואיז סניף כפר סבא את הצד הפראי של הטבע: מנות בריאות, עונתיות המבורכות ביצירתיות מתפרצת ומפתיעה
"נתחים עבים, אך לא מדי, של דגים טריים ועשירים בטעמים שנדמה כי הגיעו אלינו מהים ישירות לצלחת. מי שלא מבין את העניין סביב הסשימי צריך לבוא לנאמוס ולטעום. פשוט חוויה..." טל יונאי שרייר הגיעה עם ציפיות גבוהות לנאמוס בהרצליה פיתוח, ושמחה לגלות שהמציאות עולה על כל דמיון
"אותו בשר משובח וטעים מ-100% בשר בקר הנקצץ בסכין חדה, אותה צלייה מדויקת ואיכותית על להבה חשופה, אותן תוספות מושחתות מהיסוד דוגמת גבינה צהובה, בייקון, חזה אווז, ביצת עין, חציל מטוגן ועוד, והכל מוגש בלחמניות אווריריות וטריות..." דן תורן חוזר פעם אחר פעם לדיינר האמריקאי של אילת, הלוא הוא ברביס, רק שהפעם חיכתה לו שם הצעה לילית מפתה במיוחד
"רביולי במילוי בטטה העטוף ברוטב עגבניות איטלקי בשמן זית, בזיליקום ושום, המוגש בליווי גבינת פרמזן. המנה הוגשה לי בעודה חמה, פינוק אמיתי ממש, הרביולי עשוי היטב, הבטטה כל כך נימוחה, ורוטב העגבניות נותן טאץ' מיוחד..." אם עדיין לא ביקרתם במסעדת יוניתה שבתל אביב, הגיע הזמן לעשות זאת. כרמית אופק חזרה עם טעם של עוד!
בכל בר תמצאו שלל סוגי בירות, קוקטיילים מרעננים, וגם לא מעט יינות בוטיק מהארץ ומחוצה לה, אך היתרון הגדול ביותר הוא האוכל שהם מגישים לצד האלכוהול - אוכל שובר שגרה, מלא בהפתעות, יצירתי ומתחכם, כזה שהייתם מצפים לו דווקא במסעדות. מחפשים בר-מסעדה? ריכזנו עבורכם כמה המלצות לבילוי הקרוב עם החבר'ה