מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> פלורנטינה תל אביב

פלורנטינה תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מגש הטאפס הישראלי כלל לאבנה, סלסלה, גרגירי חומוס, ביצה קשה, טחינה ופלאפל, המוגשים לצד קרעי פוקאצ'ה. הטאפס היה עשיר בשונות ובמגוון שלו, כך שמגש שלם חיש מהר התחסל..." כשכרמית אופק הגיעה לפלורנטינה תל אביב, היא שמחה לגלות מסעדה כל כך טובה וכשרה ממש קרוב לבית

פלורנטין, פנינה מיוחדת בדרום העיר, יש לה את הקצב שלה, את הפאן המיוחד לה וברחובותיה הקטנים מצאנו את פלורנטינה, מסעדה מדליקה השוכנת ברחוב אברבנאל 56. המקום הוקם על ידי שני יזמים מיוחדים בהחלט, כאשר מאחורי כל אחד עשייה מרשימה בתחומים שונים וכך הכישרון של שניהם התמזג לאחד, לפלורטינה, שכל מטרתה לתת לסועד את החוויה הקולינרית האולטימטיבית כמו שרק היא יודעת לעשות.

חברה חדשה ויקרה הצטרפה אליי לחוויה, בחרנו לשבת בחלל החיצוני של המקום ואם חפצה נפשכם לשהות בחמימות הרי שתוכלו להתרווח בנינוחות בחלל הפנימי של המקום. פלורטינה כמה משמח הינה מסעדה כשרה. התחלנו את הערב עם משקאות ושייקים מגוונים, אני עם מילקשייק מרענן במיוחד שמיזג נכונה בין בננה, מנגו, ופסיפלורה, סוג של נקודת זינוק טובה לערב מהנה משהו. חברתי נחה דעתה עם קוקטייל "טינק פינק", ששמו כבר קרץ לה למן ההתחלה, ג'ין מתובל בתות שדה, פירות יער, למון ליים, סודה ונענע, היה זה קוקטייל מתקתק וקליל.

להתחיל עם מלא צבע


בפלורנטינה השיקו לאחרונה את תפריט החורף אשר בו שינויים בדמות מנות חורפיות חמימות. נשמע מבטיח ובעיקר מתאים לחורף שנקווה שיגיע גם יגיע במהרה. התרווחנו היטב על כיסאותינו, ובשעה שהמקום החל להתמלא בסועדים, התחלנו עם גזרת השרינג בתפריט, דהיינו המנות הראשונות שהיו מעניינות. לשולחן הגיע מגש טאפס ישראלי שכלל לאבנה, סלסלה, גרגירי חומוס, ביצה קשה, טחינה ופלאפל, המוגשים לצד קרעי פוקאצ'ה. הטאפס היה עשיר בשונות ובמגוון שלו, כך שמגש שלם חיש מהר התחסל ואולי ככה זה שיש הכל מהכל, אי אפשר לוותר על שום טעם.

המשכנו אל ראשונה מדליקה לא פחות, פוקצ'ה סביח ששידכה בין קרם חצילים, ביצה קשה, פטרוזיליה, טחינה ביתית וגרגירי חומוס, ולטבעוניים שבינינו, אפשר לוותר על הביצה. הסביח היה אותנטי בטעמו, כזה שמשרה הנאה שלמה ואנחנו רק עוד בראשונות, זכרנו גם זכרנו להשאיר מקום לעוד.

דניס ורדיאטורה. מי צריך יותר?


המשכנו אל העיקריות, ואת עינינו צדה מנה שווה במיוחד מקטגוריית הדגים, פילה דניס היה נראה לי כבחירה האולטימטיבית. הדניס היה אפוי בתנור, לצד ירקות צלויים, מוגש עם תוספת לבחירה, סלט קצוץ או אורז מתובל או צ'יפס. הפילה היה עשוי היטב, טעמו משובח ומרנין, בחרתי באורז וסלט קצוץ לצידו והם בדיוק השלימו לי את התמונה הקולינרית במנה.

הערב שלנו התקדם עם עיקרית מענגת, פסטה בעבודת יד, רדיאטורה שנחה בשלווה עם עגבניות טריות, זיתי קלמטה, פלפל חריף, שמן זית ושום טרי, והרי אין כמו המטבח האיטלקי המקפיץ תמיד את החיוך והחך לשיא חדש.

פלורנטינה עושה לנו מתוק


קולות הסועדים המרוצים בקעו מתוך החלל הפנימי של פלורטינה, עת שאנו ישבנו בחלל החיצוני ונהנינו ממבט אל הרחוב הצנוע של השכונה. יש משהו בפלורנטין שאולי מזכיר לי קצת פריפריה בתוך תל אביב. המארחים הנדיבים לא ויתרו בשום מקרה על קינוח שיחתום את הערב הנפלא שלנו, התפנקנו בצ'ורוס ספרדי פריך בציפוי סוכר וקינמון, מוגש בליווי שוקולד נוטלה, ריבת חלבה ומייפל. הצ'ורוס היה בהחלט חטא מתבקש ויש חטאים שעליהם אי אפשר לוותר.

בפלורנטינה ממתינים לכם בכל יום החל מהשעה 17:00 ועד אחרון הלקוחות, עד חצות ואף מעבר לכך. ביום שישי פלורנטינה לעת עתה סגורה, ובמוצאי שבת פותחת את שעריה בפני הסועדים כשעה אחרי צאת השבת ועד אחרון הלקוחות. צאו לבקר בפלורטינה המופלאה, אשר מלבד תפריט לעילא ולעילא, תוכלו ליהנות מהקסם של השכונה שאין שני לה בעיר הלבנה. אוכל משובח, אירוח מהשורה הראשונה ואווירה קסומה הם בהחלט מתכון מוצלח להנאה צרופה.