מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

זויה נתניה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הכוכב של הצלחת היה ללא ספק שיפוד השקדים. שקדים הם חומר גלם עדין, יד לא מיומנת וקיבלתם שיפוד צמיגי וחסר טעם, אבל בזויה יודעים לטפל בו יפה והשקדים שטעמנו פשוט עשו לנו חגיגה בפה. נימוחים וטעימים, עשויים בדיוק מרשים, זה לדעתנו מנה חובה..." כאן תקבלו מיקום מפתיע, עיצוב מודרני עם מראות על התקרה, פלטות עמוסות בבשר וסלטים צבעוניים ממכרים. טל יונאי שרייר מגיעה לזויה - עצירה שווה על כביש החוף!

בתור נצר גאה למשפחה שאוהבת לטייל בארץ כמעט כמו שהיא אוהבת לאכול יש לי פינה חמה בלב למסעדות בשרים בתחנות דלק. אחרי יום של טיול ושמש, בוץ והליכה, המסעדות האלו היו בשבילי כמו נווה מדבר קטן, נווה מדבר עם שיפוד וצלחת חומוס כמובן. בשנים האחרונות, עם כל ההתפתחות (המבורכת) שתחום המסעדות בארץ חווה, יש לי הרגשה שמסעדות כאלו קצת נדחקות אל השוליים שלא בצדק. אם כבר נפתחת מסעדה בתחנת דלק, לרוב זה בית קפה מרשת כזו או אחרת שמציע את אותה ארוחת בוקר שגרתית של שתי ביצים וסלט טונה ליד. לכן שמחתי כשנודע לי שעל כביש 2, במחלף פולג (נתניה) לכיוון דרום, נפתחה מסעדת בשרים חדשה 'זויה' שמה, ובתור תושבת העיר אפילו לא הייתי צריכה לחכות לטיול או נסיעה ארוכה בכדי לבקר בה.

עצירה על כביש החוף


נתחיל בזה שהמיקום של 'זויה' הוא כמעט מושלם. אין יותר 'על כביש החוף' מזה, ירידה קטנה מהכביש והשתלבות נוחה חזרה, פרמטר שלדעתי הוא כמעט קריטי במסעדת דרכים שכזו. המקום עצמו מרווח, נעים ונקי מאוד, עם שולחנות עץ גדולים, כי צריך הרבה מקום לכל הסלטים והמנות הראשונות, בר נחמד ותאורה נעימה שעושה כיף.

עוד לפני שלקחו מאיתנו את ההזמנה של המנות העיקריות הוגש לנו מבחר גדול של סלטי פתיחה נהדרים. עגבניות שרי מתקתקות עם פלפל חריף נהדר, טחינה סמיכה, סלק, עדשים, קוביות בטטה צלויות, חריף אימתני לאמיצים בלבד, כרובית בטחינה ועוד ועוד. השולחן התמלא עד מהרה בצלוחיות הקטנות והשופעות כל טוב. הסלטים עצמם היו טריים, עם מרכיבים פשוטים, בלי הרבה יומרות אבל מדויקים וטעימים להפליא. הטבולה הייתה נהדרת, חמצמצה בדיוק במידה ושופעת ירק, וגם סלטי החצילים למיניהם הצליחו לבלוט בין כל השפע והיו מהטובים שטעמנו.

לצד הסלטים הגיעה גם סלסה של פיתות ריחניות וטריות וחומוס חם, עם שמן זית וטחינה, שהיה סמיך עשיר ופשוט נהדר. ממש היינו צריכים לעצור בעצמנו מלחסל את הכל, הסלטים הפיתות והחומוס המופלא, בכדי להשאיר מקום למנות העיקריות.

הבשר של זויה


למנה עיקרית הזמנו את המיקס גריל ופיתה עראיס, שמופיעה בתפריט תחת 'מנות בפיתה'- מיקום שקצת יכול לבלבל כי מדובר במנה עיקרית למהדרין, ולא כזו ש'חוטפים' על הדרך, ששווה להתעכב עליה. אל השולחן הגיעה צלחת עצומה ועליה המיקס גריל, מבחר טעימות מהמטבח העשיר של המסעדה שמייצג בכבוד את מה שיש ל'זויה' להציע- בשרים איכותיים, תיבול עדין שלא משתלט על טעמי הבשר אלא מדגיש אותם, ויד מדויקת להפליא על הגריל. אכלנו פרגיות שהיו עסיסיות, טעימות ועשויות לעילא. מרגז שמנוניות במידה, חריפות אבל לא מדי. שיפודי כבש נהדרים שהיו רכים להפליא ובעלי טעם חזק ומורגש של כבש, תענוג צרוף. גם הכבד נצלה בדיוק במידה והיה נימוח ולא יבשושי, כפי שעלול לקרות לפעמים, והקבב היה איזון מושלם בין בשר הכבש לתבלינים העדינים שעטפו אותו. הכוכב של הצלחת היה ללא ספק שיפוד השקדים. שקדים הם חומר גלם עדין, יד לא מיומנת וקיבלתם שיפוד צמיגי וחסר טעם, אבל בזויה יודעים לטפל בו יפה והשקדים שטעמנו פשוט עשו לנו חגיגה בפה. נימוחים וטעימים, עשויים בדיוק מרשים, זה לדעתנו מנה חובה לכל מי שיבוא לבקר בזויה.

עוד מנה נהדרת, שהופכת לפופולרית יותר ויותר במחוזותינו ועדיין לא רבים מכירים, היא הפיתה עראיס. פיתה שמנמנה ואוורירית, ממולאת בשר כבש עשיר ותבלינים עדינים, שמונחת על הגריל עד שהיא הופכת קריספית מבחוץ ואלוהית במפנים. גם כאן בשר הכבש היה שומני בדיוק במידה, עם טעם עז עטוף בניחוחות בהרט וקינמון. לצד הפיתה מוגשים גם חמוצים נהדרים וטחינה סמיכה. התוספות שהגיעו עם המנות הבשריות היו צ'יפס, כי איך אפשר בלי, ומג'דרה. שתיהן טעימות מאוד, אבל העיקר כאן היה הבשר.

סוף הערב


הנחנו את שיפוד השקדים האחרון, לקחנו עוד שני צ'יפסים מתקתקים והבנו שהפעם אפילו לקינוח כבר לא נשאר לנו מקום. החלטנו להזמין קפה שחור, חזק ומתוק ולסכם את הערב הזה כחוויה מוצלחת. זויה מבקשת להיות חלק ממסורת ארוכה של מסעדות בשרים על אם הדרך, והיא בהחלט מחזירה עטרה ליושנה. במנות מדויקות ומהודקות זויה מציעה אופציה נהדרת לעצירה רגועה.